The Hobbit, Parts 1 & 2 & 3
Ja myślę, że to zależy od tego, że w Avatarze większa część filmu została wykonana w komputerze, więc niewielki kontrast pomiędzy cyfrową dżunglą a cyfrowymi postaciami może działać tak, że Neytiri wydaje się bardziej realistyczna od Golluma. Gollum choć stworzony równie doskonale ma trudniej, bo widzimy go tylko w jednej scenie, w której dla towarzystwa i porównania ma żywego aktora.

Odpowiedz
Co do Golluma, to nawet większych zastrzeżeń nie mam. Ale Król Goblinów, który był fajną postacią niestety wypadł mi dość sztucznie i o ile jeszcze byłem w stanie uwierzyć w istnienie innych goblinów, to już nie ich króla.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Najwyraźniej sporo mi umknęło, bo dopiero teraz, patrząc na napisy końcowe Hobbita, zauważyłem że Cumberbatch zagrał też Nekromantę, którego na razie widać było tylko sylwetkę. I jakby tego było mało, Nekromanta to nikt inny jak
Tym samym kolejne części robią się kurewsko ciekawe.

Odpowiedz
Cytat:I jakby tego było mało, Nekromanta to nikt inny

Odpowiedz
Dokładnie tak, wszelkie afery i narzekania na zmiany wprowadzane przez Jacksona są poza polem mojego zainteresowania (i zrozumienia przy okazji) :)

Ciekawostka z dodatków (w tym komentarza): sztylet który Radagast zabrał z Dol Guldur jest tym samym, którym Czarnoksiężnik z Angmaru dźgnął Frodo w FOTR. (Jackson mówi że był zdziwiony, że ludzie tego nie wychwycili) W kolejnej części zobaczymy jak ostrze wróci do swojego właściciela.

Odpowiedz
A ja myślałem, że

Odpowiedz
Król Nazguli zaatakował Radagasta, Nekromanta to osobna postać :)

Odpowiedz
Właśnie dziś przed Kapitanem Phillipsem widziałam trailer któryś chyba z kolei, wcześniej go nie widziałam i wygląda, że jeszcze mniej tego Hobbita w Hobbicie będzie niż w pierwszej części a więcej Władcy Pierścieni, to nie zarzut, bo akurat ta wizja Jacksona połaczenia Hobbita z Władcą mi się podoba, ale trochę się obawiam, że za bardzo się to wszystko rozmyje, no cóż zobaczymy.Jeszcze odnośnie wydania rozszerzonego mam pytanie, bo dodatki super rozumiem, ale chodzi mi o sam film, czy te dodane sceny to faktycznie nic szczególnego i waźnego, bo teraz nie wiem czy warto było kupować na blu kinową wersję zamiast poczekać na rozszerzoną?

Odpowiedz
Dodatki są rewelacyjne, ogląda się równie dobrze jak sam film (tylko trzy razy dłużej). A dodane sceny - tak, raczej mało istotne, nie ma porównania z wersjami rozszerzonymi LOTRa ale...

Opcja wyboru lektora >>> opcja wyboru dubbingu.
dodatkowe 12 minut >>> brak dodatkowych 12 minut
9 godzin rewelacyjnych dodatków >>> jakieś marne skrawki które były oficjalnie na YT przed premierą kinową filmu

Tak więc nie warto kupować kinowej wersji.

Odpowiedz
A te dodatki są z polskimi napisami?

Odpowiedz
Cytat:Opcja wyboru lektora >>> opcja wyboru dubbingu

Gudowski czyta, tak jak LOTRa?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Borowiec.

Cytat:A te dodatki są z polskimi napisami?

Tak. Chyba tylko komentarz nie ma.

Odpowiedz
To jest świetne:
http://middle-earth.thehobbit.com/map

Odpowiedz
[Obrazek: smaug-theatrical2.gif]
[Obrazek: smaug-extended2.gif]

Nie ogarniam. Jackson wydał do kin film z wyglądem smoka, którego design zmienił kilka miesięcy później do wersji rozszerzonej? Tyle miesięcy produkcji to było za mało czasu aby ostatecznie przygotować główną atrakcję tych filmów przed wprowadzeniem do kin?

Odpowiedz
Wygląd jaki taki mógł się nie zmienić, dodali po prostu skrzydła połączone z łapami.

Dla mnie whatever :)

Odpowiedz
Chyba ktoś wcześniej w tym temacie mówił, że smoka tak mało pokazywali w pierwszym Hobbicie, żeby móc jeszcze nad nim popracować przez ten rok. Mi to nie przeszkadza, jeżeli ma oznaczać, że Smaug będzie doskonały.

Odpowiedz
(23-11-2013, 22:34)patyczak napisał(a): Chyba ktoś wcześniej w tym temacie mówił, że smoka tak mało pokazywali w pierwszym Hobbicie, żeby móc jeszcze nad nim popracować przez ten rok.
Ja :)

Odpowiedz
43 minuty soundtracku Shore'a do drugiej części
http://www.comicbookmovie.com/fansites/nailbiter111/news/?a=90571

Odpowiedz
Przesłuchałem i... czy ten film będzie miał jakikolwiek motyw przewodni?

Odpowiedz
[Obrazek: BabDibYCcAArTpI.jpg:large]
[Obrazek: BabKFzUCAAAnHeO.jpg:large]
[Obrazek: Behind-the-scene-stills-of-Air-New-Zeala...24x682.jpg]

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości