PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
(08-08-2022, 21:08)yacajackowski napisał(a): Myślałem, że gorszego filmu niż Prey w tym miesiącu nie zobaczę. A potem przyszedł Venom 2. Co za parującą kupa gówna...
Ja lubię ten film, przypomina mi campowe filmy z lat 80, bezpretensjonalny i głupi.
08-08-2022, 21:30
Stały bywalec
Liczba postów: 6,932
Liczba wątków: 2
Taka była pierwsza część. II część jest tak chujowa, że chujowe filmy przy niej nie są chujowe.
08-08-2022, 21:46
PapaBoomer
Szczerze mówiąc wolę drugą część, podoba mi się, że Sony zrobiło film o tym jak dwoje kumpli się rozstaje i jest im źle bez siebie, to taki film którego pod względem fabularnym nie zrobiłoby ani DC ani Marvel, bo w takich filmach musi być ratowanie całego świata i morał, a morał w tym filmie jest taki, źe Cassidy się otwiera, a Venom odgryza mu głowę i mówi "fuck this guy!".
08-08-2022, 21:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-08-2022, 21:50 przez marsgrey21.)
Stały bywalec
Liczba postów: 6,932
Liczba wątków: 2
Fakt, Fuck this guy to najlepszy moment filmu :)
08-08-2022, 21:51
Stały bywalec
Liczba postów: 3,020
Liczba wątków: 0
Ależ zły, nieporadny film. Pierwsza część nie przypadła mi do gustu (ot, takie 5/10), ale dwójka jeszcze gorsza, Himalaje żenady po prostu. Serkis powinien zostać przy graniu CGI-małpiszonów.
Na ten sequel nie było totalnie żadnego pomysłu, poza obróceniem Venoma w jeden wielki żart. Powiedziałbym, że to wygląda jak Venom w wersji dla dzieci, ale kurde, nawet nie to, bo w kreskówkach o Spider-Manie Venom był groźny i złowieszczy.
Pierwszy film był średniakiem, który w zasadzie miał jeden dobry element - relację Eddiego z Venomem - a problemem było to, że trzeba było czekać pół filmu, żeby się ona w ogóle zaczęła. W sequelu oczywiście nie ma takiego problemu, bo relację Eddiego i Venoma mamy od początku, tylko że... już po pierwszych scenach miałem tego wątku serdecznie dość. To co w jedynce zagrało, tutaj jest położone po całości - przekomarzanki z Venomem to dziecinna żenada. Jak już wspomniałem, Venom w tym filmie to chodzący żart, ale główny problem polega na tym, że ten żart nawet nie jest śmieszny. Humor ma tak nędzny poziom, że nie wiem, dla kogo był przeznaczony.
Nawet głos Venoma zmienili na gorsze, chyba po to, żeby bardziej pasował do tej całej błazenady. W pierwszej części był niższy i bardziej złowieszczy, natomiast w sequelu Venom cały czas brzmi dokładnie jak wielki robal przebrany w skórę Edgara w "Facetach w czerni".
Ech, szkoda strzępić ryja. Film jest krótki, a i tak mam po nim poczucie kosmicznej straty czasu.
14-06-2023, 09:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-06-2023, 09:54 przez al_jarid.)
PapaBoomer
Trochę meh, nie ma Toxina, którego zapowiadano w drugiej części, podejrzewam, że po prostu zrobią kolejny spin off skoro Hardy daje sobie spokój z Venomem, szkoda tylko, że sporo elementów z komiksu o Toxinie już zaimplementowano do Venoma, z resztą sama postać w drugiej części też średnio przypominała młodego policjanta z żoną w ciąży, fana spider-mana, był raczej rutynowym zmęczonym gliną.
Trochę mnie dziwi, że nie poszli na całość w kosmiczne rejony i nie wprowadzili twórcy symbiontów Knulla, przecież to by się sprzedawało jak świeże bułeczki, wielki gość, metalowa zbroja, długie białe włosy, wygląd wampira, miecz zrobiony z symbionta.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
03-06-2024, 15:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-06-2024, 15:50 przez marsgrey21.)
Stały bywalec
Liczba postów: 12,629
Liczba wątków: 29
Żart z We are Venom już mnie odrzucił z żenady. Te dwie godziny życia poświęcę na co innego.
03-06-2024, 16:30
Stały bywalec
Liczba postów: 13,508
Liczba wątków: 77
Nie wyglądało to jakoś źle do momentu... ostatniej sceny.
Pewnie będzie to na poziomie dwójki. No i strasznie szkoda, że CGI Venom dalej wygląda średnio.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
03-06-2024, 18:18
Miami Vice
Liczba postów: 8,066
Liczba wątków: 43
Ta seria to cringe. Hardy albo nie ma za grosz gustu albo robi celowo taka chujnię z postaci Venoma.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
03-06-2024, 21:01
Stały bywalec
Liczba postów: 5,959
Liczba wątków: 6
Biorąc pod uwagę ploty o tym projekcie, to i tak wygląda to jakoś tak... niesamowicie znośnie? Chyba nawet lepiej od tej nieszczęsnej 2. Albo mi się jakoś tak wymagania obniżyły po ostatnich Marvelach (Marvels, MadameWeb)
:D
Tomasz, wróć no do grania u Nolana lepiej.
Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
03-06-2024, 21:11
Stały bywalec
Liczba postów: 9,534
więc chyba ten przeciek fabuły się nie potwierdzi
poprzez multiwersum Venom dowiaduje się, że Peter Parker to Spider-Man i on zabija symbioty, Venom przekonuje Eddie'ego aby w ich świecie odszukać Parkera i go ubić, problem taki, że w ich świecie ma 10 lat, porywają go, Eddie ma wątpliwości co do zabicia, wystawiają Petera na bliskość pająków - ten dostaje uczulenia (LOL) i zabierają go do szpitala gdzie Eddie udaje jego ojca co się Venomowi nie podoba
później pojawia się symbiont o nazwie Toxin, który jest potomkiem Carnage'a z dwójki, postanawiają zabić wszystkie potwory, tworzą armię kolejnych symbiontów
pojawia się także silnie uzbrojona grupa The Jury, której przewodzi Orwell Taylor, jego syn został zabity przez Carnage'a, więc on teraz chce zniszczyć wszystkie symbionty
Venom i Eddie postanawiają chronić Petera Parkera
w sumie mamy tylko jakieś inne symbioty które przybywają na ziemię, może jednak będzie Toxin i on je sprowadzi na ziemię? no a "młodego" nie pokazują aby widzom nie psuć zabawy chociaż w kolejnym trailerze mogą go pokazać
03-06-2024, 21:13
Stały bywalec
(03-06-2024, 15:47)marsgrey21 napisał(a): Trochę meh, nie ma Toxina, którego zapowiadano w drugiej części, p
(03-06-2024, 21:13)Spoilerowo napisał(a): więc chyba ten przeciek fabuły się nie potwierdzi
może jednak będzie Toxin i on je sprowadzi na ziemię?
Przecież w zwiastunie mamy Grahama, który zostanie Toxinem :D
Jest też i Jury. Czyli prawdopodobniej potwierdzone kogo gra Ejiofor.
Na razie nie ma tam niczego co by przeczyło wyciekowi. Inna rzecz, że ten fragment o "młodym" to raczej coś na max 10-15 minut, kilka scen, żeby zrobić gag/żarcik z tą postacią, a następnie zostawić ją w spokoju i lecieć dalej z fabułą.
03-06-2024, 22:43
PapaBoomer
Jest Graham, ale nie ma Toxina, to Sony, jak miałby być przeciwnikiem Venoma to by to zaspoilerowali.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
03-06-2024, 22:45
Stały bywalec
Zaspoilerują w drugim zwiastunie, takim 4-minutowym :D
03-06-2024, 22:48
Don Sinatio
Liczba postów: 2,953
Liczba wątków: 11
Nie wróży dobrze ten zwiastun. Przede wszystkim nie ma tu nic co miałoby mnie zainteresować. Dwójkę obejrzałem bo ciekawił mnie Carnage. Tutaj niby dużo się dzieje, ale nie czuję stawki żadnej. Jeszcze ten przydługi i głupi dowcip na początku zwiastuna ech...
Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
04-06-2024, 06:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-2024, 09:13 przez Pitero.)
Stały bywalec
Liczba postów: 1,637
Liczba wątków: 0
Stały bywalec
Liczba postów: 9,534
a mogli po prostu na fali Spider-Man NWH budżet przeznaczyć na TAS 3 z Garfieldem niż na 2 i 3 Venoma
12-09-2024, 15:47
Stały bywalec
Można tylko gdybać. Venom2 nadal był dla nich opłacalny. Zobaczymy jak wyjdzie z tym.
Co do TASM3, to deal z Marvelem może wyglądać tak, że Sonacz nie ma prawa użyć Pająka w swoich produkcjach (jakiejkolwiek jego wersji), ale jednocześnie mają zagwarantowaną kontrolę nad tymi solówkami Spider-mana, które są częścią MCU.
Szkoda, że ten DCU-Batman nie wyjdzie szybciej. Może na fali sukcesu dwóch wersji Gacka Sonacz zdecydowałby się w końcu na jedyny, logiczny krok - tworzenie odrębnego uniwersum ze swoim Pająkiem...
Ps.
A swoją drogą Venom 2 i S:NWH wyszły w tym samym roku, więc ciężko by było o jakąś refleksję, związaną z premierą i sukcesem tego drugiego :P
12-09-2024, 16:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-09-2024, 16:26 przez zombie001.)
Stały bywalec
Liczba postów: 18,718
Liczba wątków: 150
Obejrzałem sobie dwójkę w końcu - jedynka mi się momentami podobała, ale generalnie uważam ja za rozczarowującą - i masakra, co to było? Chaotyczny sequel bez składu i ładu, który próbuje łączyć ze sobą chyba wszystko - buddy comedy (chociaż ten element jest najlepszy, przynajmniej do pewnego momentu), horror, romans i akcję. I w końcu z mixu wyszła parująca kupa. Konflikt pomiędzy Brockiem a Venomem to najlepszy element filmu, ale ile można na tym lecieć, szybko staje się męczący, mimo wysiłków Hardy’ego.
Woody Harrelson jako Carnage jest przerysowany i najwyczajniej w świecie ciulowy. Całkowicie niewykorzystana postać i aktor. Do tego ten pożal się Boże wątek miłosny z Shriek. Coś strasznego.
Wiadomo, że Venom opiera się na efekciastwie i CGI, ale w sequelu wygląda to gorzej niż w jedynce. Walka Venoma z Carnagem przypomina nieczytelną burzę galaretowatych postaci. Po raz kolejny - coś strasznego.
Humor nierówny - raz lepiej, raz gorzej czego dowodem jest absurdalna scena Venoma na imprezie. Generalnie gniot i zmarnowana okazja. Scena po napisach całkiem fajna.
2/10
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
23-11-2024, 10:12
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Nie wiem czy jest temat na trzeciego Venoma, na pewno nie zasługuje bo to nieprawdopodobne gówno i bałagan. Ja pierdolę jakie to jest niesamowicie złe. Nie żeby poprzednie były wybitne, drugiego w sumie nie pamiętam, byl po prostu kiepawy, ale przynajmniej wymazałem go z pamięci. Nie wiem czy z tym gównem pójdzie tak dobrze.
12-12-2024, 22:27
|