The Dark Knight Rises (2012)
Ja po wyjściu z kina byłem zachwycony, pokochałem Bane'a w wykonaniu Hardy'ego i uważam go za lepszy czarny charakter niż Joker. Myk polega na tym, że od tamtego czasu nie widziałem tego filmu, a więc cały czas żyję w przeświadczeniu, że to kozackie zwieńczenie serii Nolana. BB i TDK widziałem po kilka razy. A jeśli chodzi o TDKR to wówczas dałem 9/10 :D

No, ale planuję powtórkę za jakiś czas. Wraz z PS5 zakupię sobie trylogię na UHD.

Odpowiedz
Chyba posypią się Bejny dla wszystkich którzy kiedykolwiek uznali ten żałosny film za dobry...
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Kto ode mnie odkupi DIViDi z okładką z Banem?
Wyrzekam się tego filmu
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
A.D. 2020
Shamar wyrzeka się filmu w akcie apostazji
(koloryzowane)
[Obrazek: 4fb94bf06fb02_o_large.jpg]
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Ja jestem świadom, wielu wad jakie ten film posiada, ale dalej ogląda mi się go dobrze i posiada według mnie wiele świetnych i już nawet kultowych elementów. 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Wypowiedź Gillena perfekcyjnie pasuje do tezy, że Nolanowi się tego filmu robić nie chciało. Widziałem TDKR kilka razy i też od dawna powtarzam, że kompletnie nie widać w tym jakiegoś zaangażowania, o pasji nie wspominając. Nolan to bardzo schludny reżyser, a w finale batmanowej trylogii jest tak gigantyczny bałagan, że jedynie obojętność twórcy jest w tym wypadku uzasadnieniem. Do tego te techniczne babole wszelkie.

@Lawrence
co jest kultowego w tym filmie? Nie pytam, o to, co w nim lubisz, ale właśnie o jakieś kultowe motywy.
.

Odpowiedz
Dla mnie Tom Hardy jako Bane stał się kultowy. I to właśnie współcześnie przez pryzmat tego występu postrzegana jest ta postać. 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ja ten film oglądałem raz i poczułem się jakby po poprzednich ktoś mi w pysk dał :/

Może dzisiaj byłbym przychylniejszy ale jeszcze się nie zdobyłem na powtórkę.

Tak jak pamiętam:

Bardzo podobały mi się wątki z Catwoman i Robinem, Batman na emeryturze, Hardy jako Bane, Bale jako Batman zagrał chyba najlepiej z wszystkich części.
Scena gdy Batman pojawia się na motorze - naprawdę super.

A nie podobało mi się:

Starannie i ciekawie budowany Bane zostaje nagle odstrzelony i zastąpiony.. nikim , czyli kompletnie niezbudowaną Talią.

"Wielki twist" z Talią który udało mi się przewidzieć sporo wcześniej.

Talia robiąca coś kompletnie wbrew działaniom swojego ojca - bo Gotham nie jest już zgniłe, panuje porządek.

Talia i Bane próbujący popełnić samobójstwo w wybuchu... Ponieważ... Eeee....

Batman który wg opinii lekarza jest tak ogólnie kontuzjowany że do niczego się nie nadaje - obwiązuje nogę linką i jest supersprawny.

Batman który przez ileś lat siedzenia na tyłku nie zajął się leczeniem kontuzji.

Alfred odchodzący od Bruce'a w takim momencie że chyba tylko tym bardziej go naraża - logiczne.

Tak to zapamiętałem i wciąż boję się powtórzyć :/

Odpowiedz
(03-12-2020, 21:48)srebrnik napisał(a): Wypowiedź Gillena perfekcyjnie pasuje do tezy, że Nolanowi się tego filmu robić nie chciało
Ten finał powinien być tym, na co zapowiada się The Batman. Czyli Ridler + skromniej + mroczniej.
No ale jak to?. Finał wielkiej trylogii bez wielkiego bum ipatosu
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon