Ankieta: Jak oceniasz film?
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Super było to, że Maverick grał razem z nimi
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Top Gun: Maverick (2020) reż. Joseph Kosinski
Premiera przesunięta o rok:

http://www.comingsoon.net/movies/news/975311-a-quiet-place-sequel-top-gun-2-set-for-2020-release

Pewnie Tomek chce się nauczyć latać myśliwcami :D
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Przynajmniej kręcą na prawdziwym lotniskowcu i chociaż widoczki będą kapitalne zapewne :)
https://news.usni.org/2018/08/27/top-gun-maverick-will-likely-feature-f-35c-joint-strike-fighters
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz

[Obrazek: D_yAIPKUEAAcd_Z.jpg:large]

Odpowiedz
[Obrazek: tenor.gif]

Zdjęcia! Klimat!
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Dobry zwiastun, chociaż brakuje mu takiego podbicia, na przykład "Danger Zone" Logginsa na samym końcu. Strona wizualna rzeczywiście piękna.

Odpowiedz
Piękne. A moment, w którym Tom Cruise jedzie na motorze to prawie tak jakby młody Tom Cruise jechał na motorze.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
[Obrazek: comment_fxtZCVhObXwb4AigHvaOpnIqIy6insWX.gif]

Idę do kina w premierowy weekend i najlepiej do IMAXa dla samych ujęć z kokpitu samolotu! Zwiastun super, plakat też spoko, jeden z najbardziej oczekiwanych filmów przyszłego roku.

Odpowiedz
Te zdjęcia z kokpity, ale nie tylko w sumie te, to trochę urywają dupę. Będzie to perełka
.

Odpowiedz
Pod względem ujęć z kokpitu chciałbym powtórkę z Pierwszego człowieka, ale raczej na takie zabiegi nie ma co liczyć. Chociaż kto wie. Oglądam drugi raz. Jaram się!
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(18-07-2019, 21:42)Pelivaron napisał(a): Piękne. A moment, w którym Tom Cruise jedzie na motorze to prawie tak jakby młody Tom Cruise jechał na motorze.

Dżizas. Ja przez chwilę myślałem, że wrzucili do zwiastuna jakiś fragment z oryginału.

A zwiastun od strony wizualnej: CUDEŃKO. Tylko wyrazistszego podkładu muzycznego zabrakło. 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Te ujęcia w górach niczym z AXALP (pokazy lotnicze w Szwajcarii odbywające się dosłownie w alpach). Najs!

Zgadzam się co do muzyki - trochę brakuję jakiegoś pierdolnięcia. Sam zmixowany na lekko motyw główny to trochę za mało.

No i F-14 na końcu ;)
Choć to akurat CGI.

Odpowiedz
A ja myślałem że ujęcia Tomka z kokpitu helikoptera w Fallout zrywały beret.

Komputery są w stanie wyczarować dzisiaj wszystko, ale to właśnie takie ujęcia robią autentyczne wrażenie.

Biorę w ciemno na UHD.

Odpowiedz
Zwiastun niby wygląda spoko, ale... no nie wierzę w tego reżysera. Jego dotychczasowe filmy męczyłem w wielkich bólach, żeby w ogóle dotrwać do końca...

Odpowiedz
Pierwszy "Top Gun" zawsze po mnie raczej spływał, ale ten zwiastun faktycznie nieźle się prezentuje. Zdjęcia cudne, Tomek zwykle dostarcza. Z "mam gdzieś" awansowało do "chyba przejdę się do kina".

Odpowiedz
Fanem oryginału nie jestem, ale zwiastun co najmniej zaintrygował. Wizualnie...no po prostu perełka w zalewie CGI sraki.
Wizyta w IMAX obowiązkowa :)
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Wizyta w kinie obowiązkowa.
Wystarczy jak scenariusz nie będzie tragicznie głupi.
Widoczki zacne :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
(18-07-2019, 22:51)Gieferg napisał(a): Zwiastun niby wygląda spoko, ale... no nie wierzę w tego reżysera. Jego dotychczasowe filmy męczyłem w wielkich bólach, żeby w ogóle dotrwać do końca...

W "Only the Brave" mocno się wyrobił. Warto obejrzeć bo to dobra, rzemieślnicza robota. Jeżeli przełoży formę na nowego Top Guna to jestem baaaardzo spokojny. Tylko jedna rzecz może spieprzyć ten film:

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Heh, w kościach czuję, że cały ten wątek sprowadzi się pewnie do
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Będzie pewnie stare vs nowe - młodzi "piloci" dronów kontra starsi, doświadczeni piloci myśliwców. Nie mam nic przeciwko.

Odpowiedz
(18-07-2019, 22:51)Gieferg napisał(a): Zwiastun niby wygląda spoko, ale... no nie wierzę w tego reżysera. Jego dotychczasowe filmy męczyłem w wielkich bólach, żeby w ogóle dotrwać do końca...

Patrz pan, a ja tak miałem właśnie z pierwszym "Top Gun" :/

Najlepszym "Top Gunem" było dla mnie zawsze "Hot Shots"...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon