The Matrix (1999-2022)
(27-02-2025, 01:48)slepy51 napisał(a): Odnośnie tych skanów 35mm polecam ten materiał, który już wrzucałem w temacie "Se7en", o "Matrixie" też jest:

No wlasnie widzialem wczoraj i mi sie Matrix przypomnial.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Na nowych wydaniach płytowych też już nie jest zielony.

Odpowiedz
Ale mi się wydaje, że dokładnie taki byl w kinie. W sensie: zielony. No chyba, że to kwestia miliona pozniejszych seansow, ktore utrwalily taki wyglad.
Ale gdzies tam pisali, że pierwsze wydania VHS tez nie byly zielone.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Zmienili kolory jak wyszły sequele, żeby "dopasować" do nich pierwszy film. Pierwsze DVD też miało inne niż późniejsze wydania.

Odpowiedz
Hmm. Czyli wypada sobie ściągnąć ten skan.
A orientujesz sie czy idzie te DVD dostac jeszcze?

Odpowiedz
Nie wiem, nie interesuje mnie.
Miałem kiedyś, było słabe, nawet na 32 calach źle się oglądało. W przypadku Matrixa jestem już na etapie 4K UHD (które też nie jest zielone) i styknie.

Odpowiedz
Miales kiedys to wydanie, to ktore to bylo? Te najstarsze w slipperach?
Dobra, juz wiem. DVD 1999

Odpowiedz
ja mam takie DVD z zielonym Matrixem :)
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Ja tez mam takie bo szukalem z lektorem. Choc nie wiem czy kiedys nie mialem tego starego.

Odpowiedz
Stare w wersji z lektorem też było.

Odpowiedz
28 kwietnia i 4 maja będą pokazy w Multikinie
.

Odpowiedz
W 99 też były :>
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Potwierdzam, pokazywali w "Rojst Millenium" :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
"Matrix" to postmodernistyczna subwersja. :)

Niektóre elementy tej subwersji sam zauważyłem. Np. idea, że każdy człowiek podłączony do Matrixa jest "częścią systemu" bardzo mi przypominała twierdzenie Progresywistów, że każdy biały hetero mężczyzna jest częścią białego, supremacyjnego, kapitalistycznego, patriarchalnego systemu ucisku, nawet jeśli o tym nie wie.

Odpowiedz
Własnie leci na TV ten "nowy". Wlaczylem od polowy.
Moze ktos przypomniec o czym byl ten film? Ten Neo to jakos klon?

Odpowiedz
Zreperowani Neo i Trinity, niezbędny balans dla Matrixa.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Czyli nie klony. OK. Muszę sobie powtórzyć kiedyś 2 i 3 bo niewiele pamietam.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon