The Matrix (1999-2022)
I ten młot w łapie. Nigdy nie rozumiałem praktycznego sensu noszenia przy sobie największej i najciężej broni ręcznej na świecie.

Odpowiedz
W filmach w których liczy się "rule of cool" praktyczność nie ma znaczenia.

Odpowiedz
Zwłaszcza, jeżeli chodzi o program komputerowy który poluje na wgranych do symulacji ludzi, którzy są dla nich bateriami.

Odpowiedz
Smith zawsze nosił Desert Eagla, ale i tak dla mnie to przesada.

Odpowiedz
(23-11-2021, 15:56)Mental napisał(a): I ten młot w łapie. Nigdy nie rozumiałem praktycznego sensu noszenia przy sobie największej i najciężej broni ręcznej na świecie.

Myślisz że ten pistolet ma masę? :)
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Czy myślisz, że oddychasz powietszem?

Odpowiedz
Imposibrru.

Odpowiedz
Widzę tu tylko zwykły akcyjniak, nie wyróżniający się niczym.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Odpowiedz
https://www.youtube.com/watch?v=IgYs_NDyaLs&ab_channel=WarnerBros.Pictures

Odpowiedz
Bilety na 22.12 kupione, im bliżej premiery tym bardziej się jaram. Pora na powtórkę trylogii.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Ja się jaram i nie mogę doczekać, szkoda tylko, że w trailerach/spotach tak rzadko używają Matrixowej muzyki, ten "White Rabbit" mnie wkurwia od samego początku.

Odpowiedz
(04-12-2021, 16:56)Krismeister napisał(a): Bilety na 22.12 kupione, im bliżej premiery tym bardziej się jaram. Pora na powtórkę trylogii.

Też o tym myślałem, ale te sequele były naprawdę, naprawdę złe :P Nie wiem czy warto się męczyć, a Resurrections pewnie dojebie do pieca jeszcze niższym poziomem (choć przyznaję, trailery nie wyglądają najgorzej, ale jak sobie przypomnę co te siostrunie odpierdzielają od dłuższego czasu, to ciężko o optymizm).

Odpowiedz
Cytat: "White Rabbit" mnie wkurwia od samego początku.
Przecież to jest aż chamskie nawiązanie do podążania za białym króliczkiem z pierwszego Matriksa.

Odpowiedz
(04-12-2021, 20:11)raven.second napisał(a):
Przecież to jest aż chamskie nawiązanie do podążania za białym króliczkiem z pierwszego Matriksa.

[Obrazek: GoldenGoodnaturedDragonfly-size_restricted.gif]

Wiem stary, ale po prostu gryzie mi się to z muzyką z jaką kojarzę Matrixa, dla mnie ta piosenka pomimo jej tematu jest antyklimatyczna.

Odpowiedz
trailery właśnie wyglądają wizualnie tragicznie, mało zielono jakby to nie był Matrix a jakiś akcyjniak z budżetem 20 mln dolców

swoją drogą remaster w świetle dzienny to bardzo biednie wygląda na chociażby ujęciu nr 3

[Obrazek: zVBp6tG.png]

[Obrazek: cTA1TRG.png]

[Obrazek: SpCvFLF.png]

[Obrazek: IJIDEXb.png]

[Obrazek: S5zIJgY.png]

[Obrazek: rYOkEAm.png]

ten zielony odcień jest tragiczny

Odpowiedz
(04-12-2021, 20:21)marsgrey21 napisał(a):
(04-12-2021, 20:11)raven.second napisał(a):

Wiem stary, ale po prostu gryzie mi się to z muzyką z jaką kojarzę Matrixa, dla mnie ta piosenka pomimo jej tematu jest antyklimatyczna.

Plus i tak jej najlepszy cover zrobił Richard Nixon:
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Odpowiedz
Wygląda jak Dzień Świra w świecie Matrixa. Zmiany wyglądu postaci można oczywiście tłumaczyć "nową wersją" programu, ale nie wiem czy chce mi się oglądać zrimejkowane akcje z trylogii. Chciałbym wierzyć, że ten film trzyma się jakoś kupy i jest wartościowym rozwinięciem historii, ale wygląda to na razie na meta-podejście i jakiś fanserwis.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Chrupki dla mozgu. Raczej sie na to wybiore, bedzie z tego chaotyczna papka z tworcami probujacymi przelicytowac oryginal, problem w tym, ze pewnie skupia sie bardziej na akcji, a nie mitologii. W tym momencie widze tu jakies 6.5/10.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon