The Hunger Games
THE CLAAAAW mnie zniszczył, ale filmu nie obejrzę. Może kiedyś... pierwsza część była zła.

Odpowiedz
Nie wiedziałem, że Moore w tym gra:

[Obrazek: presidentcoin.png]

Odpowiedz
Pecunia non olet :)
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Fajna zapowiedź trzeciej części:

http://www.youtube.com/watch?v=7dCB2U9lX48&feature=youtu.be

Los chciał, że miałem okazję po raz drugi obejrzeć Catching Fire i jakkolwiek nie pozostaje mi nic innego, jak podtrzymać wszystkie złe słowa, jakie napisałem na temat tego filmu jak i Hunger Games w ogóle, tak skłamałbym pisząc, że mi się to kompletnie nie podoba. Przeciwnie, mimo tego całego kretyńskiego konceptu, mimo mega beznadziejnego trójkąta miłosnego, którego najsłabszymi ogniwami są oczywiście faceci, na swój dziwny sposób THG:CF angażuje, w czym oczywiście główna zasługa Jennifer Lawrence, ale też sprawnej reżyserii, bardzo dobrych zdjęć (tym razem widziałem wersję IMAX, moment płynnego przejścia na pełny ekran dobrany jest mistrzowsko), fajnej muzyki, niezłej galerii charakterystycznych, drugoplanowych postaci (w większości nie wykorzystanych, ale co tam) i ogólnie tego czegoś, co po prostu przyciąga do ekranu.

6/10. Dobry zły film ;)

Odpowiedz
W czwartek pierwszy trailer do THG3.1.

Odpowiedz
Z tego co wiem to parę scen kręcono w Berlinie na dawnym lotnisku Tempelhof. Wiem to też, gdyż trójka moich znajomych robiła za statystów (ale mnie nie powiedzieli o tym) i podobno była to jakaś bitwa, walka czy coś w ten deseń. Pewnie jakiś bunt w dystrykcie.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Sorry za fałszywy alarm. Ktoś dał dupy, bo trailer się nie pojawił.

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/video/teaser/nr+1-34094
Jest i zwiastun. Pierwszą część widziałem, szału nie zrobiła, ale zastanawiam się, czy oglądać drugą - mam jakąś fazę na tego typu filmu za sprawą Niezgodnej.

Odpowiedz
Do premiery nieco ponad 4 miesiące a oni wypuszczają miniteaser z zaledwie 44 sekundami materiału z filmu? Dziwnie skromna kampania blockbustera jak na te czasy.

Zwiastun nic specjalnego nie pokazał, poza głupi motywem uciekania na drzewa przed ostrzałem.

Odpowiedz
(28-07-2014, 13:08)Juby napisał(a): głupi motyw uciekania na drzewa przed ostrzałem.
Głupi motyw w Igrzyskach śmierci? No co Ty! Nie wierzę :)

Odpowiedz
(28-07-2014, 13:08)Juby napisał(a): Do premiery nieco ponad 4 miesiące a oni wypuszczają miniteaser z zaledwie 44 sekundami materiału z filmu? Dziwnie skromna kampania blockbustera jak na te czasy.
Piraci...: Na krańcu świata mieli jeden (!) trailer, który pokazano dopiero dwa miesiące przed premierą.

Catching Fire zarobiło ponad 800 mln dolarów, uważasz że temu filmowi potrzebna jest jakakolwiek reklama? :)

---

Co do trailera, to myślę że w tej części - nawet jeśli będzie się to dobrze oglądać, a pewnie znowu dzięki Jennifer czy fajnym zdjęciom będzie - ostatecznie się to posypie. O ile jeszcze do tej pory jej zmagania miały charakter czysto osobisty, bo walczyła o własną skórę, tak teraz gdy robi się z niej Wybrańca, który ma wyzwolić Panem, zaczyna to walić kiczem, jakiego w tej serii jeszcze nie było, choć akurat końcówka Catching Fire ze swoim dennym twistem poszła właśnie w tym kierunku.

Odpowiedz
(28-07-2014, 18:15)Mierzwiak napisał(a): Piraci...: Na krańcu świata mieli jeden (!) trailer, który pokazano dopiero dwa miesiące przed premierą.

[Obrazek: Jaw_drop.gif]

To czasy kiedy nie miałem interneta, więc nie miałem o tym pojęcia.

Ogólnie miło wspominam czasy kiedy filmy miały tylko jeden teaserowy poster i jeden/dwa finalne (to samo z trailerami). Kampanie były skromne, ale klimatyczne i konkretne.

Odpowiedz
Ej, to było nawet dobre! Znaczy, nie całościowo, bo pod tym względem to leży i błaga o dobicie, ale na poziomie poszczególnych elementów, scen, postaci, czy zwyczajnych zamysłów było naprawdę świetnie i ogólnie to bawiłem się lepiej niż na części pierwszej. Problem tych filmów jest jednak taki, jak już zostało wiele razy powiedziane - świetny pomysł wyjściowy, koszmarne wykonanie.

Czekać godzinę aż zacznie się cokolwiek dziać to niezbyt miła rzecz, ja rozumiem budowanie napięcia i tak dalej, ale to trzeba umieć robić. Aż się łza w oku kręci na wspomnienie Aliens, przecież tam obcy pojawiają się chyba po godzinie, a sam początek filmu to genialna podbudowa. A tutaj? Powtórka z części pierwszej tak w sumie, dalej też nie za dobrze bo i znowu same igrzyska to nuda przerywana króciutkimi fajnymi akcentami (oraz, niestety, dennymi). Część trzecią i czwartą może kiedyś obejrzę...

Jena Malone <3

Odpowiedz
Jeśli najlepsza scena w twoim filmie to wrzucone na siłę i kompletnie od czapy prawie gołe cycki - to wiedz, że coś się dzieje...

Ale scena faktycznie przyjemna, w zalewie emo-pizdowatości postać wyskakująca z ubrania bez zbędnego pierdolenia działa jak złapanie powietrza po 5 minutach z głową w kiblu ;)

Odpowiedz
To złapanie powietrza to chyba przez malutką, niezbyt drożną rureczkę :) uczciwe zaczerpnięcie powietrza by było jakby kobitka cokolwiek pokazała widzowi, a nie tylko bohaterom.

Odpowiedz
Cytat:uczciwe zaczerpnięcie powietrza by było jakby kobitka cokolwiek pokazała widzowi
Uczciwy to był by full frontal, a nie coś takiego. Ale fakt, to jedna z najlepszych scen, w ogóle najlepsze sceny w tym filmie są właśnie z Malone. Krzyczy, bluzga (oczywiście jest "PIIIP", zamiast "fuck", bo cenzura), biega z siekierą, morduje ludzi i jest bardzo wkur...zła, bo znowu ją na igrzyska ściągnęli.

Odpowiedz
O taki poster reklamujący:

[Obrazek: 10590544_10152390039505808_7843619376062...5ce827ef1d]
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Bez kitu, jakbym miał 10-13 lat, to bym się jarał :]

Niemniej po wczorajszym fapgate Jennifer Lawrence ma mój miecz ;)

Odpowiedz
[Obrazek: comment_JEyeWxED1AGPwDpdPiGYTLypcs8QasJQ.jpg]

Odpowiedz
Cytat:O taki poster reklamujący:

Zwracam uwage na trigger discipline :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości