Ankieta: Jak oceniasz film?
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Super było to, że Maverick grał razem z nimi
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Top Gun: Maverick (2020) reż. Joseph Kosinski
I to jest super.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Bo grał razem z nimi.

Odpowiedz
[Obrazek: 6ilpzw.jpg]

Odpowiedz
Byłem dziś w kinie i rzeczywiście, grał tam na tej plaży razem z nimi. Super to było. Ogólnie cały film był super.

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(05-06-2022, 00:05)slepy51 napisał(a): Byłem dziś w kinie i rzeczywiście, grał tam na tej plaży razem z nimi. Super to było. Ogólnie cały film był super.

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka
Super było to, że Maverick grał razem z nimi.
.

Odpowiedz
Tak, to było najbardziej super z całego seansu. Ze grał razem z nimi.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Szkoda, że w scenie w barze Maverick nie śpiewa "Great balls of fire" razem z nimi. Myślę, że to byłoby naprawdę super.

Odpowiedz
Ale przynajmniej zagrał z nimi w scenie na plaży. Przyznasz, że to było super.

Odpowiedz
Kiedy przez przypadek tworzysz złoto. Leję z beki
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Snappik napisał(a):Z jednej strony mamy takie sceny jak robienie sobie selfiaków czy pisanie na Messengerze do kumpla, a z drugiej przygrywający z maszyny w barze David Bowie

Mnie kupili do reszty, jak zarzucili T.Rex:

Dosłownie było czuć, że Marc Bolan gra tam razem z nimi.

Odpowiedz
Dla tych mocno fapujacych do Hangmana, macie, homosie:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(05-06-2022, 10:31)Krismeister napisał(a): Kiedy przez przypadek tworzysz złoto. Leję z beki
Sorry, było dobre do postu Danusa, który zastanawiał się, czy to usunąć.

Później reszta forum to skutecznie skopała. :)

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Pytanie mam, scena w redneckiej knajpie/dinerze, czy to po prostu wykorzystanie okazji do rzucenia oczywistym zartem (tekst dzieciaka do Mavericka), czy nawiazanie do jakiegos klasyka typu The Right Stuff? Na 100% juz cos takiego (scena, kontekst) widzialem, chyba w kinie lat 80.

Skojarzenia byly na tyle mocne, ze po wejsciu Tomka do baru i zobaczeniu dzieciaka po prostu juz tylko czekalem na taka wymianke. I jasne, moze to oczywistosc zartu zrobila swoje, moze to przypadkowe uzycie podobnej zagrywki, ale od kilku dni siedzi mi to w glowie, bo za chu nie moge sobie przypomniec gdzie juz widzialem taka scene. Ktos? Cos?
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Odpowiedz
Scena, w której Eda Harris dostaje w twarz podmuchem wiatru i pustynnego pyłu po starcie hipersonicznego odrzutowca, to jedna z najlepszych scen filmowych, jakie w życiu widziałem.

Odpowiedz
(05-06-2022, 14:26)Bucho napisał(a): Pytanie mam, scena w redneckiej knajpie/dinerze, czy to po prostu wykorzystanie okazji do rzucenia oczywistym zartem (tekst dzieciaka do Mavericka), czy nawiazanie do jakiegos klasyka typu The Right Stuff? Na 100% juz cos takiego (scena, kontekst) widzialem, chyba w kinie lat 80.

Skojarzenia byly na tyle mocne, ze po wejsciu Tomka do baru i zobaczeniu dzieciaka po prostu juz tylko czekalem na taka wymianke. I jasne, moze to oczywistosc zartu zrobila swoje, moze to przypadkowe uzycie podobnej zagrywki, ale od kilku dni siedzi mi to w glowie, bo za chu nie moge sobie przypomniec gdzie juz widzialem taka scene. Ktos? Cos?

Chodzi ci o Erasera z Arnoldem :) tam po scenie z samolotem Arnie ląduje na jakimś samochodzie i jest ten sam dialog też z jakimś dzieciakiem.
Dla mnie to niestety nie wygląda jak ordynarne podkradnięcie żartu a nie nawiązanie. Podobnie jak "I am smiling" z nowej Diuny. Dlatego u mnie wywołują lekki niesmak, choć jednocześnie aż się prosi o taki dialog, więc nie wiem czy to tak oczywisty żart czy po prostu znałem go i od razu mi się skojarzył.

Odpowiedz
Apropo niskich startów, to Blue Angels nierzadko dostarczają podobnych doświadczeń:

Odpowiedz
(05-06-2022, 15:26)Mental napisał(a): Scena, w której Eda Harris dostaje w twarz podmuchem wiatru i pustynnego pyłu po starcie hipersonicznego odrzutowca, to jedna z najlepszych scen filmowych, jakie w życiu widziałem.

W kontynuacji ten sceny odwraca głowę w kierunku startującego DarkStara, gdzie widać pył na jego okularach.
Szanuję prawie tak bardzo jak Mavericka który grał z nimi na plaży. 

Odpowiedz
Tymczasem TG2 odnotowuje świetny drugi weekend i bardzo dobrze zarabia. To jest naprawdę super. 

Odpowiedz
Kurde, a ja dalej nie wiem, czy Maverick grał z nimi na plaży.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon