The Thing - ten film z chodzącą głową!
Czy tylko ja jestem na NIE? Po co to robić? Przecież to będzie tylko powtórka z pierwszego filmu, nie mówiąc już o tym jakim absurdem jest kręcenie prequela filmu sprzed 26 lat (syndrom Lucasa?).

Ojej! Ciekawe co i jak ich zabiło! To pewnie takie zaskakujące o oryginalne, że aż trzeba nakręcić nowy film! Rzyg.

Odpowiedz
Mierzwiak no co ty wolałbyś żałosny remake :P. Zawsze mnie ciekawiło co stało się z Norwegami i to jest właśnie zajebisty pomysł na film. Nie wiadomo jeszcze jak wtedy Rzecz ewoluowała zanim zaczęła imitacje. Norwegowie mogli wejść na statek obcych gdzie mogło być więcej tych stworów = niezła rzeźnia. Pomysłów jest multum.Dla mnie to strzał w 10, jeśli odpowiedni reżyser się za to weźmie wyszedłby niezły film grozy.

Odpowiedz
Wolę żeby nie ruszano klasyki ani w taki, ani w inny sposób. Wiem że wymagam za wiele.

Jak nakręcą dobry film - super. Ale pomysł się mi nie podoba, hm.

Odpowiedz
Predator895 napisał(a):Zawsze mnie ciekawiło co stało się z Norwegami

juz ci mowie, co sie stało: zajechali na biegun, wysadzili kawal lodu, odsłaniając ukryte ufo, nieopodal odkryli zamarzniętego Cośka, zabrali go do bazy, rozmrozili i zaczęła się masakra. jakim cudem wydedukowałem takie bajery? niech to pozostanie moją słodka tajemnicą.

a teraz do rzeczy:

gdybym mial zabrać na bezludna wyspę po jednym filmie z każdego gatunku, to z horroru wziąłbym chyba 'The Thing' Carpa. to zaraz obok A3 najbardziej klimatowy film grozy, jaki w życiu widziałem. wczoraj odświeżyłem go sobie po prawie trzech latach rozłąki i normalnie brakuje mi słów, by napisać coś konstruktywnego. Bottin, wróć!

fajnie podsumował film moj ojciec: - "Wiesz, czemu MacReady nie został zarażony?" - "Czemu?" - "Bo chlał na umór." wbrew pozorom ta teoria ma swoje racjonalne podstawy. chinina była pierwszym skutecznym lekiem przeciwko malarii - obecnie wykorzystywana jest do nadawania smaku tonikowi, a tonikiem rozcieńcza sie choćby gin. poza tym spróbujcie nażłopać się jakiegoś mocnego alkoholu - żaden komar was nie tknie:) stad wniosek, ze MacReady'ego uratowała flaszka - najlepsza przyjaciółka polarników-twardzieli:)

Odpowiedz
W przypadku prequela to dużo tu zależy od reżysera-czy będzie starał się zrobić coś z klimatem albo nakręci zwykłą napierdalankę z masą efektów komputerowych.I z dużym bólem to piszę,ale Carpenter nie może tego wyreżyserować,co najwyżej powinien zasiąść za stołku producenta.Naprawdę nie wiem co też z tym człowiekiem się porobiło, już od dawien dawna nie nakręcił solidnego filmu
koronex1989

Odpowiedz
"The Thing" to jeden z lepszych horrorów ever. Dlatego osobiście wolałbym, żeby zostawić ten film w spokoju. Po co tworzyć prequel, skoro i tak wszyscy dobrze wiedzą co się stało z Norwegami, co najwyżej bez detali typu: ten zginął, bo mu odcięło głowę, ten się zastrzelił itd. Osobiście uważam, że zostawienie tego co się z nimi stało bez wyjasnienia jest najlepszym i jedynym wyjściem, dodającym tylko klimatu samemu "The Thing". Prequel musiałby się opierać na samej rzeźni i niczym innym, bo wszyscy wiedzą już jak działa obca istota... Inną sprawą pozostaje zobaczenie obcego w jego naturalenj formie - i szczerze, też nie chcę tego wiedzieć. Gdy pozostaje ona w sferze wyobraźni każdego widza, ma o wiele silniejszą moc straszenia. A tak, twórcy pokażą mi np. skrzyżowanie ośmiornicy z wielorybem i będę tylko zniesmaczony i wk*******y...

I rzeczywiście tu nawet sam Carpenter nie pomoże, bo średnio mu ostatnio idzie, podobnie zresztą jak Cravenowi, tyle że z tym drugim jest jeszcze gorzej... A wielka szkoda ich talentów...
I want to belive.

Odpowiedz
The Thing na Blu prezentuje się świetnie:

http://www.dvdbeaver.com/film/DVDCompare6/thething.htm

Odpowiedz
Cool fanowska wersja wydarzeń w Norweskim obozie :

Odpowiedz
To najlepsza rzecz jaka widzialem od miesiecy. Genialne pod kazdym wzgledem. A ten kawalek muzyczny chcialbym miec we wlasnym filmie, o czym by on nie byl. :)

Odpowiedz
hahahaha remake THE THING?. w dzisiejszych czasach za cholerę nie uzyska się tak miażdżącego klimatu. no i może jeszcze się dowiemy skąd pochodzi obcy? może poznamy jego planetę? i okaże się że odwiedzał/li nas regularnie jak np. Predator. _o-

Odpowiedz
Kolejne wiadomości co do nowego The Thing

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=52083
koronex1989

Odpowiedz
oby to nie była prawda. tego klimatu nie da się odtworzyć w dzisiejszych czasach. ba! nie da się w żadnych czasach. po prostu pewnych rzeczy się nie rusza.

Odpowiedz
Można ruszać jak jest jakieś pole do popisu, ale tu ktoś porywa się na film doskonały :P

PS. Chociaż One-Winged Angel w wersji Advent Children przebija pierwotną, czyli czasem doskonałość da się ulepszyć :P

Odpowiedz
http://www.firstshowing.net/2009/03/19/ronald-d-moores-script-for-the-thing-prequel-is-finished/

No cóż,teraz pora tylko czekać na zgodę studia.
koronex1989

Odpowiedz
w sumie dobrze, ze robią prequel, a nie remake, ale CGI (pomijając inne sprawy, o których nie chce mi się gadać) i tak zabije ten film. no chyba ze o czymś nie wiem i kolesie właśnie dzwonią do bottina.

Odpowiedz
A myślisz, że Bottin nie sięgnąłby po CGI tylko w pełni władz umysłowych zacząłby od nowa żmudną pracę przy animacji poklatkowej?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
z tego co mi wiadomo bottin pojęcia nie ma o CGI. pewnie nawet nie wie, jak kompa włączyć:) z nowszych filmów pracował przy se7en i fight clubie, ale jako spec od make-upu. jego dziełem był victor - figura z wosku, która doe trzymał przez rok przytroczoną do wyra.

Odpowiedz
No cóż, Dykstra się przerzucił, więc i Bottin może znaleźć kogoś do pomocy :]
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Może lepiej zacząć od kogoś kto zna się na CGI i niech zrobi to porządnie :)

Najlepiej mając w dupie tych co uważają, że CGI z założenia ssie :P

Odpowiedz
Jeśli historia jest dobra i obsada będzie dość przekonywująca, to jestem gotów kupić to Coś :lol: Dawno już nie było dobrego horroru w mroźnych klimatach :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon