Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
military napisał(a):cameronowo-finczerowej czytance.
jak już to scottowo-cameronowo-fincherowskiej :)
nie jestem przeciwnikiem przekształceń w ramach immanentnej poetyki :) a tym, którzy cierpią na zaniki pamięci, przypominam, że Obcy to najpierw film. dopiero później banda naśladowców narysowała komiksy i porobiła kuriozalne krzyżówki. mówiąc nieco dosadniej: film wzniósł postać kosmity do rangi arcydzieła, a cała reszta gadżetów, która pojawiła się po premierze A3, to równia pochyła prosto do szamba zwanego AvP. w takiej sytuacji nie może być mowy o hipokryzji z mojej strony. domagam się publicznych przeprosin, inaczej wystosuje do admina pismo z prośbą o skasowanie wszystkich twoich postów do wartości -1000 :)
Gieferg napisał(a):Super, poczuję się jakbym był o połowę młodszy. już sięnie mogę doczekać
a ja się poczuje, jakbym był o połowę głupszy :)
lekko zmieniając temat
We "Wprost" jest artykuł traktujący o temacie zagłady w popkulturze - na stronie widać wielki kadr z Transformerów (w tle robot, a na pierwszym planie trzech amerykańskich marines w pełnym rynsztunku). Kolesie mają naprawdę przerażone miny. Rzadko można zobaczyć amerykańskiego komandosa (wyjątek: Black Hawk Down, Aliens) uciekającego przed przeciwnikiem. Kurde, pomimo kolosalnych obaw, czekam na ten film z niecierpliwością. Żeby tylko był tak pakerny jak Prime z Megatronem w stalowym uścisku :)
29-03-2007, 21:24
Ambasador białej rasy
nie moge się doczekać (po zadiacu najbardziej oczekiwany przeze mnie film)
po prostu mnie rozsadza :)
cholernie podoba mi się wygląd transformerów. no po prostu monumentalne roboty.
01-04-2007, 11:46
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Giefrg, dałem linki do tych spotów w temacie o trailerach ale tylko hops raczył zareagować :wink:
Scenki w tych spotach miażdżą, zapowiada się niesamowita akcja. W kwestii postaci/dialogów/patosu to pewnie będzie standardowy Bay, ale chyba pierwszy którego scenami akcję będę się naprawdę zachwycać. I to mi wystarczy. Chyba.
01-04-2007, 12:14
Ambasador białej rasy
ta laska z cyckami, która gra u boku tego młodzika - kto to taki? jakaś modelka? mam nadzieję, że Bay ją uśmierci, np. przygniatając biedaczkę kontenerem :)
01-04-2007, 12:20
Nie zaglądam do tematu o trailerach :P bo nie widze sensu pisać w temacie o trailerach skoro mozna pisać w tematach poświęconych konkretnym filmom (i tam też linki do trailerów powinny moim zdan iem trafiać) łatwiej potem wszystko znaleźć.
a co do laski: http://www.filmweb.pl/Megan+Fox,filmografia,Person,id=138899
01-04-2007, 12:21
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Te spoty robia wieksze wrazenie niz dotychczasowy trailer. Swoja droga, kiedy wypuszcza drugi zwiastun? Jak na tak spektakularny film, tworcy w zajawkach poki co serwuja zdecydowanie zbyt skape sceny. ;)
01-04-2007, 13:13
Nowy
Liczba postów: 837
Liczba wątków: 10
I bardzo dobrze, nie cierpię jak w zwiastunie jest pokazane za dużo. Spoty TF są świetne, dawno nic mnie tak nie podjarało i nie pozostawiło w tak przyjemnym niedosycie i zniecierpliwieniu. Np. takie zwiastuny i spoty 300stu były świetne same w sobie, ale moim zdaniem ujawniały zbyt sporo.
01-04-2007, 13:30
Własnie też nie lubię jak po obejrzeniu trailera już znam połowę najbardziej efektownych scen w filmie, nie mówiąc już o co niektórych zwortach akcji. Natomiast takie spoty jak te tutaj są jak najbardziej w porządku i myslę że pokazują wystarczająco. Za to obawiam się własnie trailera :?
01-04-2007, 13:33
Stały bywalec
Jezeli w ten sposob patrzec, to faktycznie jest ok. Tez wole jak w zwiastunach ujawnia sie niewiele, pozostawiajac wiele niespodzianek na czas samego seansu kinowego. Gorzej, jezeli tworcy trailerow nie mysla w ten sposob i sceny, ktore do tej pory widzielismy, to juz te najbardziej widowiskowe z calego filmu. :)
01-04-2007, 13:40
Nowy
Liczba postów: 432
Liczba wątków: 12
Można na to spojrzeć z drugiej strony. Skoro wszystko,co było ciekawe w filmie, zmieściło się do trwającego kilkadziesiąt trailera, to może nie trailer był zły ? ;)
01-04-2007, 14:55
Ambasador białej rasy
Czego oczekujecie po tym filmie? Pytam, bo spotkałem się z głosami, które podnoszą jałowość jakichkolwiek oczekiwań w stosunku do takiej "bajki". Powiem, co ja chciałbym zobaczyć w filmie Baya:
- masakryczne sceny destrukcji z udziałem dobrych i złych robotów (chciałbym, żeby roboty wyniszczały się wzajemnie, jak Arnold walczący z T1000)
- sceny ukazujące zabijanie ludzi (nie jakieś sadystyczne motywy, ale chciałbym widzieć, że roboty nie patyczkują się z ludźmi, panoszącymi się im pod nogami)
- finałowy pojedynek Prime'a z Megatronem - najlepiej na gruzach miasta. Wszystko przy akompaniamencie stymulującej, wykręcającej trąbkę Eustachiusza muzie :)
- chciałbym, żeby film był w miarę ciężki - minimum coś takiego jak końcówka T3 (trochę za dużo wymagam, wiem)
- żadnych scen miłosnych, pocałunków i innych takich pierdół (Wolfgang Petersen nieświadomie sparodiował tego typu rzewne motywiki w "Posejdonie" - no myślałem, że padnę ze śmiechu :))
- no i największe marzenie - chciałbym zobaczyć, jak umiera ta laska z cyckami. najlepiej rozgnieciona na miazgę przez jednego z Deceptikonów :)
01-04-2007, 18:00
Nowy
Liczba postów: 837
Liczba wątków: 10
Moje oczekiwania są bardzo prymitywne: chcę mnóstwo akcji, duuuużo rozpierduchy i świetnych efektów specjalnych. I chyba niepotrzebny mi w tym filmie "mrok" ani "ciężar", może być typowo hollywoodzka rozwałka, byle na najwyższym poziomie. Krótko mówiąc ochoczo nastawiam się na rozrywkę typu "Dzień Niepodległości".
01-04-2007, 18:36
Ambasador białej rasy
poniżej odpowiedź na pytanie, jak to się stało, że skądinąd smakowita Megan Fox trafiła do Transformerów.
01-04-2007, 18:44
Nowy
Liczba postów: 343
Liczba wątków: 1
Faktycznie, calkiem "utalentowana" ;) Ale niech przezyje, w sequelu sie przyda :D
01-04-2007, 19:01
Stały bywalec
Mental, ide o zaklad, ze co najmniej 3/4 z twojej listy oczekiwan nie bedzie mialo nic wspolnego z efektem finalnym. ;) Ja bym obstawial powtorke z "Dnia Niepodleglosci".
01-04-2007, 19:46
Banned
Oczekuję, że podczas scen pomiędzy zajebistymi akcjami nie będę miał ochoty wyjść z kina.
01-04-2007, 19:49
Ambasador białej rasy
Cytat:Oczekuję, że podczas scen pomiędzy zajebistymi akcjami nie będę miał ochoty wyjść z kina.
Mierzwiak, bardzo podoba mi się twoja definicja kina rozrywkowego. Powiedziałbym wręcz, że jest genialna. Chyba trafiłeś w sedno.
01-04-2007, 20:01
Banned
Hm, nie pomyślałem o tym w ten sposób, dzięki. Rzeczywiście, to najlepsza i najkrótsza definicja takiego kina 8)
Co do tego o czym pisaliście wcześniej: trailer powinien intrygować i pokazywać maksymalnie krótkie urywki świetnych scen (jak właśnie w spotach TF). Z trailera nie może też wynikać chronologia filmu - np. trailer "Spider-Mana 3" to zwyczajne streszczenie.
Liczę że w ostatecznym trailerze TF pokażą jak najwięcej scen dialogowych - chcę wiedzieć, na jakie dialogi i aktorstwo mam się przygotować.
01-04-2007, 20:16
Ambasador białej rasy
słuchajcie - fundamentalne (przynajmniej dla mnie) pytanie: czy roboty będą mówić po angielsku?
01-04-2007, 20:34
|