The Dark Knight Rises (2012)
(03-05-2012, 01:47)Mierzwiak napisał(a): Wiem że cię nie obchodzi, podobnie jak sam film o którym mimo to cały czas produkujesz posty, ale powinno, bo wiedziałbyś, że z "kino sensacyjne" wracamy do "komiks pełną gębą", ...

Nie będę 4ty raz pisał tego samego. Albo nie czytasz uważnie albo nie rozumiesz tego co jest napisane. Istnieje też opcja, że ja piszę niejasno ale najpewniej po prostu pomijasz to co ci nie leży i skupiasz się na innych fragmentach.

Nie pierwszy zresztą raz u Ciebie. Dla udowodnienia swoich ubzduranych argumentów manipulujesz obcą wypowiedzią.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Shamar napisał(a):Istnieje też opcja, że ja piszę niejasno

I to jest ta właściwa opcja.

Odpowiedz
Wow, ale chwila. Co innego jak wiemy kim jest Wayne, a co innego gdy widzimy zamaskowaną osobę, która jest dla nas na codzień anonimowa.

[Obrazek: scaled.php?server=33&filename=batmanlj.p...es=landing]
(Mistrzem fotoszopa nie jestem, więc taka tu zabawa paintem)
Powiedziałbyś kto to jest? Widząc go powiedzmy przez 20 sekund.
A to i tak dość kojarzona osoba, choć na pewno nie pierwszoligowa gwiazda.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Na bank Hamm ; )

[Obrazek: normal_bat_man.jpg]

Odpowiedz
Corn, widać Drapera na pierwszy rzut oka. Trzeba było wybrać mniej rozpoznawalne ujęcie. Jakieś zakulisowe zdjęcie z planu, na którym Hamm wpieprza hot-doga, czy coś. ;)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
No dobra, ale to wciąż znana osoba :P

Odpowiedz
Wayne to też znana osoba. Największa szycha w Gotham.

Odpowiedz
Ok, teoria obalona - bawcie się dalej ;]

Odpowiedz
Inne pytanie czy faktycznie się domyślając wykorzystaliby to? W końcu zysk żaden, a można się ośmieszyć. Nie mówiąc już, że gdyby faktycznie wyszli z takim faktem do gazet to też niekoniecznie ludzie by w to uwierzyli.

Odpowiedz
Dent się nie domyśli, bo nie żyje :p
a Gordon może będzie wiedział w tym filmie, scena w szpitalu z teasera może to sugerować

Odpowiedz
(03-05-2012, 12:48)shamar napisał(a): Dla udowodnienia swoich ubzduranych argumentów manipulujesz obcą wypowiedzią.
To ty napisałeś te słowa, nie ja:

(02-05-2012, 23:27)shamar napisał(a): Batman - ma maskę, nie można go rozpoznać. Jest alterego Wayne'a.
Catwoman - helloł. Założyłam paseczek na oczy i wcale nie rozpoznacie, ze jestem Seliną. Syndrom Supermana.
Bruce Wayne w masce jest nierozpoznawalny, Selina Kyle nie. Dlaczego?

Czekam na odpowiedź. No chyba że chcesz sprostować swoje wcześniejsze słowa, a najlepiej wskazać mi w którym miejscu dokonałem manipulacji.

Odpowiedz
(03-05-2012, 18:20)Mierzwiak napisał(a): No chyba że chcesz sprostować swoje wcześniejsze słowa, a najlepiej wskazać mi w którym miejscu dokonałem manipulacji.

Nie. I znowu robisz to samo. Uciekasz od tego co napisałem do kolejnego zagadnienia wyciągnietego z kontekstu i podciągnietego pod swoją wizję.

Cytat:Bruce Wayne w masce jest nierozpoznawalny, Selina Kyle nie. Dlaczego?

Nie wiem czy zauważyłeś jaką "maskę" ma Selina. Nie zauważyłeś?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No właśnie.

Shamar -> Czy ty naprawdę jesteś na tym forum tylko po to by jechać po każdym jednym filmie, którego premiera się zbliża?

Odpowiedz
(03-05-2012, 23:53)shamar napisał(a): Nie. I znowu robisz to samo. Uciekasz od tego co napisałem do kolejnego zagadnienia wyciągnietego z kontekstu i podciągnietego pod swoją wizję.
Wyjaśnijmy sobie coś - jeśli zarzucasz mi manipulację swoimi słowami, to udowodnij to, wskaż konkretnie, sprostuj i wyjaśnij "Nie, nie to miałem na myśli" albo shut the fuck up. Szkoda mi czasu na takie pieprzenie się.

Cytat:Nie wiem czy zauważyłeś jaką "maskę" ma Selina. Nie zauważyłeś?
No i co kurwa z tego, że ma tylko maseczkę na oczy, skoro jest rozpoznawalna w takim samym stopniu co Bruce Wayne? CO Z TEGO?

Odpowiedz
Widmo powstaje.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Tak swoją drogą zastanawiam się czy Nolan zdołał umieścić w tym zwiastunie ujęcie, które będzie kończyć film. W zajawkach poprzednich części tak było (skok z budynku po gadce z Gordonem i wyjazd na motorku z tunelu). Ja obstawiam scenkę z catwoman w 1:20, ewentualnie 1:37 ;)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Raczej ujęcie w którym stoi na moście z panoramą miasta.

Odpowiedz
(03-05-2012, 23:59)Phil napisał(a): A tak w ogóle skąd mamy wiedzieć, że ta maska ma chronić tożsamość Seliny?

To po co jej "maska"?

(03-05-2012, 23:59)Gieferg napisał(a): Czy ty naprawdę jesteś na tym forum tylko po to by jechać po każdym jednym filmie, którego premiera się zbliża?

Masz na to jakieś dowody? Bo inaczej to pomówienia.

(04-05-2012, 01:27)Mierzwiak napisał(a): Wyjaśnijmy sobie coś - jeśli zarzucasz mi manipulację swoimi słowami, to udowodnij to, wskaż konkretnie, sprostuj i wyjaśnij ...

4 razy pisałem o mrocznej komiksowości. Może należało użyć słowa "mrocznym klimacie komiksowym" żebyś ogarnął?

Cytat:... ma tylko maseczkę na oczy, skoro jest rozpoznawalna w takim samym stopniu co Bruce Wayne? CO Z TEGO?

Przez kogo? Przez Ciebie? Przez urojone otoczenie? Nie bądź śmieszny.
Jeśli bankomat czy sklep okradnie koleś w masce Batmana i babka w tej "masce" Catwoman to kogo rozpoznasz z nagrań z monitoringu?

Odpowiedz
(04-05-2012, 12:38)Mierzwiak napisał(a): Raczej ujęcie w którym stoi na moście z panoramą miasta.

To most jest? Myślałem, że jakiś budynek albo wieża? Anyway - też bym tak obstawiam, że to albo koniec albo początek (Bruce, zmuszony do odejścia w cień raz w miesiącu potajemnie przebiera się w strój i napierdala po dachach - podczas jednego z taki wypadów zauważa włam Kobiety Kot ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon