Ankieta: Jak oceniasz film?
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Super było to, że Maverick grał razem z nimi
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Top Gun: Maverick (2020) reż. Joseph Kosinski
Kurva, nawet ogladajac to teraz na kompie mozna miec ciary.
Ale im sie kurva film udał, jestem dalej w szoku.

Open end credits to najlepsze co wymyslono w tej kwestii w historii kina.

Odpowiedz
Ja byłem już łącznie 4 razy.[Obrazek: 7e71d1d5e49610c5c04133f82e5e9cd7.jpg]

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Za 3,90 zł też bym poszedł więcej niż raz :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Żarówka 
[Obrazek: TG8.jpg]

My byliśmy już parę razy. ;-) Tym razem kino w Miramar, potem była kolacja w Kansas City Barbecue i wizyta na NAS North Island na wyspie Coronado. Kolejny seans już chyba na domowej kanapie. 

Odpowiedz
Fajnie. A ten chłop obok Ciebie na zdjęciach to kto?

Odpowiedz
Ładny ten no...top gun :) Pogratulować.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Piękna sztuka, pani obok też ładna
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Harvey dwie twarze

Odpowiedz
Muszę Was trochę rozczarować. Ten typ, co to wygląda jak Harvey Dent, to ja... im starszy jestem tym bardziej przypominam z gęby Aarona. A ta ładna Pani to aktualnie moja narzeczona. ;P

PS Ona nie za bardzo przepada za oryginałem TG. Za to TGM mega się jej podobał, na tyle, że sama mnie zabrała na film po raz drugi. Potem nie musiałem jej namawiać na kolejne seans. 

Odpowiedz
Przystojny z Ciebie kawaler, narzeczona Polka?
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Z twarzy wyglądasz dokładnie tak jak sam bym chciał wyglądać. Podziękuj rodzicom za ten pakiet genów, który Ci przekazali.
(Że narzeczona piękna, też chyba mówić nie muszę?)

Odpowiedz
Pierwsze zdanie powyższego posta to forumowa czołówka
.

Odpowiedz
Ja pierdolę, co ja czytam
The key of joy is disobedience.

Odpowiedz
@Super8

Ja wyglądam lepiej.

Odpowiedz
Od narzeczonej?

Odpowiedz
Rodzinne wyjście. Ojciec z córką. A tu jakieś....
Normalnie byłoby mi wstyd za was.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Widzę, że w necie jest już wersja z lektorem. Co oznacza, że są już jakieś ripy bez szlaczków.
A może już wyszło BD. W sumie chyba dziś miała być premiera.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Jeśli Miranda dostał Oskara za "Życie Pi" to za Mavericka powinien dostać ze trzy.

Odpowiedz
Miałem nic tutaj nie pisać ale "przekartkowałem temat" znalazłem recenzję "Brody z Kosmosu"... Co prawda znów tylko "przekartkowałem" ale złapałem się za głowę. Że co? No chyba że coś źle zrozumiałem/za dużo ominąłem.

Dobra, moja opinia o samym filmie - w sam raz na jeden raz. Film niemal nic nie wnosi po części pierwszej ale fajnie się go ogląda, zdjęcia, walki powietrzne, Tom Cruise. Val Kilmer.  Właśnie - są tu dwie kapitalne sceny. Jedna to właśnie ta z Kilmerem gdzie zarówno Kilmer i Cruise się "wygrali" i świetnie "trafili w emocje". I muszę powiedzieć , może to emocje które oni włożyli ze swojego życia ale ta scena mnie autentycznie poruszyła i to ze względu na postacie i ich relację a nie losy samego Kilmera.
A druga to - wiadomo - Maverick pokazujący że można wykonać zadanie.
Niespodzianką filmu jest dla mnie Glen Powell któremu jakoś wyraźnie udaje się zaznaczyć swoją obecność, ma błysk w oku i ciekawą twarz, taki. Jak to powiedzieć.. wygląd oldskulowego amanta filmowego. po prostu wyobraźcie go sobie w stylówie lat 30ych albo jako Rhetta Butlera :p
Connelly jest potrzebna aby Maverick wreszcie znalazł "przystań", ustatkował się . Zresztą to że Maverick jest niemal dokładnie tą sama postacią co w poprzednim filmie to chyba największa wada filmu.
Ja to bym w ogóle całą tą misję wywalił i załatwił poza kadrem i skupił się na treningu i tym co po misji.

Ode mnie takie 6/10

Więc co do kwestii poruszanych - albo wydaje mi się że poruszanych - w recce.

Pierwszy "Top Gun" nie poruszał żadnej ideologii. Pokazywał oczywiście tych zajebistych, pięknych w swoich mundurach pilotów w ich potężnych maszynach i.. tyle. Reszta to był w sumie drużynowy film sportowy gdzieś z okolic szkoły średniej. Trening, relacje postaci, sceny w szatni, jakieś osobiste dramaty. No i ten główny bohater który z jednej strony jest genialny w tym co robi ale tez potrafi wszystko spierdzielić. W rywalizacji, oczywiście, z drugim najlepszym. Wiecie, bardzo podobny schemat był np w tym filmie

W "Top Gun" nie ma żadnej ideologii na jakikolwiek temat. Może poza tym że "w lotnictwie fajnie jest".

No i "Maverick" serwuje po prostu powtórkę. Viper - instruktor Top Gun - znał ojca Mavericka? Maverick-instruktor Top Gun - znał ojca Roostera. Rooster i Hangman rywalizują jako dwaj najlepsi? Maverick i Iceman bis. Sceny treningu i misja na końcu po której wszyscy padają sobie sobie w objęcia? Zaraz, czy Maverick nie miał w pierwszej części jakiejś laski? No to i tu ma.

Proste wszystko jak konstrukcja cepa. Nikt tu nie "ratuje Ameryki". Tak jak w pierwszej części nikt nie "ratował Ameryki". Maverick ratował Icemana. A tu Maverick, Rooster i Hangman ratują się nawzajem. Misja jest po to aby piloci mogli przejść trening, pokonać swoje ograniczenia, problemy, stać się drużyną i odnieść zwycięstwo. Bo to.. wojskowi piloci. A nie gimnastyczki.

Jak można spierdzielić rozumienie tak prostego filmu, szczerze mówiąc - nie rozumiem.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon