Uncharted (seria)
Czy ta wyspa będzie jedyną lokacją w grze? Wygląda to rewelacyjnie ale po nowym Tomb Raider gdzie też byliśmy w jednym miejscu nie chce zbytniej powtórki.
koronex1989

Odpowiedz
Wątpie. Uncharted nigdy nie jechało na jednej lokacji.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
A jedynka to co? Sama wyspa. No dobra, sam początek był na statku.

Odpowiedz
I dlatego jedynka mi się najbardziej podoba. Skala przygody jest mała, wręcz kameralna. Nie dość, że jedna lokacja to jeszcze na koniec nie zaczyna się rozpadać w drobny mak. Oczywiście ND czadowo robią te sekwencje i gra się w nie bardzo fajnie to jednak ja bym wolał coś przyziemnego bardziej.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Rzeczywiście, macie rację. Dwójka i trójka najwyrazniej przejęły moje postrzeganie tej serii.

Przy czym nadal wątpię by 4 rozgrywała się jedynie na tej wyspie. Wątpie by Naughty Dog dzisiaj ograniczało się do jednego set designu. Pewno będą jakieś wprowadzenia w innych lokacjach, być może nawet flashbacki jak w trójce, itp.

Odpowiedz
A ja wolę tę większą skalę i podróżowanie po całym świecie, bo to jakoś tak uwiarygadnia fakt rozwalania miliarda przeciwników.:) W U1 mam wrażenie, jakbym wybijał populację całej wyspy.

Odpowiedz
Mi to tez bardziej pasuje do przygodowej konwencji. Gdzie wpierw bohaterowie przewalają się po świecie w poszukiwaniu wskazówek co do lokalizacji ich celu, miewają różne przygody w bardziej przyziemnych lokacjach, aż w końcu w finale trafiają do tego odciętego od świata, zalatującego tajemnicą miejsca.

No i wizualnie jest przez to ciekawiej. Zwłaszcza gdy tyle kunsztu wkłada się w projekty środowisk, co w grach ND.

Odpowiedz
Kilka fotek
[Obrazek: uc4-drake-3.png]

[Obrazek: uc4-drake-4.png]

[Obrazek: uc4-drake-2.png]

[Obrazek: uc4-drake-5.png]

Tutaj kilka gifów
jestem pod ogromnym wrażeniem jeżeli chodzi o dbałość o szczegóły.

Odpowiedz
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=89700

Bardzo zadowalające mnie informacje. No i co najważniejsze- będzie więcej lokacji niż to co dotychczas zaprezentowano.
koronex1989

Odpowiedz
Szkoda że tylko na PS4, nie obraziłbym się gdyby to był pożegnalny exclusive dla PS3 :P Na grę chcicę mam wielką, ale nie widzi mi się kupować nowej konsoli tylko dla niej...

Odpowiedz
(08-01-2015, 15:00)Grievous napisał(a): Szkoda że tylko na PS4, nie obraziłbym się gdyby to był pożegnalny exclusive dla PS3 :P Na grę chcicę mam wielką, ale nie widzi mi się kupować nowej konsoli tylko dla niej...

U mnie sytuacja rozwiązana. Szwagrowi spaliła się PS3, nie opłacało się naprawiać, więc kupił PS4 :) jak kupi U4 to obiecał pożyczyć. Ja póki co nie mam czasu nawet na PS3 grać.

Odpowiedz
Jedyny powód dla którego warto kupić PS4, został przesunięty na wiosnę 2016 roku.

I bardzo dobrze :) Niech przeznaczą ten czas aby bardziej doszlifować produkt (60 fps?), a i sama konsola może do tego czasu nieco zrzuci z ceny i dorobi się jeszcze kilku powodów dla których warto ją kupić.

Odpowiedz
Właśnie zacząłem sobie powtórkę trylogii, od jedynki tym razem, i... ta gra jest fenomenalna. Ona wciąż robi wrażenie grafiką! Choć rozdzielczość tekstur czy szczegółowość modeli nie jest tak dobra jak w sequelach, to animacja, szczegółowość otoczenia, cień fałd na koszulce Drake'a oświetlonego czerwoną flarą, wilgoć na skałach... Po prostu szacun. Zdecydowanie moja ulubiona seria gier.

Odpowiedz
Uncharted 4 prezentuje się fenomenalnie. W dodatku jeśli dobrze rozpoznaje, główny bohater używa mojego ukochanego karabinu - SIGa 552 Commnado. Cudo.

[Obrazek: Screenshot2015-03-18at3.36.48PM.png]

Odpowiedz
Obczaiłbyś poprzednie części (zmontowane w filmy przez Andy'ego Gilleanda - tego, co zrobił "The Last of Us: The Movie"). Czadowszego naśladowcy i następcy Indiana Jones nie mógł sobie wyśnić :)
--
Laozi

Odpowiedz
Potwierdzam: to jest na 100% SIG 552 Commando :)

Hitch napisał(a):Obczaiłbyś poprzednie części

Podobny klimat co ta 15-minutowa zajawka?

Odpowiedz
Tak. "Uncharted" kurczowo trzyma się obranej stylistyki, czyli rasowej przygodówki w stałym towarzystwie broni palnej.
--
Laozi

Odpowiedz
Ok, biore się za kawałki Andy'ego Gillenda.

Odpowiedz
Nie wiem, co mi się kiedyś rzuciło na mózg, żebym narzekał na cokolwiek w U1. Teraz już może się przyzwyczaiłem do pada do PS3, może zeszła mi zaćma z oczu - w każdym razie 10/10 i ani punktu mniej. Doceniam i jedno miejsce akcji, i mniejszą skalę, i świetnych bohaterów, i nawet takie urozmaicenia jak skutery wodne. Czysty geniusz, a na dodatek do dziś animacja czy grafika mogą zrobić wrażenie. Piękna sprawa. 11/10

Odpowiedz
(22-03-2015, 17:54)military napisał(a): animacja czy grafika mogą zrobić wrażenie.
No właśnie, grając w U1, a zwłaszcza im dalej w las, tfu, wyspę, tym częściej mówiłem sobie "Wow, ale to śliczne". Twórcy współczesnych gier zbyt często szczycą się rozdzielczością, jakością tekstur, ilością polygonów zapominając, że liczy się coś więcej. Dlatego (nie tylko wizualnie!) seria Uncharted będzie robić wrażenie jeszcze za dekadę i więcej.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon