The Thing - ten film z chodzącą głową!
ThE TTTThjNG TO nJELooOOoGjtsHNnNNy Gnjoth!

Odpowiedz
Mental, tak naprawdę jest tylko jedna dziura w scenariuszu - dobrze wyposażona stacja badawcza. Człowieku, taka ilość nielogiczności to dziś ewenement. :)) Ale komu ja to mówię? :)))
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
przecież żartowałem:) jak napisał military, rzecz to ideał i nie ma co dyskutować. choć gdyby sami zbudowali sobie miotacz, lepiej by to wyglądało.

wiecie, co najbardziej podoba mi sie w The Thing? BRAK KOBIET.

Odpowiedz
Mental napisał(a):wiecie, co najbardziej podoba mi sie w The Thing? BRAK KOBIET.

Freud mialby pewnie cos ciekawego do powiedzenia na ten temat. ;)

Odpowiedz
Mental napisał(a):gdyby sami zbudowali sobie miotacz, lepiej by to wyglądało.

Tia... Masz nieograniczony dostęp do wszelkiego rodzaju urządzeń i produktów. Czy byłbyś w stanie zbudować miotacz ognia? Czy założyłbyś go na plecy i użył bez konieczności opróżniania gaci?

Odpowiedz
Cytat:Czy byłbyś w stanie zbudować miotacz ognia?

nie takie rzeczy w filmach budowano :)

Odpowiedz
Wiem, oglądałem MacGyvera. ;)

Skoro już go mają używać, to niech lepiej go znajdą a nie zbudują. Miotacz ognia jest trochę bardziej skomplikowany niż zapalniczka i spray.

Odpowiedz
MacReady, jako największy paker w teamie powinien parskać wódą na podpalone kijki owinięte szmatą. Czyż to nie fajne by było by? :)

A babka miała podobno być. Ale zachorowała i ją wymienili na planie.

Scena przemiany Norrisa jest największym popisem speców od efektów specjalnych od ... zawsze?

Odpowiedz
tez prawda. mogliby go znaleźć np. w bazie Norwegów. Carpenter nie dopowiada, co tam tak naprawdę robili. są oczywiście nagrania, ale przecież mogli pojawić się na biegunie z innego powodu niż czysto naukowy.

Odpowiedz
Pozwolę sobie jeszcze raz zaśmiecić temat, ale ten miotacz nie daje mi spokoju. ;)

Wprawdzie nie dysponuję filmem, ale posiłkując się skrawkami zdjęć wyszperanymi na sieci, oraz jego fragmentami na YT mogę przypuszczać, że w/w miotacz to jakieś dziecko z rodziny M2.

Było toto używane przez US and A w czasie IIWŚ, aż do wojny w Wietnamie, więc jest większe prawdopodobieństwo, że chłopaki mieli go u siebie, niż, że przytargali od Norwegów.

Odpowiedz
Glut napisał(a):A babka miała podobno być. Ale zachorowała i ją wymienili na planie.

WTF? Serio? Z tego co pamiętam postać kobieca pojawiała się jedynie w niektórych wersjach scenariusza - obsada od początku była męska. Jakieś źródła?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Cytat:Pierwotnie wśród załogi miała być kobieta. Nawet rozpoczęto z nią zdjęcia, lecz gdy zachorowała podczas realizacji zdjęć plenerowych, szybko zastąpiono ją mężczyzną. Tak więc jedynymi kobietami widocznymi w filmie, są uczestniczki telewizyjnego quizu, oglądanego z taśmy przez Palmera i Childsa.

http://www.kmf.org.pl/fx/cosmenu.html :)

Odpowiedz
jeszcze trochę o kobietach, a raczej ich braku w The Thing. Jakuzzi - jak zawsze dowcipny nie w te stronę co powinien :) - stwierdził, że Freud powinien mnie zbadać, bo ciesze sie z faktu, że żadna baba nie załapała sie do obsady cośka. no cóż... sprawa jest głębsza i wymaga solidnej penetracji :)

nie chodzi o brak kobiet. chodzi o to, że - uwaga - bohaterowie zachowują się tak, jakby kobiety w ogóle nie istniały. nie widzimy zdjęć: żon, kochanek, córek, ba, nie słyszymy o życiu rodzinnym ani prywatnym bohaterów. więcej, kiedy McReady nagrywa się na magnetofon, nie wspomina ani słowem o kobiecie, dziecku, matce, babci. NIC. interesują go wyłącznie kwestie czysto techniczne - opowiada o tym, co się działo, by ewentualny znalazca taśmy mógł odtworzyć przebieg wydarzeń. czyż to nie cudowne? grupa facetów na zadupiu kuli ziemskiej w otoczonej śniegiem i ciemnością bazie walczy z tajemniczym kosmitą, przybierającym makabryczne kształty. Carpenter ogołocił swój film ze wszystkich elementów świata "na zewnątrz".

Odpowiedz
Glut napisał(a):http://www.kmf.org.pl/fx/cosmenu.html :)

hehe - no wybacz, nie pamiętam wszystkich tekstów Adiego :oops:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Na stos!

No ja też nie. Ale te o fajnych filmach kilka razy czytam. I utkwiło mi w pamięci.

Odpowiedz
A jak wam sie podobała Giera na PC czy PS2, bo mi bardzo. Klimacik był nieziemski a same misje i rozwalanie coraz to większych zmutowanych potworów były na prawe trudne.Musze przyznać że sporo czasu sie nachapałem aby przejść te giere. Niezłe rozwiązanie, aby trzymać ekipie w ryzach , przekazywanie im broni co po pewnym czasie i tak się nie zdawało :).

Odpowiedz
Grałem tylko w demo. Świetna rzecz. Miałem załatwiać sobie pełną wersję ale w końcu jakoś tak wyszło że nie załatwiłem :wink:

Odpowiedz
Temat dawno nie ruszany, ale ilekroc słyszę zachwyty nad efektami w "Coś", dostaję zapaści. Sorry, klimat świetny, fabuła opowiedziana bardzo ciekawie, aktorom również nic zarzucic nie można... Ale efekty specjalne są beznadziejne.

Odpowiedz
dj.grzechu napisał(a):Ale efekty specjalne są beznadziejne.

:shock:

A co niby w nich takiego beznadziejnego?
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
A pewnie to że ich na laptopie nie zrobiono :D
Bo przecież jakże by inaczej niż na kompie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon