10-07-2015, 14:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-2015, 14:47 przez Gieferg.)
|
Transformers: Dark of the Moon (2011)
|
|
Tzn z premedytacją podsuwasz mu gówno, czy przypadkiem zasiadł do oglądania bo leciało akurat w TV? :P To drugie bym jeszcze zrozumiał, ale pierwsze...
Sam prosi by mu coś włączyć, akurat chciał to bo jego 4 letni umysł uważa jeszcze ten film za kamień milowy kinematografii, taki wiek, rozumiesz.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 10-07-2015, 14:48
http://www.imdb.com/news/ni59015758/
BAY REŻYSERUJE PIĄTKĘ! WAHLBERG WRACA! FUCK YEEEEEeeeeeee.... eeee.... ehehe. 18-09-2015, 11:13
Kogoś to dziwi? Kolejny gówniany film:) Ciekawe jak teraz wytłumaczą to, że większość akcji będzie działa się w Chinach?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 18-09-2015, 11:36
Ciekawe ile razy Bay jeszcze powie, że to jego ostatni film serii, więcej nie reżyseruje? ;)
18-09-2015, 12:04
Ciekawe ile jeszcze tych gównianych filmów Danus kupi na blu-ray i będzie puszczał dzieciom
18-09-2015, 15:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-09-2015, 15:20 przez Gieferg.)
http://www.filmweb.pl/news/Czeka+nas+10+kolejnych+lat+z+%22Transformers%22-113794
Ktoś czeka? Przydałby się wątek zbiorczy, bo tematy poszczególnych filmów są nieodwiedzane, a ten do czwórki niestety przepadł przy aktualizacji forum ("niestety" bo rozpisałem się w recenzji :P). 04-10-2015, 11:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2015, 11:32 przez Juby.)
Dopiero się dopieprzyłeś do założonego przez military'ego wątku zbiorczego o Star Warsach, a teraz sam proponujesz wątek zbiorczy o transformers?
I tak, ktoś czeka, jak się pojawią po temu powody to założę temat o piątce, na razie takich nie ma, premiera za dwa lata, znowu kręci Bay, wiadomo, że będzie powtórka z rozrywki, więc w sumie po co zakładać, skoro będzie w nim pełno jęczenia i biadolenia ludzi których "to nie interesuje", a którzy i tak pójdą do kina, a być może będą puszczać to gówno dzieciom :P 04-10-2015, 11:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2015, 11:27 przez Gieferg.)
military pisze sam ze sobą w temacie o filmach, które mają swoje tematy. Transformers mają 4 filmy i szykują się kolejne 4 w ciągu 10 lat, a tematy indywidualne są tylko o częściach 1-3. Wątek zbiorczy byłby uzasadniony i ewidentnie by się przydał, bo już teraz nie ma gdzie wklejać opinii o AoE i newsach o Tf5-Tf8.
04-10-2015, 11:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2015, 11:36 przez Juby.) Cytat:i szykują się kolejne 4 w ciągu 10 lat, Więc się założy kolejne cztery tematy w ciągu najbliższych DZIESIĘCIU LAT. That simple. Jak taki z ciebie wierny fan i tak bardzo cię to interesuje, to sobie załóż pierwszy już teraz. PS. mi się wydawało, czy uważasz te filmy za gówno? A jeśli tak - po co ci miejsce na newsy i opinie, po co w ogóle tracisz na nie czas? Nie lepiej zając się czymś pożyteczniejszym? 04-10-2015, 11:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2015, 11:49 przez Gieferg.)
Za gówno? Nigdy tak o nich nie napisałem, dwie pierwsze części lubię, dwie kolejne nie.
I naprawdę nie widzisz, że robimy offtopic o całej serii, jej przyszłości, itp. w temacie oTf3? 04-10-2015, 13:08
Hobbitowi wystarczył jeden temat, Transformers ma ich PIĘĆ, czyli więcej niż jest filmów w serii, a ty zakładasz szósty, choć do kolejnego filmu zostały dwa lata, średnio czekasz i nie zamierzasz nawet iśc na to do kina.
Szkoda słów. 04-10-2015, 13:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2015, 13:58 przez Gieferg.)
Hobbit był projektem jednorazowym, który z jednego filmu rozrósł się na trzy, które wyszły do kin na przestrzeni zaledwie dwóch lat. Spokojnie wystarczył im jeden temat. Z tą serią jest inaczej, poza tym, Transformerom też wystarczyłby jeden temat - MÓJ, a wszystkie poprzednie dla poszczególnych filmów można by usunąć. Nie moja wina, że na forum jest taki burdel i wisi pięć tematów o trzech filmach. Nie zamierzam w wątku poświęconym DotM pisać o częściach 4-8. :P
04-10-2015, 13:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2015, 13:58 przez Juby.)
Nadzwyczaj dobra powtórka. Od premiery uważałem że ten film jest na poziomie lub nawet lepszy od jedynki. Teraz jestem w 100% o tym przekonany.
Najpierw to co mi nie leży - w pierwszej połowie mamy znowu masę zapychaczy o dupie, które można bez większego wysiłku wywalić, co by wyszło metrażowi na dobre. Standardowo jesteśmy uraczeni zestawem irytujących postaci i mało zabawnych gagów, no i oczywiście historyjka jak i postacie to tylko pretekst do późniejszej nawalanki. Jednak jest tutaj pod tym względem zdecydowanie lepiej. Mamy kilka zrytych momentów, jak scena w kiblu lub to co wyprawiał Malkovich, ale koniec końców to jest tylko złe i raczej wprawiające w refleksję nad tym, dlaczego Bay uważał że te sceny powinny znaleźć się w filmie, niż w czyste zażenowane jak w poprzednikach. Krótko rzecz ujmując- pierdoły z DOTM > pierdoły z TF1 > szambo > pierdoły z ROTF, chociaż to już taka rozprawka nad tym które gówno mniej śmierdzi ;) Na plus? Bardzo fajny prolog, zdecydowanie najlepszy z serii. Ogólnie podobało mi się wplątanie w to wszystko motywu lądowania na księżycu. Sentinel to w końcu jakiś tam antagonista, ogólnie Decepki nieco lepsze wrażenie sprawiają - Shockwave tylko sobie jest, ale ma prezencję i fajnego robala, Laserbreak też ma spoko rólkę (plus zabija irytującą postać :) ), a nawet pierdołowatość Megatrona nadała tej postaci jakiś tam "charakter". No i przejdźmy do głównego dania - podobnie jak jedynka, kiedy ten film dostarcza czego miał dostarczyć, to dostarcza z nawiązką. Od sekwencji na autostradzie (z kilkoma przystankami) film się ogląda bardzo fajnie.To po prostu ogromne widowisko które cieszy gałki oczne i skutecznie blokuje jakiekolwiek próby analizowania tego pod względem narracyjnym. Dużo świetnych sekwencji (skok halo, łamiący się budynek, Optimus szlachtujący wszystko na swojej drodze. WOOA!) w akompaniamencie podniosłego sountracku Jablonskiego - czysta frajda. A co najważniejsze, pomimo ogromnego przepychu na ekranie, jest to CZYTELNE i ogarniam co się dzieje. Kurde, nawet nie sądziłem że tak dobrze się będzie to oglądało - z czego oglądało to słowo klucz- to jest taka fajna patrzałka dostarczająca dużo głupkowatej zabawy :) 6/10 lekką ręką, nawet nad 7 bym się zastanawiał, gdyby odchudzić pierwszą połowę. 10-06-2017, 20:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2017, 21:00 przez Grievous.)
Powtórka trójki zaliczona - film ma generalnie te same problemy co poprzednik, na pewno lepsza jest tu finałowa bitwa choć też skupia się nie na tym na czym powinna, ale jest ciekawsza niż strzelanina na pustyni. Sentinel jest z kolei o wiele lepszym antagonistą niż Fallen. Ale z drugiej strony rozkład scen akcji to jakaś tragedia, a idiotyzmy jak poddające się autoboty, cały plan Optimusa w zasadzie zakładający dokonanie przez Decepticony masakry na ludziach just to make a point, jak również całkowite zmarnowanie wszystkich co ciekawszych decepticonów (Starscream/Soundwave/Shockwave/Megatron) czy wstawki jak scena z ruskimi babkami w barze irytują mnie bardziej niż cokolwiek w ROTF. No I jeszcze jedno - drażni mnie niemiłosiernie postać Carly i fakt wciśnięcia jej na miejsce Mikaeli - przez to cały wątek miłosny, który powinien być zwieńczony w finale trylogii, zamiast właściwego zakończenia dostaje wymuszony zamiennik, który wypada nieprzekonująco i ogólnie słabo.
Jak dla mnie nie ma między tymi filmami jakiejś specjalnej różnicy w poziomie, jeden nadrabia tym, drugi tamtym, jeden wykłada się na czym innym niż drugi, ogólnie obydwa ogląda mi się dość dobrze, ale tylko dlatego, że to Transformers i dlatego, że wizualnie miażdżą praktycznie wszystko, nawet po latach od premiery. Na chwilę obecną 6/10 zarówno dla ROTF jak i DOTM. Do jedynki im daleko. 11-06-2017, 02:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-06-2017, 12:09 przez Gieferg.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Transformers: Revenge of the Fallen (2009) [temat spoilerowy] | massif | 408 | 81,596 |
01-09-2025, 00:32 Ostatni post: Żółte Krzesło |
|
| Transformers (temat ogólny) | Juby | 208 | 50,464 |
27-06-2025, 21:11 Ostatni post: samuuel |
|
| Transformers (2007) | Anonymous | 1,081 | 135,542 |
01-03-2025, 00:42 Ostatni post: slepy51 |
|
| Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay | Gieferg | 319 | 95,980 |
26-07-2023, 21:10 Ostatni post: azr |
|
| Transformers: Age of Extinction (2014) | Grievous | 11 | 2,864 |
29-11-2018, 23:55 Ostatni post: Badus |
|
| [oddzielony] Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay | Arahan | 0 | 679 |
17-05-2016, 08:48 Ostatni post: Arahan |
|
| Transformers: Revenge of the Fallen (2009) | Danus | 529 | 100,727 |
23-06-2009, 16:13 Ostatni post: Mierzwiak |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |