Uncharted (seria)
No, chłopczyk nie pasuje totalnie i w dodatku ma trochę głupkowatą facjatę.

Nathan to zawsze był taki trochę 30+ typ dużego chłopca pod względem charakteru, ale jednak o męskich rysach twarzy, z zarostem itp.

[Obrazek: Nathan_Drake_from_A_Thief%27s_End.png]
Polski już nie ma.

Odpowiedz
W porównaniu z tym Vikander jako Lara Croft czy nawet Chalotra jako Yennefer jawią się nagle jako obsadowe strzały w dziesiątkę.

Odpowiedz
Na tym etapie Vikander jako Nathan miałaby więcej sensu.
Z drugiej strony i tak Holland to trochę mniejszy miscast niż Skośny Fajfus w roli Spike'a Spiegela.

Odpowiedz
Ale to sa przeciez przygody mlodego Nate'a. Co wy Holanda porównujecie do juz doroslego Nate'a?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Stary Drake, młody Drake. Nieważne. Ten zwiastun wygląda ciulowo i kurde jestem rozczarowany bo same gry uwielbiam :(

Holland od początku mi nie pasował.

Odpowiedz
(21-10-2021, 16:23)Danus napisał(a): Ale to sa przeciez przygody mlodego Nate'a. Co wy Holanda poruwnujecie do juz doroslego Nate'a?

Tylko jest różnica obsadzić młodego aktora, który ma w sobie coś z pierwowzoru i jako tako pasuje (lub chociaż ma charyzmę), a dać typa, który jako zawadiaka po prostu śmieszy. Holland to spoko gość, ale za cholerę tu nie pasuje fizjonomią czy klonowaniem Parkera.
Sam zwiastun jest i tak zaskakująco ok (pomijając oczojebne CGI), a i może będzie jakaś chemia między tą dwójką. Pewnie będzie do obejrzenia, ale to głównie z powodu posuchy w temacie kina przygodowego...  
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Jakby nie oczekiwania i z tyłu głowy cała przygoda z growym Uncharted to powiedziałbym, że wygląda w porządku. Ot, taki lekkie kino, bez jakiejś specjalnej ambicji.

Ciekaw jestem też odbioru castingu u osób, które kompletnie nie miały styczności z grą. 

Odpowiedz
Okej, przyznam, że zaskoczył mnie ten zwiastun. W sensie, że wygląda na jakieś czterdzieści dwa poziomy niżej od zerowych, jakie miałem w stosunku do tego filmu. Miscast za miscastem, chamskie zrzynanie z gier (rok temu się zakładałem z typem z pracy, że użyją sekwencji z samolotem z trójki) i brak tego „unczartedowego” klimatu frajdy i przygody.

Holland mógłby grać co najwyżej dwunastoletniego Drake’a z prologu trójki, a Marky Mark… nawet wąsa nie zapuścił (choć to i tak najmniejszy problem, bo on kolejny raz gra siebie - pozbawiony cienia charyzmy wieszak na stojaku). No i szkoda Banderasa. W adaptacji jedynki spokojnie mogliby połączyć obu bad buyów w jednego i to byłaby świetna rola dla niego. Ale są też pozytywy - oszczędzili gwałtu Elenie i Cutterowi :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Meh. Holland drażni, a efekty zalatują takim trochę 2003. I to bardziej MTV, niż kinem.

Wzorują się na trójce, a trailer nie ma nawet startu do fenomenalnej zapowiedzi gry:

Odpowiedz
(21-10-2021, 17:00)Maćko napisał(a): Ciekaw jestem też odbioru castingu u osób, które kompletnie nie miały styczności z grą. 

Nigdy nie grałem w żadna grę, ale Holland nie pasuje tutaj w ogóle. Cały zwiastun wygląda jak fanfilmik a Spider Iron Boy tutaj wypada turbo słabo.

Odpowiedz
Zapowiedź fajna, zwłaszcza końcówka. Może wyjść lekka przygodówka na sobotni wypad do kina luźno oparta o gry. Poczekam z oceną Hollanda i Wahlberga, aż zobaczę cały film. Ciekawi mnie tylko czemu to wygląda jakby zrezygnowali z tak ważnej postaci jaką była Elena.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
(21-10-2021, 19:08)Pitero napisał(a): Ciekawi mnie tylko czemu to wygląda jakby zrezygnowali z tak ważnej postaci jaką była Elena.

Tym bardziej jest to dziwne, że Elena Fisher pojawiła się w pierwszych opisach dystrybutora, jako druga - obok Sully'ego - towarzyszka Drake'a. Może pojawi się pod koniec, czym twórcy będą chcieli zakomunikować plany na sequel? :)

Odpowiedz
A może ta czarna z Sabriny to Elena? ;)
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Czarna niby się w filmie Braddock nazywa. Co też jest jakąś bzdurą, bo laska w ogóle nie przypomina Chucka Norrisa.

Odpowiedz
Eh... jak to miało być Nathan Drake Origins bazujące na flashbackach z "Drake's Deception" to obsadzanie Hollanda wypadało sensownie. Ale to wygląda jak adaptacja wszystkich gier w jednym filmie. Plus wali tandetą. To już Ryan Reynolds grający Ryana Reynoldsa w tym nowym filmie z The Rockiem i Gadot bardziej przypomina Nathana.

Straight-to-torrent przy okazji jakiejś popijawy.

Odpowiedz

Nadal wygląda to mehowo.

W ogóle nie rozumiem też tego dziwnego podejścia - usilnie chcą pokazać nową historię, nie ekranizując bezpośrednio żadnej z części (mimo że to samograje) ale mimo to kopiują masę scen ze wszystkich czterech gier.

Odpowiedz

zieeeeeew

Odpowiedz
(23-12-2021, 19:52)Khet napisał(a): W ogóle nie rozumiem też tego dziwnego podejścia - usilnie chcą pokazać nową historię, nie ekranizując bezpośrednio żadnej z części (mimo że to samograje) ale mimo to kopiują masę scen ze wszystkich czterech gier.

To tak jak Disney ze Star Warsami - niby chcieli pokazać nową historię (nawet zdekanonizowali książki, by zrobić sobie pole do działania), a tymczasem wszystkie jej elementy zerżnęli z istniejących już materiałów :)

Tu pewnie jest tak samo. Twórcy nie chcą robić bezpośredniej ekranizacji, bo tworząc "nową" historię, mają swobodne ręce, ale z drugiej strony są też zbyt leniwi/wyrachowani, żeby chciało im się naprawdę wymyślać coś nowego. A skoro najlepiej sprzedaje się to, co widz już zna, to po co kombinować?

Odpowiedz
Tylko, że w tym przypadku będzie to pewnie spektakularny flop.

Holland - z jednej strony król BO, a z drugiej gość, który poza Marvelem zalicza spore wpadki. Może "Uncharted" nie będzie porażką na poziomie "Chaos Walking", ale wielkiego sukcesu nie wróżę.

Odpowiedz
Holland to taki sam król box office jak Worthington ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon