27-02-2008, 01:48
|
Tim Burton
|
|
To że filmy mają taką samą ocenę nie znaczy że są stawiane na równi, tym bardziej różne gatunkowo :roll:
marc napisał(a):"ed wood" to film rewelacyjny, genialny. nie rozumiem, jak mozna pozostale filmy burtona stawiać na równi z tym cudeńkiem, np, o zgrozo, "charlie i fabrykę czekolady" ''Charlie...'' jest w swoim rodzaju dziełem, tak jak ktoś napisał że jest to idealny film by go puścić dziecku, ja się z tym zgadzam więc ocena 10/10 jak najbardziej zasłużona. 27-02-2008, 15:54
A ja mam wyrzuty sumienia wielkie bo przez czas jaki mi absrobują studia nie miałem kiedy iść do kina na "Sweeny Todda" :?
26-04-2008, 22:07
nie masz czego żałować.
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej
27-04-2008, 14:45
Aż tak źle? :shock:
Cóż... Wasze opinie nie odraszają mnie tak bardzo od zobaczenia tego dzieła bo np. "Marsjanie Atakują" wszyscy mieszają z błotem a mi się bardzo podobał, z kolei nie widzę tak naprawdę jaka rewelacja w "PeeWee Big Adventure" (film można zobaczyć ale moim zdaniem nic specjalnego) 27-04-2008, 21:06
To pewnie totalna głupota kontynuować dyskusje sprzed roku, ale chciałem tylko uzupełnić powyższą listę o to iż âSweeney Toddâ oczarować mnie kompletnie, ląduje wśród moich ulubionych filmów Burtona [gdzieś między âSok z żukaâ a âGnijąca Panna młodaâ]. Uważam że ma wszystko co to kocham w filmach Burtona, i choć pierwsza pół-godzinny jest taka⌠ânic specjalnegoâ, dalej nabiera prędko ostrego rozpędu, i ostatnia godzinna to po prostu perełka goniąca perełkę. Muzyka choć nie Elfmanowska piękna (Cóż poradzić? Kocham musicale!) a najfajniejsze jest to że przemocy i brutalności w tym filmie się w ogóle nie odczuwaâŚ. Ba! Nie miał bym problemu pokazać tego filmu osobie ostro poniżej kategorii wiekowej. No i jak dla mnie wielki Tim nie stracił ani trochę formyâŚ
10/10 P.S. Już się jego âAlicji w Krainie czarówâ doczekać nie mogę⌠11-08-2008, 02:15
Facet znany ze swoich mrocznych i nieco dziwacznych filmów.Taki jest Batman i być może jeszcze lepszy Powrót Batmana, swoisty gotycki lunapark. Szkoda że nie powstała nigdy część trzecia, a Warner Bros uznał że lepiej będzie postawić na innego reżysera a sam film skierować do młodszej widowni. Taki jest też ociekający czarnym humorem Beetle Juice, dla samego komediowego Michaela Keatona warto zobaczyć. I wreszcie taki jest również Edward Nożycoręki, czyli bajka o samotniku. Nie rozumianym przez nikogo, alienacja postaci wydaje się wręcz doskonała. Czyżby Tim Burton chciał tu po części opowiedzieć swoją historie ?. Sleepy Hollow również jest takim filmem, z tym że ma wątek detektywistyczny i za to plus. Przyjemnie oglądało mi się też krytykowany Planet of the Apes, ciekawie jak poradzi sobie na tym tle Rise of the Planet of the Apes i czy film Tima Burtona zostanie jeszcze doceniony. Na koniec pozostawiam sobie film tego reżysera, który według mojej opinii nie przetrwał próby czasu.
(27-04-2008, 21:09)Phil napisał(a): Ale "Marsjanie Atakują" są bardzo dobre ;). Kiedyś tak, dziś już nie :) 17-08-2011, 18:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-08-2011, 18:16 przez Kinomaniak.) Cytat:I wreszcie taki jest również Edward Nożycoręki, czyli bajka o samotniku. Nie rozumianym przez nikogo, alienacja postaci wydaje się wręcz doskonała. Czyżby Tim Burton chciał tu po części opowiedzieć swoją historie ?. Sleepy Hollow również jest takim filmem, z tym że ma wątek detektywistyczny i za to plus. Kinomaniak, czy ty czasem nie jesteś autorem Srecenzji? http://srecenzje.blox.pl/html 17-08-2011, 18:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-08-2011, 18:20 przez military.)
Dla mnie Burton się skończył na Batman Returns, przy czym zaznaczam że nie widziałem Eda Wooda i nie mogę się zmusić do jego obejrzenia bo kombinacja Burton-Depp w czymkolwiek innym niż Edward przyprawia mnie o mdłości.
Potem nie zrobił już niczego do czego po pierwszym seansie chciałbym jeszcze wrócić, a niektórych jego filmów nawet nie dałem rady obejrzeć do końca (Charlie i Farbyka Czekolady) czy w ogóle zmusić się, by chociaż zacząć je oglądać (Alicja 3D). Kiedyś go lubiłem, ale mi przeszło. 17-08-2011, 18:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-08-2011, 18:26 przez Gieferg.) (17-08-2011, 18:18)military napisał(a): Kinomaniak, czy ty czasem nie jesteś autorem Srecenzji? Nie, strony nie znam. Słowo ''srecenzja'' wzbudza u mnie niepokój, ale chętnie poczytam co tam się za linkiem kryje. 17-08-2011, 18:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-08-2011, 18:28 przez Kinomaniak.)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 10-05-2014, 15:27
Wow, that's awesome! Z przyjemnością bym się tam wybrał i pofocił aż aparat by padł.
12-05-2014, 01:27
Naćpany Bela Lugosi mocujący się z gumową ośmiornicą w Edzie Woodzie, to najśmieszniejsza scena jaką widziałem w życiu.:) Mój ulubiony film Burtona, zaraz po nim stawiam Sok z żuka, Batmana i Jeźdźca bez głowy.
Ostatnia powtórka z Edwarda Nożycorękiego skończyła się moim odczarowaniem. Potem sobie plułem w brodę, że sobie sam niszczę fajne obrazy z dzieciństwa. Gnijąca Panna młoda jest zwyczajnie słaba i nudna. Charlie i fabryka czekolady mi się nie podobała do tego stopnia, że wyłączyłem po 15 minutach. Alicja w krainie czarów to czysta profanacja, co się z tym człowiekiem dzieje? Burton do Big fish - tak, po Big fish - nie. Wielkich oczu jeszcze nie widziałem, ale mam zamiar. 05-03-2015, 17:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-03-2015, 17:07 przez Dżabba.)
Disney już planuje kolejny film na podstawie swojej klasycznej animacji - DUMBO. Burton ma reżyserować.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
11-03-2015, 00:32
Hahaha. Nie no posmarkałem się ze śmiechu, ale to żart prawda? Prawda? :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 11-03-2015, 00:38
JA NIGDY W TAKICH SPRAWACH NIE ŻARTUJE
http://variety.com/2015/film/news/tim-burton-to-direct-live-action-dumbo-for-disney-1201449920/
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
11-03-2015, 01:22
Burton reżyserujący Dumbo:
![]() A najzabawniejsze jest to, że te remake'i to niemal kopia w kopie oryginalnych serii. Zero czegoś nowego, zero kreatywności (taki Kopciuszek istniejący w 700 wersjach pisanych aż prosi się o jakąś wariację) a jak jest coś oryginalnego, to wychodzi do dupy. 11-03-2015, 11:28
"- Pinky, czy ty myślisz o tym, o czym ja teraz myślę?
- Tak Móżdżku, ale czy Tim Burton dźwignie Dumbo?"
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 11-03-2015, 13:14 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Tim Burton czy Terry Gilliam? | Strummer | 32 | 8,490 |
05-09-2014, 00:59 Ostatni post: Gal Anonim |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

Spoiler
![[Obrazek: 3a79e5e515e8e909621b50bcaa0cad4b.gif]](http://img.joemonster.org/images/vad/img_31364/3a79e5e515e8e909621b50bcaa0cad4b.gif)