Tim Burton

Niby Burton strasznie obniżył ostatnimi czasy loty, ale kurczę - fajnie, że jednak ten projekt żyje. A teraz jeszcze Winona potwierdza swój udział, Keaton tez klepnięty. Geena Davis i Alec Baldwin chyba też jakoś mega zajęci nie będą, więc oby tez ich potwierdzono.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Szkoda mi Evy. Niech zarabia, niech się dobrze bawi i tak dalej, ale to... to wygląda słabo. Pierwszy raz słyszę o tym literackim bestsellerze, z początku miałem wrażenie, że to filmowa adaptacja Domu dla zmyślonych przyjaciół pani Foster, albo czegoś takiego.

Odpowiedz
Uwielbiam Burtona i czekałem na ten film, ale zwiastun mnie nie zachęcił... no cóż, raczej odpuszczę, szkoda :(

Odpowiedz
Zwiastun potwierdzający, że nic już nie pomoże cierpiącemu na uwiąd twórczy od ponad dekady Burtonowi. Może obejrzę, jak zbierze dobre opinie.

Ale pewnie nie zbierze.

Odpowiedz
Mimo, że Big Eyes uważam za film na jeden raz, to jednak uważam go za "dobrego" Burtona. I moim zdaniem w tym kierunku powinien iść: albo dziwnych historii na faktach, albo w mocny eRkowy horror.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Chyba jedyne co Burton może zrobić, bym był zainteresowany obejrzeniem to sequele Beetlejuice i Edwarda.

Odpowiedz
Ale chyba nie chodzi o Beetlejuice Goes Hawaiian? :)
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(15-03-2016, 18:33)Phil napisał(a): Sequel Beetlejuice ponoć w planach i nie mam nic przeciwko, ale od Edwarda niech się trzyma z daleka!
Burton ostatnio mówił, że nie ma nic wspólnego z rzekomo powstającym sequelem.

Odpowiedz
(15-03-2016, 18:45)nawrocki napisał(a): Burton ostatnio mówił, że nie ma nic wspólnego z rzekomo powstającym sequelem.

Kij z Burtonem, i bez niego będę zainteresowany :D

Odpowiedz
Wygląda w miarę solidnie, jako fetyszystka Green i tak byłbym zainteresowany. TYLKO ZNOWU ta muza z dupy, generalnie czuję się nieswojo widząc obrazki Burtona bez towarzystwa dźwięków Elfmana.

Odpowiedz
Poczujesz się jeszcze bardziej nieswojo, gdyż nie wiedzieć czemu, do tego filmu muzykę nie skomponuje Danny Eflman.

http://filmmusicreporter.com/2016/01/29/matthew-margeson-mike-higham-scoring-tim-burtons-miss-peregrines-home-for-peculiar-children/

Pierwszy film od Eda Wooda (tam był Howard Shore, gdyż Danny Elfman potrzebował przerwy po wyczerpującym Nightmare Before Christmas) i oczywiście pomijając musical Sweeney Todd bez Danny'ego Elfmana. Dziwne, gdyż panowie zdawali się nierozłączni jak Steven Spielberg i John Williams.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Całkiem sympatycznie się to zapowiada, na pewno obejrzę chociażby dla Evki, ale to wygląda jak film Ktosia Kogokolwiaka, w ogóle nie czuć w tym stylu Burtona, no ale z drugiej strony facet stracił go już nie pamiętam kiedy więc...

Odpowiedz
Ostatni film w którym czułem jeszcze "tego" dawnego Burtona to "Duża ryba". Kropka. Potem widzę już tylko wszędzie jakieś pstrokate bajki, skok na kasę i Deppa w różnych charakteryzacjach (jak on mógł dostac nominację aktorską do Oscara za "Sweeneya Todda"??).
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Wczoraj oglądałem w tv "Jeźdźca bez głowy" i tak sobie pomyślałem, że gdyby Burton z tamtego okresu reżyserował Strange'a, to dopiero byłby wizualny majstersztyk, ale... to tylko mrzonka, a żyjemy w rzeczywistości w której nie obejrzałem jeszcze jego najnowszego filmu i mam wątpliwości czy iść do kina i chyba poczekam sobie na możliwość obejrzenia w domu.

Odpowiedz
30 lat temu premierę miała moja ukochana komedia!

Odpowiedz
Dziś skakałem po kanałach i trafiłem na TNT. Ten film się nie starzeje!

Odpowiedz
Wciąż najlepsza rzecz jaką dał od siebie Stelmach. Jeszcze te stare dobre czasy, gdy potrafił tworzyć jakieś wartościowe materiały i nie miał takiego zajoba na punkcie swych politycznych racji.

Odpowiedz
Pamiętam, teraz nawet tego nie włączę, bo obrzydził mi swoją osobę całkowicie, ale tak to jest jak się żyje w bańce.

Odpowiedz
Tim w punkt o swoich poprzednich chlebodawcach :)

[twitter]https://twitter.com/IndieWire/status/1583881475308498944?t=HTE8f9BwKOe-DcvlmPrLeQ&s=19[/twitter]

Odpowiedz
Brakuje mi w tej wypowiedzi jej drugiej części, czyli "Disney jest gówniany, dlatego od paru miesięcy pracuję nad poklatkową animacją powstałą z czystej pasji. Będzie to mały projekt za kilka milionów, powstały dla niezależnego studia z dala od korpo wymogów".

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon