Military, no właśnie, może bez spoilerów mógłbyś napisać coś więcej na temat Jokera?
26-07-2008, 22:32
|
The Dark Knight (2008)
|
|
Jeżeli chodzi o Maggie Gyllenhaal zgadzam się tutaj z Military. Niezły z niej troll :D Myślałem że po nijakiej Katie Holmes może być już tylko lepiej, ale niestety.
Military, no właśnie, może bez spoilerów mógłbyś napisać coś więcej na temat Jokera? 26-07-2008, 22:32
Co do Jokera: Nicholson jest smiesznym facetem ktory zabija. Ledger jest kolesiem, ktorego balbym sie spotkac w ciemnym zaulku. Nie szarzuje ze swoja rola, nie wariuje jak jakis Jim Carrey. Zachowuje sie zwariowanie, ale naturalnie. Niektorzy filmowi wariaci zachowuja sie tak jakby wiedzieli ze jest przed nimi kamera i ze oglada ich pelna sala kinowa. Joker wariuje dla siebie. To wszystko co moge napisac bez spojlerow.
26-07-2008, 22:42 Mierzwiak napisał(a):- TDK u nas nie będzie mieć w ogóle kopii cyfrowych (podobno to życzenie Nolana, oczywiście nie chodzi tylko o Polskę ) :evil: Znaczy, że co? Przychodzi Nolan do producenta i mówi: panie, w tym i tym kraju ma nie być kopii cyfrowych, niech sobie buraki oglądają mój film w gorszej jakości. Nie czaję o co chodzi... Jeszcze jedno, jak to jest z tymi różnymi typami kopii filmów? Cyfrowa najlepsza, potem IMAX i na końcu zwykła? 26-07-2008, 22:44 Oconnel napisał(a):Myślałem że po nijakiej Katie Holmes może być już tylko lepiej, ale niestety.Więc jednak liczy się tylko wygląd a nie zdolności aktorskie? Więc po co to całe narzekanie na słabą grę Holmes? simek napisał(a):Znaczy, że co? Przychodzi Nolan do producenta i mówi: panie, w tym i tym kraju ma nie być kopii cyfrowych, niech sobie buraki oglądają mój film w gorszej jakości. Nie czaję o co chodzi...Chodzi chyba o cały świat, chociaż nie chce mi się wierzyć, by w takich USA nie było w ogóle pokazów cyfrowych. W którymś wywiadzie z Nolanem było coś o tym że nie zadowala go rozdzielczość w kinach cyfrowych, ale film puszczony z tradycyjnego projektora tak? Nieważne. Nie mogę narzekać na jakość obrazu kinowego, ale po powalającej jakości obrazu Indy'ego IV miałem nadzieję że zobaczę TDK właśnie w takiej jakości. simek napisał(a):Jeszcze jedno, jak to jest z tymi różnymi typami kopii filmów? Cyfrowa najlepsza, potem IMAX i na końcu zwykła?IMAX > cyfrowa > zwykła Ale to tyczy się raczej scen kręconych IMAXem; to najlepsza jakość jaką można uzyskać. Nie wiem jak prezentują się w takich kinach sceny kręcone tradycyjnie, ale na pewno lepiej niż w zwykłych kinach. Ale czy lepiej niż w przypadku cyfrowych? 26-07-2008, 22:50 Strummer napisał(a):No i dupa. Na miarę "Godfathera" czy "Heat" nie będzie...Smile musiałbym spędzić ostatnie 20 lat na plutonie i to w dodatku bez telewizora, żeby uznać, iz TDK przebije Heat czy Godfathera. a fragment recki wydaje mi sie "idealny" - jestem niemal pewien, że po seansie będę miał identyczne odczucia jak military. jeśli TDK dorówna Prestiżowi pod względem fajnosci, będzie zajebiście. military napisał(a):Niektorzy filmowi wariaci zachowuja sie tak jakby wiedzieli ze jest przed nimi kamera i ze oglada ich pelna sala kinowa. Joker wariuje dla siebie. mam nadzieje, ze to zdanie znajdzie sie w recce. 26-07-2008, 22:56
Musiałbym pochodzić z Plutona żeby móc stwierdzić, że megazajebisty film Manna jest lepszy/gorszy od (zapewne) megazajebistego filmu Nolana. Nie będę się powtarzać i pisać o osobistych preferencjach, bo kolejne D-U-R-N-E porównania sprawiające wrażenie obiektywnych jak się tutaj pojawiały, tak pojawiać się będą. Szkoda czasu.
26-07-2008, 23:04 Cytat:Musiałbym pochodzić z Plutona żeby móc stwierdzić, że megazajebisty film Manna jest lepszy/gorszy od (zapewne) megazajebistego filmu Nolana. a z czym mam porównywać film Nolana jak nie z klasyka sensacji? z bajkowym Jokerem Burtona? z Hanckokiem? Spidermanem? a może z Jamesem Bondem? z czymś w końcu będzie trzeba go porównać, prawda? lepiej zestawić z najlepszymi niż z tępą hołotą. EDIT poza tym mnie osobiście w TDK interesować będzie ponad wszystko stopień dociśnięcia pedału gazu w kwestii realizmu. im bardziej realny obraz zobaczę, im bardziej zaszokuje mnie on swoją bezkompromisowością, tym wyższą ocenę końcową otrzyma (a ta ocena stanie się później obiektywna i obowiązywać będzie na wszystkich forach świata :)) 26-07-2008, 23:10 Mierzwiak napisał(a):ale teksty typu "Lepszy od Heat"/"Gorszy od Heat" są... wolę zostawić to bez komentarza. ja również. m. in. dlatego tak bardzo śmieszy mnie ranking imdb oraz wszyscy oddający głos fani Batmana, ejakulujący łzami rozkoszy na wieść o kolejnym rekordzie kasowym ich ulubionego filmu. 26-07-2008, 23:27
Ranking IMDb to zwykłe zestawienie średnich z wystawionych ocen, NIC WIĘCEJ. Podniecanie się tą listą lub bulwersowanie jakby była ona wyrocznią jest godne politowania.
Fani zawsze "atakują" tego typu filmy dziesiątkami, wystarczy przypomnieć sobie kuriozalnie wysoką, początkową średnią AVPR. Ale i tak bardziej śmieszą mnie jedynki; oczywiście jakiś ich procent to rzeczywiste oceny, ale mam uwierzyć że ileś tam osób poszło na ten film w weekend otwarcia (czyli musieli go oczekiwać) i wystawiło mu 1? Teraz z kolei Shawshank skoczyło nagle na drugą pozycję, zupełnie jakby motłoch zmówił się że trzeba oddawać głosy i zmieść TDK z 1. miejsca... bardzo to wiarygodne jak i cała ta zakichana lista. Kolejne rekordy, śmordy i inne TDK będą mnie cieszyć, bo to na pewno dobry film i zasługuje na taki sukces. W przeciwieństwie do wielu ścierw, które okupują listy najbardziej kasowych filmów. 26-07-2008, 23:43
Popieram Mierzewiaka. Nie czytam żadnych waszych opinii czy recenzji, bo sam staram się być obiektywnym. Obejrzę i ocenię , nie ważna jest zakichana lista filmów z całego świata liczy sie moje indywidualne zdanie i nikt tego nie zmieni. Mogę stwierdzić tylko tyle , jeżeli obraz będzie stał na równym poziome co Begins, który mi sie zajebiście podobał, to będę w pełni usatysfakcjonowany. Z drugiej strony nie chcę po raz kolejny się załamać w tym roku, po tym zakichanym RAMBO dalej czuje mocne bielmo w oczach. :P
P.S. Dziś skacząc po kanałach natrafiłem na Batmana i Robina... i pomyśleć że za grzdyla byłem na tym czymś w kinie. :shock: Co za ścierwwwwwww. Aha byłbym zapomniał, znajomy pracujący w Gdańskim Multikinie dał mi cynk, iż pokazy odbędą się również 2 i 3 sierpnia. :D 26-07-2008, 23:56 Predator895 napisał(a):P.S. Dziś skacząc po kanałach natrafiłem na Batmana i Robina... i pomyśleć że za grzdyla byłem na tym czymś w kinie. :shock: Co za ścierwwwwwwwJa też. I to była moja ulubiona część! [wstydzi się] Recka TDK na stopklatce: http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=47609 : Cytat:"Mroczny rycerz" to niewątpliwie sequel narodzin kultowej postaci, pachnący obrazem "Batman - Początek".:roll: Czy tylko ja mam wrażenie że koleś nie oglądał filmu? Coś takiego to i ja mogę napisać, włącznie z cytowaniem dialogów wyłącznie z teasera i trailerów. 27-07-2008, 15:15 Mierzwiak napisał(a):Czy tylko ja mam wrażenie że koleś nie oglądał filmu? Coś takiego to i ja mogę napisać, włącznie z cytowaniem dialogów wyłącznie z teasera i trailerów.Kiedyś znajoma studiująca polonistykę mówiła mi, że miała kiedyś zajęcia na których uczono ją jak pisać przekonywującą recenzję nie znając filmu. Także jest to bardzo możliwe w tym przypadku. 27-07-2008, 15:32
Tak w ogóle to pachnieć mogą perfumy.
A początek może się rozpocząć.
Niech żyje modlitwa Świętych z Bostonu!
27-07-2008, 18:50
Początek nie może się rozpocząć. Rozpoczęty początek? Zresztą czy ty w ogóle wiesz o czym mowa, czy tak się tylko wtrącasz bez powodu?
27-07-2008, 18:53
Po tych recenzjach umieram z ciekawości, jak Jokera zagrał Ledger. Ekh... nie wygląda żeby były jakieś pokazy przedpremierowe w moim mieście, więc poczekam pewnie do 8 sierpnia. Na szczęście tydzień wcześniej wchodzi Mumia (dobra wiem, oszczędźcie sobie komentarzy, mam słabość do tej serii), więc jakoś chyba przetrwam.
27-07-2008, 18:54 military napisał(a):Początek nie może się rozpocząć. Rozpoczęty początek?Hej, ale to genialny tytuł na trzecią część! "Batman: Rozpoczęty początek". Tylko jakby to było po angielsku? A wtrącenie o tym, że perfumy mogą pachnieć było edukacyjne i wartościowe. ;) Mierzwiak napisał(a):Czy tylko ja mam wrażenie że koleś nie oglądał filmu?Dla mnie to trochę wygląda tak (po cytacie) jakby gość nie oglądal filmu, nie wiedział nic o nim i do tego myślał, ze Begins to prequel filmów Burtona. 27-07-2008, 19:03 military napisał(a):Początek nie może się rozpocząć. Rozpoczęty początek? Zresztą czy ty w ogóle wiesz o czym mowa, czy tak się tylko wtrącasz bez powodu? Ależ oczywiście, że wiem. O pisaniu recenzji filmu bez zaznajomienia się uprzednio z filmem. I o Mrocznym Rycerzu rzecz jasna. Po prostu męczą mnie te gry słowne w stylu "coś pachnie, śmierdzi innym filmem" i się wtrąciłem. A że wyszło, jak wyszło... :roll: P.S. Trzecia część Batmana Nolana powinna nosić tytuł: "Batman: The beginning is the end is the beginning" :wink: P.S. 2 Oczywiście dla wyjaśnienia sprawy.... początek można "dać" albo "brać początek od" P.S. 3 military, bez urazy. End of Offtopic
Niech żyje modlitwa Świętych z Bostonu!
27-07-2008, 19:53 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Dark Knight (2008) [wątek spoilerowy] | military | 945 | 197,825 |
31-08-2025, 12:34 Ostatni post: Krismeister |
|
| The Dark Knight Rises (2012) [temat spoilerowy] | Gieferg | 1,365 | 243,906 |
16-01-2025, 23:56 Ostatni post: Gieferg |
|