The Thing (2011)
http://bloody-disgusting.com/news/3193852/random-cool-want-to-see-the-alternate-ending-to-the-thing-remake/#more-3193852

Cytat:“The scripted ending to ‘The Thing (2011)’ featured Kate [played by Mary Elizabeth Winstead] inside the spacecraft, discovering the mummified remains of the pilot who first brought the craft to Earth, unleashing the Thing,” they explain. “A second pilot, still alive, attacks just as it mutates into a Thing version of itself. Shot but ultimately discarded in favor of a different direction, it gave us a great opportunity to design and build a unique alien life form and then push it into Thing territory when it changes.

“A full size animatronic/rod puppet provided physical elements on stage with a planned CG counterpart to flesh out the action. Watch The Thing Tom Woodruff Jr On Fire to see fire elements that were shot for what would have been the death of the CG pilot! All that burnin’ and nothing to do with it…“

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Był w Biedronce za 9,90, więc wziąłem... Przy piwku, na luzie, nie łącząc tego z oryginałem i wiedząc, czego oczekiwać: 4/10. Taki tam film o potworze. Nawet podobały mi się niektóre efekty i projekty.

Największy problem tego filmu to zapierdzielająca przed siebie fabuła. Nie ma czasu na nic. Odkryliśmy statek! O, kosmita! Kosmita żyje! Aaa, ofiary! Palimy to! Idziemy do statku! Nie czuć tu żadnego klimatu - ani odkrycia, ani odosobnienia, ani niepewności, ani osaczenia. A przecież takie odkrycie aż się prosi o dokładniejsze zbadanie przed robieniem sekcji kosmity. Oczekiwałbym, że będzie fragment z eksploracją pustego, ciemnego, przerażającego statku. Oczekiwałbym, że będą jakieś przygotowania do sekcji kosmity, a nie JUŻ, JUŻ TO ZA PÓŹNO! Nawet Winstead w filmie krytykuje takie podejście, no ale cóż. Trzeba jak najszybciej odhaczyć punkty z listy.

Ogółem: Corman robił ambitniejsze podróby dobrych filmów. Ale da się na to patrzeć w sumie, jeśli uda się zapomnieć, że to ma coś wspólnego z arcydziełem Carpentera.

Odpowiedz
(27-10-2012, 18:48)military napisał(a): Był w Biedronce za 9,90, więc wziąłem...

U mnie nie widziałem. Goły film czy sa jakieś dodatki?

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Goły - w sekcji "dodatki" jest... zwiastun.

Odpowiedz
Military, ależ ten film nawet w oderwaniu od arcydzieła Carpenthera jest idiotycznym gównem. Ot zwykły slasher, którego bohaterami nie są nastolatkowie, a miejscem akcji nie jest las/dom nad jeziorem/spokojne amerykańskie miasteczko.
Reszta to już standardowy straszak dla młodzieży.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Cytat:Ot zwykły slasher, którego bohaterami nie są nastolatkowie, a miejscem akcji nie jest las/dom nad jeziorem/spokojne amerykańskie miasteczko.

Owszem.

Odpowiedz
Od samego początku jedziesz film i równasz z padliną. Teraz kupujesz go na DVD ?? WTF Gdyby jakiś znienawidzony przeze mnie film dodawany był jako gratis jako podkładka do piwa, to bym go wypieprzył :P

Odpowiedz
Widać nie jestem twoim klonem.

Odpowiedz
Na tym kanale są usuniete sceny (chyba 7 ) i fituretki

http://www.youtube.com/user/morgancreate?feature=watch

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Wszystko już było :)

Odpowiedz
Rzeczowidmo

Ale tamto już usunięte jest :)

Odpowiedz
'The Thing' Carpentera uważam za film znakomity, więc naturalną reakcją obronną organizmu byłby hejt wszystkiego co zwie sie rimejkiem i do tego ma czarnego w obsadzie(co gorsza - czarny nie nazywa się Keith David!) i dziewczynkę(puci, puci) naukowca jako 'lead'.

Co, ciekawe - nie umiem nowego 'Coś' znienawidzić, nie umiem go też polubić. W gruncie rzeczy film jest przeciętny do bólu pod każdym względem. Obsadowo - porażka. Pana baterię AAA(Adewale - cośtam - cośtam) wprawdzie polubiłem w mini serialu 'Hunted', ale na tym moja sympatia do niego się kończy i żadne gówniarskie zamiłowanie do Gi Joes nie może tego zmienić. Pani Mary Elizabeth Winstead znana mi dotąd z absolutnie niczego to też jakaś porażka, ale chyba trzeba lojalnie przyznać, że każda 'dziewczynka' udająca mega naukowca i biologa(doktorat zaczęła pewnie robić już w zerówce) musiała okazać się porażką. Co gorsza - nie pokazała piersi(czyżby zapomniała o starej zasadzie przeciwdziałania wychłodzeniu?).
Do tego dostajemy cgi na poziomie lepszego 'original Syfy Channel Feature' i jak ktoś słusznie tu zauważył - akcja zapierdziela troszkę za szybko. Nie ma tu miejsca na żaden suspens ani nic w podobie.
Mimo wszystko na tle wszelkich remaków/prequeli/rebootów/versusów etc wygląda to wszystko dość oglądalnie. Na jeden raz, ale oglądalnie.

Odpowiedz
Odświeżyłem sobie film i objerzałem usuniete sceny i FXy.

Ale na razie o czym innym. Ktoś wie czemu z sieci wyparował teaser z usunietą sceną, której nie ma ani w filmie ani w dodatkach?

Sam kiedyś przesłałem ten teaser na YT i dostałem zjebkę od wytwórni.

Odpowiedz
Z jaką sceną?

Odpowiedz
Z tą w Nowym Jorku, w kawiarni.

[Obrazek: vlcsnap8325.jpg]
[Obrazek: vlcsnap8493.jpg]

Odpowiedz

Kuzwa, poleciala najlepsza scena w filmie ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Animatroniczny pilot też gdzieś poleciał ;)

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
To jest ciekawe, że budują takie scenografie i tworzą efekty za miliony dolarów, potem marnują jeszcze setki tysięcy na płacenie ekipie za nakręcenie sceny, a potem dochodzą do wniosku: fuck it, wywalamy to.

Odpowiedz
Statek w tym filmie jest gdzieś pod lodem a w starym jest cały odkopany. O co chodzi? Była jakaś scena odkopywania w tym starym?

Odpowiedz
W starym była scena, w której Norwegowie zakładają ładunki wybuchowe i robią krater. W prequelu co prawda siekiera znajduje się tam, gdzie w pojedynczym ujęciu w oryginale, ale o taki "szczegół" już nie zadbali.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon