Ankieta: Jak oceniasz film?
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Super było to, że Maverick grał razem z nimi
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Top Gun: Maverick (2020) reż. Joseph Kosinski

Odpowiedz
Ciekawe, kto jako pierwszy wpadnie tu niczym wydepilowany gej do meczetu i napisze, że TG:M to słaby film :)

Odpowiedz
1 Top Gun jest jednym z moich ulubionych filmów . Jest w tym filmie kicz jest pompatyczność są wielkie maszyny czy piękne kobiety oraz słynna scena gry w siatkę :D . Ten film przedstawia życie takie jakby każdy chciał mieć samiec alfa czyli być napakowanym gościem z kaloryferem pędzącym na motorze z piękna kobieta która będzie czekała na ciebie i odjeżdżasz z nią w stronę słońca .Najlepsze ze w dwójce dostajemy to samo co w jedynce oglądając druga część mam wrażenie jakbym się cofnął do lat 90 i ery VHS . Nie widać po tym filmie żadnych cech dzisiejszego kina typu pilotem miał być czarnoskóry homoseksualista . Fabuła jest prosta jak budowa cepa ale nie o to w tym chodzi . Jedyne do czego muszę się przyczepić to ostatni akt wyszło aż nadto cukierkowo ale nawet to nie zakryło ogólnego odbioru filmu . Śmiem twierdzić że dwójka przebiła jedynkę. Brakowało trochę większej ilości piosenek w stylu Danger Zone ale to tez bez tego daje radę . I ukłon w stronę Vala Kilmera pokazany i zakończony w sensowny sposób . Żałuje tylko ze oglądałem to multikinie a nie w sali dream w Heliosie , ale to znaczy ze czeka mnie drugi seans .

Odpowiedz
Tak teraz ogladam sobie rozne recenzje i w kilku pojawia sie zarzut, ze w filmie nie jest rozrysowany konkretny villian, nie ma sprecyzowanego panstwa z ktorym maja walczyc, nikt nie wymienia nazwy kraju. Tylko jakis niesprecyzowany przeciwnik ktorego trzeba zniszczyc bo inaczej uran rozjedzie sie po swiecie. Zarzut ten jest cholernie z dupy bo tak naprawde to nie jest film o tym. Kosinski przepieknie pokazal z czym tak naprawde piloci sie mierza, ze swoimi slabosciami, ze strachem, ograniczeniami, presja i tak dalej. I to widac podczas calego finalu, te wszystkie fajerwerki to tylko efektowny dodatek do tego mieska ktore jest kwintesencja calej historii.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(30-05-2022, 17:31)Mental napisał(a): Ciekawe, kto jako pierwszy wpadnie tu niczym wydepilowany gej do meczetu i napisze, że TG:M to słaby film :)

Mefisto :) 
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Ja napiszę, że zazdroszczę hype'u, ale nigdy nie byłem fanem oryginalnego Top Guna, nie jarają mnie myśliwce, więc raczej tego dzieła nie obejrzę.

Chyba, że ktoś by mnie poratował o czym ten film jest, chodzi mi o takie motywy przewodnie (miłość, braterstwo, dziedzictwo?) to może jakiś element by mnie zainteresował.

Odpowiedz
Anonimowość przeciwnika to akurat bardzo fajny myk. Wpisuje się dobrze w ogólny pomysł na film, żeby umieścić akcje w bezczasie historycznym i pokazać destylat zajebistości Ameryki, która już nie wróci. Optymizm, koleżeństwo, powiewająca flaga, radosny militaryzm, te klimaty.

Odpowiedz
156 baniek w Memorial Day - nowy rekord, Piraci z Karaibów pobici :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(30-05-2022, 21:13)Snappik napisał(a): Mefisto :) 

Tak będzie. Rozpierdala mnie już bowiem sam fakt, że po prostu przekopiowano tu oryginał łącznie z piosenkami i muzyką xD Jestem przekonany, że wizualnie to będzie zajebiste, ale naprawdę mogli trochę filmowi własnej tożsamości nadać. Plus fanem jedynki nigdy nie byłem.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Tylko open credits to kopiuj wklej jedynka, reszta filmu gra już swoimi zajebistymi skrzypcami. 

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Juz teraz można spokojnie powiedzieć, że TG:M to arcydzieło praktycznych efektów specjalnych. Jak tu nie będzie oscara za vfx, to ta kategoria nie ma sensu.

Odpowiedz
Obstawiam, że nie będzie, bo przecież statuetkę musi dostać Cameron za CGI podwodne wygibasy kotów z Pandory :P

Odpowiedz
Wyborny material, ogladajac czulem sie jak ten dzieciak wchlaniajacy tv speciale, ktore wychodzily dla blockbusterow z lat 90., lub nawet takie opoznione z lat 80.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Teraz widzę dopiero że Bob nosi okulary. Czy w lotnictwie nie trzeba mieć sokolego wzroku?

Które ujęcia były dla Was oczywistym CGI? Dla mnie wszystkie wystrzelone rakiety ze wzgórz oraz bombardowanie pasów startowych.

Odpowiedz
Zależy od wady. Okulary są dopuszczalne. Sprawdziłem to zaraz po seansie.

Odpowiedz
Plomby w zębach nie są dopuszczalne dla pilotów wojskowych. Dyskwalifikują na starcie.

Sent from my RMX3363 by Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
(30-05-2022, 21:26)marsgrey21 napisał(a): Ja napiszę, że zazdroszczę hype'u, ale nigdy nie byłem fanem oryginalnego Top Guna, nie jarają mnie myśliwce, więc raczej tego dzieła nie obejrzę.

Nie być fanem to jeszcze nie problem. Mnie pierwszy "Top Gun" po prostu znudził. Sequel pewnie kiedyś obejrzę dla Tomka, Jennifer i scen powietrznych, ale... no właśnie, musiałbym wcześniej przypomnieć sobie jedynkę (bo nic mi z niej w głowie nie zostało, poza ogólnym wrażeniem nudy), a to nie jest dla mnie miła perspektywa.

Odpowiedz
Nie trzeba sobie przypominać TG1. Wszystkie istotne wątki są przypomniane, no może poza jednym, ale nie ma on znaczenia dla fabuły, a sam w sobie też jest w zasadzie zrozumiały.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
(31-05-2022, 12:25)Nemo napisał(a): Plomby w zębach nie są dopuszczalne dla pilotów wojskowych. Dyskwalifikują na starcie.

Sent from my RMX3363 by Tapatalk

Otóż nie - to jest mit. Prawidłowo wykonane plomby nie są czynnikiem dyskwalifikującym.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon