Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Transformers (2007)
military napisał(a):cameronowo-finczerowej czytance.

jak już to scottowo-cameronowo-fincherowskiej :)

nie jestem przeciwnikiem przekształceń w ramach immanentnej poetyki :) a tym, którzy cierpią na zaniki pamięci, przypominam, że Obcy to najpierw film. dopiero później banda naśladowców narysowała komiksy i porobiła kuriozalne krzyżówki. mówiąc nieco dosadniej: film wzniósł postać kosmity do rangi arcydzieła, a cała reszta gadżetów, która pojawiła się po premierze A3, to równia pochyła prosto do szamba zwanego AvP. w takiej sytuacji nie może być mowy o hipokryzji z mojej strony. domagam się publicznych przeprosin, inaczej wystosuje do admina pismo z prośbą o skasowanie wszystkich twoich postów do wartości -1000 :)

Gieferg napisał(a):Super, poczuję się jakbym był o połowę młodszy. już sięnie mogę doczekać

a ja się poczuje, jakbym był o połowę głupszy :)

lekko zmieniając temat

We "Wprost" jest artykuł traktujący o temacie zagłady w popkulturze - na stronie widać wielki kadr z Transformerów (w tle robot, a na pierwszym planie trzech amerykańskich marines w pełnym rynsztunku). Kolesie mają naprawdę przerażone miny. Rzadko można zobaczyć amerykańskiego komandosa (wyjątek: Black Hawk Down, Aliens) uciekającego przed przeciwnikiem. Kurde, pomimo kolosalnych obaw, czekam na ten film z niecierpliwością. Żeby tylko był tak pakerny jak Prime z Megatronem w stalowym uścisku :)

Odpowiedz
spójrzcie na to:

CODEBASE="http://www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab" height="640" width="425">

CODEBASE="http://www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab" height="640" width="425">

8)

Odpowiedz
nie moge się doczekać (po zadiacu najbardziej oczekiwany przeze mnie film)

po prostu mnie rozsadza :)

cholernie podoba mi się wygląd transformerów. no po prostu monumentalne roboty.

Odpowiedz
Giefrg, dałem linki do tych spotów w temacie o trailerach ale tylko hops raczył zareagować :wink:

Scenki w tych spotach miażdżą, zapowiada się niesamowita akcja. W kwestii postaci/dialogów/patosu to pewnie będzie standardowy Bay, ale chyba pierwszy którego scenami akcję będę się naprawdę zachwycać. I to mi wystarczy. Chyba.

Odpowiedz
ta laska z cyckami, która gra u boku tego młodzika - kto to taki? jakaś modelka? mam nadzieję, że Bay ją uśmierci, np. przygniatając biedaczkę kontenerem :)

Odpowiedz
Nie zaglądam do tematu o trailerach :P bo nie widze sensu pisać w temacie o trailerach skoro mozna pisać w tematach poświęconych konkretnym filmom (i tam też linki do trailerów powinny moim zdan iem trafiać) łatwiej potem wszystko znaleźć.

a co do laski: http://www.filmweb.pl/Megan+Fox,filmografia,Person,id=138899

Odpowiedz
Te spoty robia wieksze wrazenie niz dotychczasowy trailer. Swoja droga, kiedy wypuszcza drugi zwiastun? Jak na tak spektakularny film, tworcy w zajawkach poki co serwuja zdecydowanie zbyt skape sceny. ;)

Odpowiedz
I bardzo dobrze, nie cierpię jak w zwiastunie jest pokazane za dużo. Spoty TF są świetne, dawno nic mnie tak nie podjarało i nie pozostawiło w tak przyjemnym niedosycie i zniecierpliwieniu. Np. takie zwiastuny i spoty 300stu były świetne same w sobie, ale moim zdaniem ujawniały zbyt sporo.

Odpowiedz
Własnie też nie lubię jak po obejrzeniu trailera już znam połowę najbardziej efektownych scen w filmie, nie mówiąc już o co niektórych zwortach akcji. Natomiast takie spoty jak te tutaj są jak najbardziej w porządku i myslę że pokazują wystarczająco. Za to obawiam się własnie trailera :?

Odpowiedz
Jezeli w ten sposob patrzec, to faktycznie jest ok. Tez wole jak w zwiastunach ujawnia sie niewiele, pozostawiajac wiele niespodzianek na czas samego seansu kinowego. Gorzej, jezeli tworcy trailerow nie mysla w ten sposob i sceny, ktore do tej pory widzielismy, to juz te najbardziej widowiskowe z calego filmu. :)

Odpowiedz
Można na to spojrzeć z drugiej strony. Skoro wszystko,co było ciekawe w filmie, zmieściło się do trwającego kilkadziesiąt trailera, to może nie trailer był zły ? ;)

Odpowiedz
Czego oczekujecie po tym filmie? Pytam, bo spotkałem się z głosami, które podnoszą jałowość jakichkolwiek oczekiwań w stosunku do takiej "bajki". Powiem, co ja chciałbym zobaczyć w filmie Baya:

- masakryczne sceny destrukcji z udziałem dobrych i złych robotów (chciałbym, żeby roboty wyniszczały się wzajemnie, jak Arnold walczący z T1000)

- sceny ukazujące zabijanie ludzi (nie jakieś sadystyczne motywy, ale chciałbym widzieć, że roboty nie patyczkują się z ludźmi, panoszącymi się im pod nogami)

- finałowy pojedynek Prime'a z Megatronem - najlepiej na gruzach miasta. Wszystko przy akompaniamencie stymulującej, wykręcającej trąbkę Eustachiusza muzie :)

- chciałbym, żeby film był w miarę ciężki - minimum coś takiego jak końcówka T3 (trochę za dużo wymagam, wiem)

- żadnych scen miłosnych, pocałunków i innych takich pierdół (Wolfgang Petersen nieświadomie sparodiował tego typu rzewne motywiki w "Posejdonie" - no myślałem, że padnę ze śmiechu :))

- no i największe marzenie - chciałbym zobaczyć, jak umiera ta laska z cyckami. najlepiej rozgnieciona na miazgę przez jednego z Deceptikonów :)

Odpowiedz
Moje oczekiwania są bardzo prymitywne: chcę mnóstwo akcji, duuuużo rozpierduchy i świetnych efektów specjalnych. I chyba niepotrzebny mi w tym filmie "mrok" ani "ciężar", może być typowo hollywoodzka rozwałka, byle na najwyższym poziomie. Krótko mówiąc ochoczo nastawiam się na rozrywkę typu "Dzień Niepodległości".

Odpowiedz
poniżej odpowiedź na pytanie, jak to się stało, że skądinąd smakowita Megan Fox trafiła do Transformerów.

[Obrazek: beztytu322uhw8.jpg]

Odpowiedz
Faktycznie, calkiem "utalentowana" ;) Ale niech przezyje, w sequelu sie przyda :D

Odpowiedz
Mental, ide o zaklad, ze co najmniej 3/4 z twojej listy oczekiwan nie bedzie mialo nic wspolnego z efektem finalnym. ;) Ja bym obstawial powtorke z "Dnia Niepodleglosci".

Odpowiedz
Oczekuję, że podczas scen pomiędzy zajebistymi akcjami nie będę miał ochoty wyjść z kina.

Odpowiedz
Cytat:Oczekuję, że podczas scen pomiędzy zajebistymi akcjami nie będę miał ochoty wyjść z kina.

Mierzwiak, bardzo podoba mi się twoja definicja kina rozrywkowego. Powiedziałbym wręcz, że jest genialna. Chyba trafiłeś w sedno.

Odpowiedz
Hm, nie pomyślałem o tym w ten sposób, dzięki. Rzeczywiście, to najlepsza i najkrótsza definicja takiego kina 8)

Co do tego o czym pisaliście wcześniej: trailer powinien intrygować i pokazywać maksymalnie krótkie urywki świetnych scen (jak właśnie w spotach TF). Z trailera nie może też wynikać chronologia filmu - np. trailer "Spider-Mana 3" to zwyczajne streszczenie.

Liczę że w ostatecznym trailerze TF pokażą jak najwięcej scen dialogowych - chcę wiedzieć, na jakie dialogi i aktorstwo mam się przygotować.

Odpowiedz
słuchajcie - fundamentalne (przynajmniej dla mnie) pytanie: czy roboty będą mówić po angielsku?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon