The Matrix (1999-2022)
Serio? To, że były te postacie to wiem. Ale tego, że zaznaczyli, że to wampiry - nigdy nie zwróciłem uwagi.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie było powiedziane wprost, że to wampiry ale chyba zasugerowane było dosyć jasno czym lub kim są, dawno nie oglądałem.

Odpowiedz
(17-09-2021, 02:21)Mefisto napisał(a):
(16-09-2021, 20:16)Żółte Krzesło napisał(a): Pamiętam, jak tuż przed premierą "Reaktywacji" pokazywano "Ostatni lot..." w telewizji.

W kinach.

Chyba była jakaś jednorazowa emisja w TVN w okresie premiery " Reaktywacji". To był piątek, po Superkinie. Przypominam sobie, że specjalnie zerwałem nockę aby obejrzeć "Ostatni lot..." przed pójściem do kina na "Reaktywację".

EDIT. Znalazłem. TVN wyemitował "Ostatni lot..." po pierwszym Matriksie w piątek 16 maja 2003 o godz. 23:30 https://anime.com.pl/Animatrix_w_polskiej_telewizji,news,read,405.html

Odpowiedz
Było było, też pamiętam. Specjalnie siedziałem, żebym wiedział o czym będą gadać chłopaki w klasie
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Tak, był w telewizji. Oglądałem. Jakiż to szok był wtedy :)

Odpowiedz
Też oglądałem w TV.

Odpowiedz
Każdy chyba oglądał Ozyrysa wtedy w TV.

Tzn. ja oglądałem wraz z pierwszym Matrixem zgranymi z TV na VHSie przez znajomego ojca (wtedy wówczas w domu TVN słabo odbierał).

Odpowiedz
No cóż, nie będę się kłócił, ale na bank leciał też w kinach przed wybranymi filmami (a może wszystkimi?).
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Leciał przed Oszukać Przeznaczenie 2
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Wolę Oszukać Przeznaczenie 1.

Odpowiedz
(17-09-2021, 09:25)yacajackowski napisał(a): Nie było powiedziane wprost, że to wampiry ale chyba zasugerowane było dosyć jasno czym lub kim są, dawno nie oglądałem.

Wymęczył mnie ten film w kinie i później przez długie lata go nie oglądałem. Dlatego tak zdziwiła mnie ta wrzutka w grze..

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Z 1 strony niesmaczne, z drugiej smutne. Z 3ciej - takiej technologie używają amatorzy więc dlaczego wielkie studia odwalają kity w produkcjach za dziesiątki milionów?

Odpowiedz
Gnosticism and Cinema: The Matrix and The Matrix Reloaded - Dr. Stephan Hoeller.

Lepsze niz Matrix:

Bez kitu, ogladalbym :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Nowy matrix dostał R'kę głównie za przemoc.

Odpowiedz
I będzie najdłuższym filmem serii - 140 minut.

Odpowiedz
Hmm... po zwiastunie, który trochę po mnie spłynął to odbieram te dwa newsy jako pewną iskierkę nadziei. 

Odpowiedz
(10-10-2021, 19:45)shamar napisał(a): Z 1 strony niesmaczne, z drugiej smutne. Z 3ciej - takiej technologie używają amatorzy więc dlaczego wielkie studia odwalają kity w produkcjach za dziesiątki milionów?

To wygląda fajnie na filmiku z youtube, ale w 4k już nie za bardzo sobie taki deepfake radzi. Sam tego nijak nie mogę zweryfikować, ale gdzieś spotkałem się z takim tłumaczeniem. Z drugiej strony filmik na YT jest w 4K, także tego ;)

Odpowiedz
Ale przecież wielkie studia dysponują megakomputerami, które nie miałyby problemu sobie z tym poradzić. Zupełnie mnie nie przekonują te wyjaśnienia. Bardziej obstawiam, że to kwestia praw autorskich bo te deep fake'i czerpią z wielu źródeł (przynajmniej tak mi się wydaję), co oznacza, że np. trzeba byłoby zapłacić twórcom 10 filmów z których pobrano tylko po kilka ujęć. Tak sobie gdybam..

Co do Brandona - smutne, w sensie, że, jak głosi legenda, on był planowany jako Neo. A sam filmik wygląda świetnie.

Odpowiedz
Kolejny plakat...
[Obrazek: f4cc80cf2dfa2892med.jpg]

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon