The Mist (2007) reż. Frank Darabont
To jakby kiedyś taka mgła ogarnęła świat i pojawiły sie potwory to mam nadzieję, ze będę jeepem jechał z Tobą, bo wyskoczysz walczyć z monstrami. ;)

Odpowiedz
Myśle że w takiej sytuacji Mental zachował sie w dość podobny sposób. nie byłoby żadnych walk ani wyskakiwania z jeepa :D
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Crov napisał(a):To jakby kiedyś taka mgła ogarnęła świat i pojawiły sie potwory to mam nadzieję, ze będę jeepem jechał z Tobą, bo wyskoczysz walczyć z monstrami. ;)

gdybyś jechał ze mną, to byśmy chociaż pogadali ze dwa dni i pomyśleli, co tu dalej robić. aha, i jakby co, to ja trzymam broń:)

Danus1986: no z jeepa bym na pewno nie wyskoczył. kto tu mówi o wyskakiwaniu? wysłałbym Crova:)

Odpowiedz
Wysłąłbyś Crova bez broni?? :lol:
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
a po co mu giwera jak idzie na stacje po czipsy i sprite'a?:)

Odpowiedz
No jak to po co? Nie miałbym jak zapłacić przecież.

I tak obaj skończylibyśmy jako pokarm dla tych wielkich potworów, wszystko dlatego, że nie chcieliśmy się zastrzelić! :)

Odpowiedz
Aha, tak jeszcze w sprawie pociętej wersji wypuszczonej do kin przez KŚ:
http://free4web.pl/3/2,11628,30334,6434868,34,Thread.html#7113274

Odpowiedz
To są skutki wpuszczania filmu tyle czasu po premierze amerykańskiej, dlatego mam gdzieś tłumaczenia dystrybutora.

Odpowiedz
"To nie jego wina. Nie, nie. To nigdy nie jest niczyja wina."

:D
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Nie wiem czy to lepiej, czy gorzej, ale i tak powinni dostac po łbie - klilenci dostali niepełonowartościowy produkt, a kasy nie odzyskają przecież. Nie mówiąc już o tym, że mogło to wpłynąć na opinię wielu ludzi.

No powinno to się jakoś sprawdzać.

Odpowiedz
Nie dość że opóźniony i pocięty film to jeszcze jakieś kopie z odzysku no proszę was kur.. co to ma być. Taki dystrybutor nie ma porostu prawa bytu.

Odpowiedz
Czy tylko ja marzę żeby na rynku zostały Warner/Galapagos i Imperial?

Skoro ktoś przygotowywał napisy, ktoś je do filmu dodawał (wie ktoś jak to się odbywa?), KTOŚ MUSIAŁ zauważyć że z filmem coś jest nie tak.

Odpowiedz
Heh, Mierzwiak ma rację. I też jestem za tym, żeby zostało Galapagaos i Imperial.

Szkoda, że tak tyłka potrafią dać niektórzy.

Odpowiedz
Mnie tylko dziwi fakt że nikt nad tym nie ma nadzoru. Przecież film to też jest forma sztuki i musi być wyświetlony zgodnie z zaleceniami reżysera i twórców jak to jest możliwe że byle pacan z Polski może szerzyć oficjanie takie gówno na ekranach ;/.

Powinniście napisać krótki artykuł na stronie głównej KMF może ktoś w końcu otworzy oczy ;] np. 50 prawd o dystrybutorze Kino Świat oraz reszcie ananasów. Ich praktykach wydawania bubli na DVD w naszym kraju.

Odpowiedz
świetny film. bardziej o naturze ludzkiej, a nie naturze potwornej (choć ludzie bywają potworami). chwilami czułem jakbym oglądał trawestację "Władcy much" Goldinga - nieprawdopodobna sytuacja wyzwalająca prawdopodobne reakcje psychologiczne, które są jednocześnie bardzo trudne do zaakceptowania przez kogoś, kto jest tylko obserwatorem. Przypominam sobie słynny eksperyment Zimabardo (i rewelacyjny niemiecki film), którego bohaterowie również nie spodziewali się po sobie aż tak drastycznych reakcji. A jednak. I z tego powodu nie wiem, czy reakcja głównego bohatera była aż tak nierealna, że mogąca wywołać złość oglądającego - bo dlaczego?

naprawdę dobry film, niebanalne kino grozy, do obejrzenia po raz kolejny. nie wiem kiedy ostatni raz widziałem tak dobrego przedstawiciela tego zacnego gatunku...

8

Odpowiedz
Cudownie. Jestem tylko ciekaw skąd dostaną materiał na DVD :P

Odpowiedz
Nie bój nic, mają zaprzyjaźnionego producenta sraczy czy coś w tym stylu. Jak dobrze pójdzie może nawet dadzą metalbox, łuhu!

Mówiąc serio, naprawdę trzeba będzie zamówić z UK, oby tylko były polskie napisy.

PS. Odnośnie zakończenia filmu w pełni zgadzam się z Mentalem, dokładnie to samo pisałem od samego początku.

Odpowiedz
A ja odnośnie zakończenia się nie zgadzam z Mentalem, bo jest błędzie. ;)

Co do polskiego wydania to może ktoś powiedzieć jak z reguły wyglądają DVD o KŚ? Może nie będzie tak źle.

Odpowiedz
Crov napisał(a):Co do polskiego wydania to może ktoś powiedzieć jak z reguły wyglądają DVD o KŚ? Może nie będzie tak źle.
Hehe, poszukaj sobie w wyszukiwarce opinii o ich wydaniu "Death Proof" w temacie "buble" :)

Odpowiedz
Cytat:Może nie będzie tak źle.

Znając życie, może być nawet gorzej... W zasadzie do każdego z kilku wydań z KŚ jakie mam mam się do czego dowalić :? Wydanie dwupłytowe zawierające 20 minut dodatków, DTS który okazuje się być DTSemz lektorem, niewłaściwy aspect ratio, utrata płynności filmu po zrobieniu zooma :? , trailery okazujące się być 4 minutowym fragmentem filmu "making of" uciętym na chama wpół zdania i takie tam różne atrakcje...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości