The Wall
[Obrazek: Pink-Floyd-The-Wall-Poster-C10289248.jpeg]

Film obejrzałem po raz pierwszy w zeszłym miesiącu. Nie mogłem się długo pozbierać - dawno nie widziałem czegoś tak przejmującego, dołującego, pięknego. Trudno oceniać go w kategoriach typu Scenariusz czy Aktorstwo, bo ze znanych aktorskich twarzy to właściwie tylko Bob Hoskins się pojawia. Naprawdę trudno mi coś więcej napisać, a ciekawy jestem bardzo waszych opinii, więc przepraszam Administrację za taki króciutki wstęp. Film ma na rottentomatoes tylko 65 %, co bardzo mnie dziwi.

Aha, i gratuluję Arrakin świetnej analizy!

Dwa linki które powiedzą wszystko :

Odpowiedz
Świetny film. Ja pamiętam go głównie dzięki kapitalnej animowanej scenie nazwijmy erotycznej(chociaż ciężko ją zakwalifikować jako typowo erotyczna). Jak ją oglądałem pierwszy raz kilka lat temu to się strasznie dziwiłem jak ktoś może mieć takie lęki...

Odpowiedz
Na palcach jednej ręki można zliczyć filmy z wstawkami animowanymi które nie rozwalają efektu. A co dopiero takie, które go wzmacniają. Animacje w The Wall są po prostu genialne.

Odpowiedz
A ja się zastanawiam dlaczego takie filmy nie są wydawane na blu, szukałam i na amazonie i na allegro, nie mówiac już o polskich empikach, merlinach itp.Zakupiłam niedawno na dvd i to jeszcze zamawiać trzeba było, bo nie było zwyczajnie na stanie.Genialna muzyka, genialny film, fakt dołujacy bardzo, ale arcydzieło absolutne.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon