Ankieta: Jak oceniasz "Toy Story 4"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Toy Story (1995-2019)
TS1 - 7+/10
TS3 - 6+/10
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Przy okazji "Toy Story 3" w TV warto zamieścić tzw. Black Friday:

Gdzie Chudy oryginalnie miał być dupkiem nadużywającym władzy, jednak Disney'owi się nie spodobało i produkcji groziło kasacja.

Nie wiem, co o tym myśleć. W sumie zmiana scenariusza była dobra, no bo protagonista powinien wzbudzać sympatię... jednak z chęcią bym zobaczył złego Chudego.

Plus jeszcze jeden test reel:

Odpowiedz
Ostateczne rozwiązanie kwestii zabawek:
http://www.cracked.com/article_21033_5-creepy-cartoon-fan-theories-that-make-way-too-much-sense.html

I jeszcze jedna teoria, że mama Andy'ego to...
http://jonnegroni.com/2014/02/24/the-true-identity-of-andys-mom-in-toy-story-will-blow-your-mind/

Odpowiedz
(20-03-2014, 15:59)OGPUEE napisał(a): I jeszcze jedna teoria, że mama Andy'ego to...
http://jonnegroni.com/2014/02/24/the-true-identity-of-andys-mom-in-toy-story-will-blow-your-mind/
Czy ta teoria cokolwiek wnosi do filmu? To trochę tak, jakby teoretyzować, że jak Andy był mały, to wypadł z łóżeczka, ale na szczęście nic mu się nie stało. Who cares? :)

Odpowiedz
Niby nic, ale ja lubię takie teorie sugerujące różnorakie nienachalne smaczki, których zwykle się nie wychwytuje nawet po kilku seansach.

Odpowiedz
Obejrzałem jedną z tych krótkometrażówek po TS3 - "Toy Story of Terror".

Nawet fajne, zabawnie ogląda się wyłapywanie tych horrorowych schematów, animacja jest PRZEŚLICZNA (plastik i szkło wyglądają jak prawdziwe!), Weathers jako Combat Carl wymiata, a iguana złego jest przeurocza. Chcę takiego gadziorka. A sam zły. W sumie ten motyw jest najsłabszy i średnio mi się podobał.

W "Toy Story" fajne było to, że ludzcy antagoniści w zasadzie nie byli stricte źli. Sid jest okrutny dla zabawek i niemiły dla siostry, ale dla ludzi zabawki to plastik (zawsze mógł dręczyć zwierzęta?) i mało dzieciaków jest okropna dla rodzeństwa? Z kolei Al może kradnie zabawkę i jest leniem, ale ma pasję i robi wszystko w dobrej wierze, a na końcu teraz mi go żal. A tu... No nie wiem... OK, zabawna była scena z glinami.

W zasadzie niby Toy Story 3 miało być definitywym końcem, a tu produkują jeszcze kilka krótkich metraży, więc nie zdziwię się, że plotki o czwórce okażą się prawdziwe. Tia...

I takie cuś

Odpowiedz
Toy Story to moja ulubiona bajka (nie licząc Grobowca Świetlików i Legendy Aanga - ale to bardziej film/serial animowany niż bajka), mam do niej duży sentyment.

Jedynka jest zdecydowanie najlepsza - trójka pozornie depcze jej po piętach, ale trochę na minus jest fragment scenariusz i zakończenie. Plan ucieczki z przedszkola dobrze się ogląda, ale wolę taki przemyślany i prosty scenariusz jak w jedynce, niż robienie pastiszu kina akcji.
W zakończeniu Andy jest trochę zbyt ciapowaty jak dla mnie, zaś ostatnie sceny można było zrobić trochę subtelniej.

Mimo to trójka jest świetna - czołówka bajek.

Na wysypisku śmieci przez krótką chwilę uwierzyłem że twórcy ubiją głównych bohaterów - brawa dla nich za to.

Dwójka od nich obu odstaje mniej spójnym i wciągającym emocjonalnie scenariuszem, ale nadal jest bardzo dobra.

Odpowiedz
(14-10-2014, 15:06)Capt. Nascimento napisał(a): Toy Story to moja ulubiona bajka (nie licząc Grobowca Świetlików i Legendy Aanga - ale to bardziej film/serial animowany niż bajka), mam do niej duży sentyment.

Toy Story to też film animowany, a nie żadna bajka. Nienawidzę jak na kreskówki/filmy animowane mówi się bajka, wrr.

We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Chyba trzeba zaktualizować nazwę tematu: http://www.imdb.com/news/ni57976962
Told you I'm never going back...
filmweb

Odpowiedz
widzę, że Pixar dopadła hollywoodzka choroba na dobre - szkoda patrzeć na to odcinanie kuponów
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Niee, po co psuć tak idealne zakończenie trójki...

Odpowiedz
Finał Toy Story 3 to koniec historii zabawek Andy'ego. Teraz należą do kogo innego i z tego punktu widzenia nie ma absolutnie żadnych przeciwwskazań, by pokazać się dalej dzieje z Woodym, Buzzem i spółką. Co prawda nie do końca podoba mi się ta sequeloza, ale już lepiej niech kontynuują coś, co ma potencjał, aniżeli koszmarne Auta czy Samoloty.

Odpowiedz
Zabawek nigdy za wiele i tak jak napisał Mierzwiak. Lepiej niech kontynuują to niż najbardziej zjebane uniwersum w historii animacji - czyli Auta/Samoloty.

No i jak już się w te sequele nadal bawią to niech wypuszczą już tych Iniemamonych bo to przecież animacja z takim mega potencjałem na kolejne częsci, że aż się przykro robi jak popatrzeć na to co jest kontynuowane.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(07-11-2014, 18:27)Mierzwiak napisał(a): pokazać się dalej dzieje z Woodym, Buzzem i spółką.

Ależ kontynuują w postaci w kilku krótkometrażówek (straciłem rachubę, która to ostatnio.). Co prawda, trzymają poziom, ale to rzeczywiście odcinanie kuponów i dobra passa może się skończyć.

I żeby nie było. Też wole to od takich Aut/Samolotów.

Odpowiedz
Uwielbiam "Toy Story", więc nie mam nic przeciwko :)

Odpowiedz
(07-11-2014, 18:37)Pelivaron napisał(a): No i jak już się w te sequele nadal bawią to niech wypuszczą już tych Iniemamonych bo to przecież animacja z takim mega potencjałem na kolejne częsci, że aż się przykro robi jak popatrzeć na to co jest kontynuowane.

Chyba już robią sequel jak mi się zdaje. Chyba, że zdążyli anulować

Odpowiedz
Toy Story mogę oglądać w kółko całą trylogię, nawet im jestem coraz starszy, lepiej niech mają dobry scenariusz w zanadrzu bo poprzeczka jest zawyżona wysoko.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Ja bym już wolał Auta 3. Może by się wtedy mogli trochę zrehabilitować po gorszej dwójce. "Toy Story 4", podobnie jak sequel "Finding Nemo" nie ma akurat dla mnie żadnego sensu, gdyż uważam to za zamknięte historie. Szczególnie "Toy Story 3" posiadało jedno z najlepszych zakończeń dla filmowej serii ever. I choć może czwarta część będzie OK, ale nie wierzę, aby dało się przeskoczyć czy dorównać trójce.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Być może masz rację, ale przypomnę tylko, że przed premierą trójki też było sporo głosów w stylu "a po co", "nie ma sensu odgrzewania tej serii po tak długim czasie" itp., a okazało się, że zrobili - rzeczy dyskusyjna - najlepszą część serii. Pixar może jest ostatnio w gorszej formie, ale z "Toy Story" dam im jednak szansę.

Odpowiedz
(10-11-2014, 13:07)Albertino napisał(a): Być może masz rację, ale przypomnę tylko, że przed premierą trójki też było sporo głosów w stylu "a po co", "nie ma sensu odgrzewania tej serii po tak długim czasie" itp., a okazało się, że zrobili - rzeczy dyskusyjna - najlepszą część serii.

True, z tą różnicą, że trójka posiada już zamknięte zakończenie, którego dwójka nie miała.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon