Ankieta: Jak oceniasz film?
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Super było to, że Maverick grał razem z nimi
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Top Gun: Maverick (2020) reż. Joseph Kosinski
Nie myśl. Ogladaj.

Po to się chodzi do kina, aby przy pierwszej scenie mieć gęsią skórkę, która nie schodzi aż do napisów.

10/10
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(31-05-2022, 13:22)Wolfman napisał(a):
(31-05-2022, 12:25)Nemo napisał(a): Plomby w zębach nie są dopuszczalne dla pilotów wojskowych. Dyskwalifikują na starcie.

Sent from my RMX3363 by Tapatalk

Otóż nie - to jest mit. Prawidłowo wykonane plomby nie są czynnikiem dyskwalifikującym.

"Prawidłowo". Dawniej bywało różnie. Micro zawartość powietrza...

"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
al_jarid napisał(a):no właśnie, musiałbym wcześniej przypomnieć sobie jedynkę

Serio szukasz wymówki, żeby nie iść na najlepszy blockbuster XXI wieku?

Odpowiedz
@al_jarid jak chcesz powtórki TG, napisz na priv.

A potem do kina! :)

Odpowiedz
Czy Amelia to
Jeśli tak, to mamy podkład pod sequel. Plus AMELIA - imię idealne dla pilotki :)

Odpowiedz
Ale kino nie takie rzeczy już widziało :)
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
O nie, nie psujcie tego wrażenia sequelem...
Bo takie rzeczy jak TG:Maverick rzadko udaja się 2 razy.

Odpowiedz
Ja idę w poniedziałek. Bilety kupione.

"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
W sequelu Tomek mógłby rywalizować z dronami bojowymi 9 generacji, samemu sterując dwuosobową turystyczną cessną.

Odpowiedz
(31-05-2022, 14:44)Dirk napisał(a):

Wg mnie

Odpowiedz

Odpowiedz
Z cyklu Top Gun dzieje się na naszych oczach:

[Obrazek: b2LUAuqA_o.jpg]

Odpowiedz
Chyba nie znam drugiego takiego sequela, który po tylu latach tak szanował główną postać z oryginału. Maverick to cały czas główny bohater, nikt inny. Nie zastępuje go żadna ekipa młokosów, ani nie widzimy jakichś żenujących wpadek w jego wykonaniu. To jest nadal tak samo bohaterski i poczciwy Maverick z jedynki.
Od czołówki do końca miałem banana na ryju. Jedynka to ikona stylu ale dwójka to po prostu arcydzieło.
Tom Cruise, jak ja gościa kocham, każda sekunda z nim na ekranie to był miód na moje serce. Cieszę się, że jedyne podśmiechujki z jego wieku były tylko w barze jak młodzi jeszcze nie wiedzieli kto to jest, za to potem nawet oni wiedzą, że nie są tak dobrzy jak on.
Uwielbiam scenę na plaży i to jak Maverick razem gra z młodymi i dobrze się bawi, albo jego romans z Jennifer, przecież to był istny romans nastolatków, tylko że zamiast rodziców to córka wróciła do domu.
Swoją drogą Jennifer kradła każdy kadr, w którym była.
Cały czas zastanawiałem się kto w końcu poleci jako lider i to, że dali
to pomysł przezajebisty w dechę!
Gdyby Kosinski kręcił The Last Jedi to Luke sam najebałby całej armii Kylo Rena.
Wszelkie sceny lotnicze to poezja ale ogólnie kadry były piękne.
Młoda ekipa na plus zwłaszcza Rooster. Podobało mi się, że główny motyw jego wkurwienia to nie
Scena z Valem super, miałem łzy w oczach po ich ostatniej wymianie zdań.
Krótko, film roku, 10/10.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Meg Ryan nie załapała się do filmu?
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Tylko na zdjęciach.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(31-05-2022, 21:08)Krismeister napisał(a): Gdyby Kosinski kręcił The Last Jedi to Luke sam najebałby całej armii Kylo Rena.
Właśnie TG2 doskonale pokazuje jak powinno się kręcić sequele po latach. Tak jak napisałeś, Maverick wciąż jest głównym bohaterem, ale jest też bardziej doświadczony i nawet jego ryzykanctwo jest... nie wiem jak to określić, bardziej dojrzałe. A mimo wszystko, charakterologicznie, to ta sama postać, która ewoluowała w naturalny (dla niej) sposób. Ale ja, jako widz, wierzę, że Maverick z TG1 i TG2 to ten sam Maverick.
Cruise rozumie jak to dobrze zrobić, Disney w shitquelach nie. Nie wierzę, że Luke z TLJ to ten sam Luke z końcówki RotJ tylko starszy. 

@SonnyCrocket - postaci Meg Ryan nie ma, ale jest wspomniana w dialogach.
Natomiast postaci McGllis w ogóle nie ma. 
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
(31-05-2022, 21:26)SonnyCrockett napisał(a): Meg Ryan nie załapała się do filmu?
To ona jeszcze żyje? ;)

Odpowiedz
(31-05-2022, 21:26)SonnyCrockett napisał(a): Meg Ryan nie załapała się do filmu?

Toć ona wygląda gorzej niż zardzewiały F-14 :)

Zresztą druga nieobecna, czyli McGillis wie o co biega w biznesie :D

https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114438,28447838,dlaczego-meg-ryan-i-kelly-mcgillis-nie-zagraly-w-nowym-top.html

Cytat:Jestem stara, gruba i wyglądam dokładnie na tyle, ile mam lat i tak jak się w tym wieku wyglądać powinno - a to nie o to przecież chodzi w tym przemyśle.

Odpowiedz
Nie chcę przesadzać, ale po takim filmie aka idealnym sequelu, już wiem co ludziska musieli odczuwać po wyjściu z seansu T2 w 1991 roku. 

Odpowiedz
Jak myślicie, ile jeszcze będą grali TG:M w imaksie? Bo chciałbym się wybrać z ojcem na drugi seans, ale to dopiero 12 czerwca.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon