Ankieta: Jak oceniasz film?
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Odyssey (2026)
(14-07-2026, 19:55)zombie001 napisał(a): Bileciki na piątek zaklepane. Nie wiem jak to tam u was wygląda. 

Nie chodzę na filmy Universalu. Tym bardziej takie.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No skoro nie wychodzisz z domu, to byłoby dziwne :>
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
W ciągu kilku godzin powinny pojawiać się recenzje, ale niektórzy już się wysprzęglili

https://www.altfg.com/the-odyssey-2026-movie-review/

Cytat:Besides, let’s not forget that the Trojan Horse is mostly taken from Virgil’s Aeneid, who does not get a writing credit at all. And here’s where I point out that The Odyssey’s battle scenes – most of them sequences from the Iliad, some recounted in the Odyssey – are shot tightly, edited choppily, and come to life mostly in their sound design.

Dokładnie takie wrażenie miałem pół roku temu jak widziałem 6-minutowy prolog z podbicia Troi. Wszystko kręcone tak ciasno i mało atrakcyjnie, że miało się złudzenie, jakby robili to na minimalnych kosztach, aby nie pokazać broń boże żadnej fajnej panoramy czy też głębi miasta. Pomijam już kwestię scenografii, która wyglądała na tanią i jakieś 3-4 klasy gorszą od tego co zrobił Petersen:

[Obrazek: MV5BMjA3NTYyNjg0OV5BMl5BanBnXkFtZTcwNDg5...@._V1_.jpg]

[Obrazek: MV5BYmQ3YTA2ZTAtZmVmZi00YTQzLWI0NzctYzVj...@._V1_.jpg]

I to zdanie, że sound design "ratuje" rozmach zbiega się z tym właśnie co widać w prologu. Muzyka i dźwięk sugerują jakąś pompatyczną, epicką akcję, której na ekranie po prostu nie ma. 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Krzychu Nolan w pigułce ale i tak obejrzycie

Odpowiedz
Bilety kupione! W sobotę dzień sądu.

Odpowiedz
(14-07-2026, 20:14)Gieferg napisał(a):
Cytat:Bileciki na piątek zaklepane. Nie wiem jak to tam u was wygląda.

Nie dokładam się do filmów tego gościa (podobnie jak Matta Reevesa i ostatnio do czarnej listy dopisałem też Gunna).
Tak to wygląda.
Z Nolanem zawsze tak mi wychodziło, że chodziłem na co drugi jego film do kina. Na początku z powodu Batmana, a po drodze skusiłem się tylko na Dunkierkę i Oppenheimera (to pierwsze to artystyczny bełkot ubrany w film). Z tej zasady wychodzi, że powinienem olać Odyseję i zrobię to z przyjemnością. A poza tym już tak rzadko chodzę do kina, że Nolan musiałby wspiąć się na jakieś wyżyny swoich możliwości bym był choć trochę zainteresowany jego wypocinami.

Odyseja wygląda na fuszerę i nudziarstwo, które walczy o rozgłos kontrowersjami i ideologią. Mi wystarczy naczytać się o tych wszystkich bzdurach w internecie, jeszcze nie upadłem na głowę by to oglądać w kinie przez 3 godziny.

Odpowiedz
przeginka

Odpowiedz
Najważniejsze, ze prawakow dupa piecze!!!!

A nie, żaden poczciwy lewak tak nie powie.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
No, lewaki nigdy nic ideologicznego i pod wlos. NIGDY!!!

Kris, daj spokoj.

Nolan sie pobawil chronologia, dorzucil pare teczhnicznych zabawek i czesc widowni sika po rajtuzach. Spoko. Prawaki natomiast niech maja chujowizne wizualna, chujowizna kostiumowa, brak poszanowania jezyka, tardycji, materialu zrodlowego, hollywoodzki rasizm wymierzony w bialasow. Jest pieknie, 10/10, najlepszy film Lolana.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(15-07-2026, 19:38)Krismeister napisał(a): Najważniejsze, ze prawakow dupa piecze!!!!

A nie, żaden poczciwy lewak tak nie powie.
Czy my żyjemy na tym samym świecie?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Przecież to ewidentny żart, mam rację?
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
opus magnum Nolana, przez lata to co kręcił to tylko przymiarki, po to aby kamerki IMAX idealnie ustawić na Odyseję

Odpowiedz
https://www.gry-online.pl/opinie/odyseja-nolana-to-wielkie-rozczarowanie-zamiast-mocy-klasycznej-h/z44961

No szczerze to dokładnie tego się spodziewam Duży uśmiech
Tradycyjne zabawy chronologią i postaci z tonami ekspozycji tłumaczące co jak i dlaczego.

Odpowiedz
Najgorsze w tym wszystkim jest chyba to, że ponowny sukces Nolana sprawi, iż do niego nigdy nie dojdzie ta myśl: 
"kurczę, może rzeczywiście powinienem sobie dobrać współscenarzystę?"  

Smutny 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
U mnie sale IMAX są wypełnione przez weekend, zostały tylko jakieś słabe miejsca więc musze przenieść moją wizytę na poniedziałek.

Ta recenzja na Gry-OnLine jest ciekawa, bo autor chyba spodziewał się po Nolanie, że ten zrobi tę historię po bożemu ja jakiegoś Ben Hura. Wciąż uczymy się Lolana po tych wszystkich Incepcjach, Interstellarach, Tenetach czy Oppenheimerach?
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
To ja zamiast nowego filmu Nolana po raz kolejny odpale w ten weekend Troje, oczywiscie w wersji rezyserskiej:

<3
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Zasabotowałes mnie. Miałem to wstawić ale postanowiłem wcześniej zerknąć na zwiastun "I Play Rocky". I chuj.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Lewakom też nie podeszło:
https://rozrywka.natemat.pl/660895,odyseja-nolana-mnie-wymeczyla-trzeba-talentu-by-odrzec-mitologie-z-magii

Odpowiedz
Hmmmmmmm... Jeżeli lewacy mówią, że jest złe, to może jednak jest dobre? Co? 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
4 gości