The Thing (2011)
Czyżbym tylko ja posiadał ten teaser w dobrej jakości? Serio? Bo albo takie coś albo nagrane komórkami z kina.
To jest teaser do pierwszej wersji filmu (nawet nie wiedziałem) w której są ponoć tylko zwykłe efekty i ten pilot z filmiku wyżej (nawet jest przez chwilę w tym zwiastunie)

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Wygląda jak lepszy film - jest coś nowego i ciekawego (kosmici ze statku), lód wygląda jak lód, a nie jak CGI-sraka. Swoją drogą, na dodatkach było, że wszystkie practical effects są, tylko do nich dodano elementy (np. CGI-macki do animatronicznego korpusu). Ale to ściema, bo np. płonącego gościa w kostiumie zastąpiono płonącą animką z CGI-ogniem. Po co? Któż to może wiedzieć...

Odpowiedz
Ja w 0:47 zamiast lodu widzę ten sam CGI crap który jest w ostatecznej wersji.

Odpowiedz
To nie ten sam crap. Poza tym na zbliżeniu wiertła jest lepiej.

Odpowiedz
Ale oni chyba mieli na myśli, że tylko te stwory są w wersjach praktycznych. Zresztą czytam na YT (cholera wie ile w tym prawdy), że film w oryginale był bardziej brutalny a dopiero później zamieniono go pod PG13 CGI srakę bo Universal tak chciał.
(06-01-2013, 23:42)military napisał(a): To nie ten sam crap. Poza tym na zbliżeniu wiertła jest lepiej.

To samo. Porównałem przed chwilą klatkami.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Dokładnie to zmieniono i nałozono CGI po pokazach testowych, na których ponoc publiczność narzekała na animatronikę, brutalność i nudę.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(07-01-2013, 00:26)Corn napisał(a): ...publiczność narzekała na animatronikę, brutalność i nudę.

Ja p... Jakim kluczem oni dobierają tych "testerów". Brak słów. Oczywiście można przyjąć, że animatronika była kiepska (ale czy gorsza od CGI ?), że film był nudny (ale niby czemu?), ale że... zbyt brutalny?!

Ech te hamburgery... Jak nie durni producenci to durni widzowie.

Odpowiedz
Film i tak byłby do dupy, więc nie wiem nad czym tu gdybać.

Odpowiedz
Gdzies czytałem wypowiedz bodajże Tarantino, że problem z pokazami testowymi jest taki, że często nie są na nie wybierani ludzie którzy preferują dany gatunek filmowy. Horror więc mogli oceniać ludzie którzy i tak na ten film by nie poszli ze wzgledu na gatunek. W efekcie może dochodzić do sytuacji jak w Robocopie 2, gdzie Robo na skutek wczytanych instrukcji zdejmował koty z drzew, przeprowadzał staruszki przez ulicę, udzielał lekcji dzieciom czy też starał sie przekonać przestępców zamiast do nich strzelać:)

Odpowiedz
Kulisy niewykorzystanej sceny z pilotem UFO z nowego "The Thinga"

Odpowiedz
Tak 13 postów wyżej mamy to samo ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Ups. Nie zauważyłem.

Ale motyw z pilotem zainfekowanym przez Cosia... A mógłby to być taki zacny prequel.

Odpowiedz
Wklejam bo najwyraźniej nie wszyscy oglądają wszystko z linków. I przy okazji nie wiem czemu ta scena (z gościem-mrożonką) wyleciała. Może zbyt naiwna?

Odpowiedz
Było :p

Odpowiedz
Przecież napisałem, że było.

Odpowiedz
Może wydawało im się, że zbyt wszystko idealnie było robione pod Carpenterowską wersje i tego nie dodali. Nie wiadomo, czy to scena dokończona, bo muzyka w tle też leci z oryginału :P Tak czy siak zapoznałbym się z pierwsza wersją aplikującą mniejszą ilość CGI gówna :P

Odpowiedz
Po co te dałny zastąpiły prawdziwy lód (skoro go miały), sztucznym cyfrowym świecidłem?
[Obrazek: vlcsnap91578.jpg]

Odpowiedz
Chłopaki się wzięli i postanowili zrobić monster movie oparty kompletnie na praktycznych efektach specjalnych.

Może być naprawdę interesująco , na filmiku między innymi wyrzygują to jak wiele ich pracy spuszczono do kibla przy produkcji The Thing z 2011 roku.
Strona facebook >>
https://www.facebook.com/harbingerdown

Odpowiedz
Było.pl
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Wczoraj, na jakiejś ruskiej stacji, trafiłem na to, w nocy i obejrzałem pół filmu. 3ci seans chyba...
(dzięki TVP, ze CIĄGLE NIE PUŚCIŁA)
... I to całkiem niezły film jest. A w żadnym wypadku profanacja oryginału.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon