The Lord of the Rings Trilogy (2001-2003) reż. Peter Jackson
Ciekawe czy McKellen poleci do Nowej Zelandii, czy nagra swoje sceny w studiu w Wielkiej Brytanii, tak jak Christopher Lee w "Hobbicie". Obstawiam to drugie. Lot do Nowej Zelandii i tułanie się po plenerach na odludziu mogłyby dziadzia zabić.

Odpowiedz
Mortensen to chyba już przy Hobbicie odrzucił propozycję jak mnie pamięć nie myli. Tym bardziej czemu miałby grać dzisiaj? Po kolejnych 15 latach.
Chłop ma swoją godność i bardzo dobrze.

To ma być ten nowy Aragorn niby?
[Obrazek: Leo_Woodall_2024_Emmys_05_%28cropped%29.png]
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Tak. Grał w Białym Lotusie.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Pierwszy raz na oczy widzę. Grać chociaż potrafi? Ma charyzmę?
Bardziej mi pasuje na młodego hobbita :D

Odpowiedz
Ruchał innego typa w dupala i jednocześnie obracał fajna dupencje w serialu. Mnie osobiście wkurwia, ma rodzaj twarzy, która mnie denerwuje i nie potrafię ocenić jego gry aktorskiej.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Dodatkowo grał Żymianina w "Nuremberg". Ale tu już by się Bucho musiał wypowiedzieć :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Nigdy nie zrozumiem, czemu do tej roli wzieli typa o aparycji zbliżonej do Sama Gamgee zamiast kogoś kto choć odrobinę przypomina młodego Mortensena. Fassbender byłby dobrą opcją i zapewne by się zgodził, bo kariera mu mocno siadła. Richard Madden to też byłby odpowiedni casting.

Pomijam już, że Serkis jest tragicznym reżyserem, który nie ma na koncie żadnego nawet przeciętnie dobrego filmu, więc i po tym spodziewam się srogiego gówna, żerującego na nostalgii.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(11-03-2026, 23:47)Pelivaron napisał(a): Ruchał innego typa w dupala i jednocześnie obracał fajna dupencje w serialu. Mnie osobiście wkurwia, ma rodzaj twarzy, która mnie denerwuje i nie potrafię ocenić jego gry aktorskiej.

On ma takie oczy jakby za chwilę się miał rozpłakać taki vibe wymoczka. W Norymberdze był ok, ale tylko dlatego, że miał zagrać płaczącego Żyda. A tutaj? Mortensen miał od groma charyzmy ekranowej.

Odpowiedz
Panowie, nie stresujcie się. Powyższy chłop nie będzie największym problemem tego filmu :)

Odpowiedz
(12-03-2026, 11:06)Corn napisał(a): zamiast kogoś kto choć odrobinę przypomina młodego Mortensena. Fassbender byłby dobrą opcją i zapewne by się zgodził, bo kariera mu mocno siadła.

Chyba nie. Raz, że trochę ryzykowne wchodzić w buty Mortensena, i to w filmie Serkisa xD
Dwa, on ma co robić. Ten serial Agencja i miniserial o Kennedym pochłaniają mu trochę czasu.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Kompletnie nie interesuje mnie to uniwersum ale strasznie Jackson zdziadział, nie poznałem go na początku. Ale skoro żyje to mógłby w końcu swój najlepszy film czyli "Meet the Feebles" ogarnąć na UHD nośniki :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Czy to znaczy, że zobaczymy Toma Bombadila? Oni się już dwoją i troją, żeby wycisnąć co się tylko da z książek, do których mają prawa. Na chwilę obecną wszystkie nadchodzące filmy będą się rozgrywać pomiędzy scenami filmów już istniejących. Wyczuwam nowy trend odcinania kuponów w Hollywood.

Odpowiedz
Trudno tu nie przywołać pewnego starego mema:

https://www.reddit.com/r/lotrmemes/comments/jdh42x/if_lord_of_the_rings_was_made_today/#lightbox

Odpowiedz
Kolejny film na podstawie niezekranizowanych stron z "Władcy Pierscieni"? To już jebie DESPERACJĄ.

Nie mogą, KURVA, wyłożyć tym Tolkienom z 10 mln USD, żeby sprzedali prawa do "Silmarillionu"? Przecież jak wykładają na film 150 baniek to i tak by im się opłaciło. I przynajmniej nie byłoby odgrzewania.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Amazon dał chyba z 250 mln za prawa do serialowego LoTRa, a Ty mówisz o jakieś "dyszce" na materiał-kopalnie do kręcenia filmów?????
XD
XD
XD

Boże...

Tolkien Estate nie sprzedaje tych praw nie dlatego, że nikt nie chce ich kupić. Oni po prostu NIE CHCĄ ICH SPRZEDAWAĆ

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Aż tyle dali? Hmmm

Doczytałem.

Cytat:Fabuła filmu ma rozgrywać się 14 lat po odejściu Froda. Sam, Merry i Pippin wyruszą w podróż śladami swojej pierwszej wyprawy, podczas gdy córka Sama, Elanor, odkryje sekret, który może rzucić nowe światło na wydarzenia poprzedzające Wojnę o Pierścień.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ale ta historia ma cokolwiek wspólnego z jakimiś zapiskami Tolkiena czy całkowita wolność twórcza? Wiem że nie mają praw, ale może próbują jakoś tak pozmieniać by nie było, że historię ukradli? :)

Odpowiedz
(25-03-2026, 23:31)shamar napisał(a):
Cytat:Fabuła filmu ma rozgrywać się 14 lat po odejściu Froda. Sam, Merry i Pippin wyruszą w podróż śladami swojej pierwszej wyprawy, podczas gdy córka Sama, Elanor, odkryje sekret, który może rzucić nowe światło na wydarzenia poprzedzające Wojnę o Pierścień.
O Jezu :D
"Benefis Hobbitów", kto tam wpada na takie pomysły? Co dalej - "Klan Hobbitów" (sitcom), "Tajemnice Samotnej Góry" (thriller), "Kiedy Aragorn poznał Arwenę" (komedia romantyczna)...

Nie zmyśliłeś tego shamar aby?

Odpowiedz
ano nie zmyślił

Odpowiedz
Przecież Colbert w tej rozmowie z Jacksonem mówi, że piszą scenariusz na podstawie dwóch rozdziałów z Drużyny Pierścienia, więc jakie 14 lat po końcu całej trylogii?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon