03-04-2024, 20:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2024, 20:22 przez Ted.)
|
The Matrix (1999-2022)
|
|
Co w tym dziwnego? To jest wciąż kultowa marka z potencjałem. Star Wars też do zaorania, Gra o Tron po ostatnim sezonie dostała drugie życie. Myślę, że wręcz takie upadki znanych franczyzn są czasem potrzebne by potem mogły wrócić silniejsze, z efektem świeżości.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
WB wkurzone, że dali się nabrać na poprzednią część, która była świadomym sabotażem (za co można ją szanować z daleka bez oglądania). Ciekawe, które gwiazdy będą chciały powrócić. Już chyba tylko Jada Pinkett.
03-04-2024, 20:35
To uniwersum ma tyle potencjału, że powinni wprowadzić nowe postacie i opowiedzieć w nim inną historię
03-04-2024, 20:59 (03-04-2024, 20:59)Corn napisał(a): To uniwersum ma tyle potencjału, że powinni wprowadzić nowe postacie i opowiedzieć w nim inną historię Ło panie, przecież oni teraz robią te sequele, żeby opowiadać po raz n-ty te same historie. W Holiłudzie nikt już nie umie nic nowego. A na tego piątego Masmixa to przecież nie pójdzie już nawet ta garstka, która się dała nabrać na poprzedniego. 03-04-2024, 21:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2024, 21:08 przez al_jarid.)
Ale jaki potencjal? Matrix upadl, nie? A na prawdę nie upadl. Więc co? Kolejna historia kolejnego Wybranca?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 03-04-2024, 21:18
Przecież można opowiadać historię poprzednich wybrańców. Z resztą idea wybrańca była wpisana w system, który go podtrzymywał. Animatrix pokazał ile tam potencjału. Ja bym chętnie zobaczył film o pierwszych wybudzonych.
03-04-2024, 21:22
nawiedzony dom który był błędem matrixa to ja bym chętnie obejrzał, albo biegacz który w czasie biegu odkrywa czym jest matrix, jeszcze może historia detektywa
a dostaniemy film gdzie pierwsi wybudzeni to będą chłopy którzy w matrixie będą kobietami 03-04-2024, 21:30 (03-04-2024, 21:22)Corn napisał(a): Przecież można opowiadać historię poprzednich wybrańców. Z resztą idea wybrańca była wpisana w system, który go podtrzymywał. Animatrix pokazał ile tam potencjału. Ja bym chętnie zobaczył film o pierwszych wybudzonych. Dokładnie, potencjał nieograniczony, a tak naprawdę każda znana mara od Matrixa po Terminatora ma ten sam potencjał, to tylko tło dla postaci i opowieści, jak jej nie ma, to nawet najbardziej bogaty świat tego nie uratuje.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 03-04-2024, 21:36
Zastanawia mnie ten Drew Goddard, nie oglądałem żadnego jego filmu a gość ma dobrą reputację - tylko ostatecznie znam go z roli producenta.
A reżyserować miał sporo filmów z franczyzn - X-Force, Sinister Six, teraz go przymierzano do Iron/Strange Boya, i pewnie znów skończy się tak samo - wypadnie z gry albo obsadzą go jako producenta. Drew Goddard, człowiek zagadka. Ja jestem zdania że Matrix tak jak Star Wars powinien zostać poćwiartowany na różne filmy lub seriale, dla mniejszych uzdolnionych reżyserów, by robili z tym coś świeżego, tylko z poszanowaniem kanonu, by nie było potem wkurwienia że coś retconuja. I tak jak mówi Crov, żadnych powrotów, tylko nowe postaci, a jeśli stare to jak z Morfeuszem w 4ce - w odświeżonej wersji, ale bez rebootowania. Chociaż nie wiem czy ten Morfeusz to nie reboot. Odłożyłem seans nowej wersji bo boję się że: A) Podzielę krytyczne zdanie i wkurwie się za zarżnięcie starych filmów. A lubię całą trylogię, tylko jedynka miała coś głębiej fabularnie do zaoferowania, ale kolejne części dały piękne science-fiction epoki 2000s. B) podzielę zachwyty tych, którzy uważają że to super przełamanie schematów i nie będę mógł się powstrzymać przed potrzebą przekonania Was jak przy Batmanie Reevesa.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
03-04-2024, 22:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2024, 22:23 przez Ted.)
Nie ma przypadkow, sa tylko znaki:
Wielkie przebudzenie nie jest i nie bedzie przypadkowe, wszystko jest przedstawieniem i szarada. 9/11 to koniec i poczatek. https://live.staticflickr.com/2001/2258345996_a5fe2f9ced_n.jpg
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
03-04-2024, 22:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2024, 22:19 przez Bucho.)
@Ted
Goddard to solidny rzemieślnik i tyle. Czy to na polu reżysera, czy też scenarzysty. Nie ma wpadek większych, ale nie jest to też nazwisko wywołujące "wow, ON się za to bierze!". Do tego ma niesamowitego pecha. Przy Daredevil go odsunięto nieco na drugi plan, bo podobno jego wizja nie zgrywała się do końca z PanemCzapeczką. A reżyserię "Marsjanina" porzucił, bo mu obiecano SS, które... ostatecznie Sonacz skasował. Nic dziwnego, że szuka innego miejsca dla siebie niż MCU i Spidermany. Jak widać, wybrał DCUGunna ostatnio i teraz samo WB. _______ Co do samego 5Matrixa, to zobaczymy. Na moje 4 ograniczyła szanse na dobre przyjęcie kolejnego filmu. Nie dość, że flopneła to ja tam nie widziałem wokół tego w ogóle entuzjazmu. A idea prequeli to też taki wątły temat. Trzeba sobie zadać pytanie, czy dziś można zrobić w live-action coś lepszego niz Animatrix i odpowiedź nasuwa się sama. :D Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
03-04-2024, 22:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2024, 22:30 przez zombie001.)
Czwarta czesc była niesamowitym wręcz gównem, dlatego nie czekam, nie jaram sie kolejna czescia niezależnie kto sie za to zabierze. No chyba ze bylby to Cameron.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 03-04-2024, 22:37
Czwarta część jest cudowna.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 03-04-2024, 23:01 (03-04-2024, 21:22)Corn napisał(a): Przecież można opowiadać historię poprzednich wybrańców. Po co? Skoro wiadomo jak to się skończyło? Tym bardziej, że teraz byłby to jakiś trans.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 03-04-2024, 23:28
Nie wiem, bo interesujące byłoby z perspektywy postaci w jaki sposób to się spierdoliło? Mogłoby też nadać inny kontekst jak oryginałowi? Taki Rogue One w świecie Matrixa.
03-04-2024, 23:49
Matrix: Poczatek :)
W sumie kinowa wesja tego cuda, na powaznie i dorosle, z mocna erka i wypunktowaniem spierdolenia elit, oraz oczywiscie zydowskiej Kabally :) :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
03-04-2024, 23:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-04-2024, 00:00 przez Bucho.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Mission: Impossible (1996-2022) | military | 1,139 | 163,638 |
19-02-2026, 12:29 Ostatni post: Krismeister |
|
| Trylogia The Mummy (1999-2008) | Danus | 149 | 36,404 |
10-02-2026, 22:20 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

Spoiler![[Obrazek: 1pEnKk1.jpg]](http://i.imgur.com/1pEnKk1.jpg)