Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Venom (2018)
http://collider.com/venom-2-rating/

Z takimi ludźmi na pokładzie jak Arad, to Hardy powinien się jak najszybciej stamtąd zmywać. I to dla własnego dobra. Już lepiej niech lepi jakiś kolejny film z Nolanem.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Split Second jest nalepsze na świecie.

A ten film jest... straszną sieczką. Są w nim fajne rzeczy. Venom, jego dialogi z Hardym, trochę humoru. Ale idiotyczne to i naiwne, "motywacje" Venoma pod koniec to jakiś absurd, a szkoda bo dało się już bardziej pójść w humor. Hardy jest OK ale Venom lepszy. Dziewczyna/narzeczona to jakiś totalny koszmar. Scenka w mieszkaniu w Venomie <<<<< Scenka z Upgrade...
Bawiłem się nieźle, ale byłem nastawiony na taką srakę, że ten film troszkę się obronił. Ale tak efektami jak i tym w jaki sposób potraktowano materiał wejściowy, ten film przypomina lata 90te.

Odpowiedz
Oczywiste, że sequel nawet z Carnage'em będzie w PG-13, ktoś się łudził, że będzie inaczej?

Cytat:Już lepiej niech lepi jakiś kolejny film z Nolanem.
Lepiej nie. Nolan od lat nieprzerwanie udowadnia, że te kilka pierwszych filmów wyszło mu przez przypadek :P

Lepszy Carnage w PG-13 niż wojna wg Nolana w PG-13.

Odpowiedz
Biore w ciemno bez zastanowienia wybryki najgorszego sortu od Nolana z Tomaszem niż Carnage'a w PG-13.

Odpowiedz
Carnage w PG-13? Dziękuję, do widzenia.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Będzie wysysać energię witalną jak "Spider-Man: TAS" :).

Odpowiedz
(09-10-2018, 03:50)Badus napisał(a): Carnage w PG-13? Dziękuję, do widzenia.
Venom w PG-13? Dziękuję, do widzenia :)

Odpowiedz
Venomem da się mimo wszystko kupić w PG13. Carnage to był typowy psychol. Tutaj nie ma opcji.

Odpowiedz
Macie jakieś urojenia.

Carnage zadebiutował w komiksie, który akurat wydało u nas TM_SEMIC . Tak się składa, że komiks ten trzymam własnie w ręku - dałoby się przenieść go na ekran na zasadzie SIn City/300, kadr po kadrze i... dać mu PG-13.

Pierwsze morderstwo - widać jak Carnage uderza kims o ścianę, kadr na jego rękę i wydłużające się paluchy. Koniec sceny.
Drugie morderstwo - Carnage strzela małymi kolcami z łapy, widać przewracającego się policjanta. Tyle.
Carnage zostawia po sobie "pamiątkę" - czarny napis na ścianie.
Trzecie morderstwo - Carnage podnosi śmigłowiec i zrzuca go z dachu.
Kolejny straszny czyn to pochwycenie dziecka i.... wyrzucenie go przez okno. Venom je łapie.
Nastepnei Carnage przychodzi zabić Jonaha Jamesona i... rzuca nim o biurko Terminator Salvation style, a za chwilę stwierdza, że Jonah mu się przyda.
Kolejne morderstwo - Spidey i Venom znajduja kobietę dosłownie wbitą w ścianę - widzimy zarys jej nóg a potem "ujęcie" z góry gdzie trudno stwierdzić co tam właściwie widać. Tyle.
Nastepnie Kasady zabija ochroniarza na scenie - tutaj widać, że przebija go wydłużona macka, oczywiście nie ma krwi, dałoby się to pokazać na filmie w dokładnie ten sam sposób, za chwilę robi to samo z drugim kolesiem ale widac tylko jego rękę i nogi (wylatuje za kadr).
Kolejne morderstwo to Kasady przemykający wśród ciemnych sylwetek i machający łapami.

I to tyle. Tak bardzo PG-13 jak tylko się da. Na tej samej zasadzie Wolverine mógł byc w PG-13 w szeregu filmów.

Tak więc czekam na sequel z Kasadym. A że w PG-13? No wypadałoby jeśli chcą wiernie odwzorować komiksowy pierwowzór.

Odpowiedz
Dokładnie tak samo zapamiętałem Maximum Carnage, tam nie było żadnej graficznej przemocy, żadnej krwi. Wszystko poza kadrem.

Odpowiedz
(09-10-2018, 14:12)Gieferg napisał(a): Na tej samej zasadzie Wolverine mógł byc w PG-13 w szeregu filmów.
Dziwnym zbiegiem okoliczności najlepiej wypadł w tym jedynym, który miał R.

Odpowiedz
Nie twierdzę, że nie wypadłby lepiej w R-ce, pewnie by wypadł, ale to nie jest przypadek łagodzenia materiału źródłowego pod PG-13, za to robienie wersji z R-ką byłoby podkręcaniem materiału źródłowego pod tę R-kę. Przynajmniej tak sprawa wygląda z oryginalnym Carnage'em, nie wiem może później pokazywano go w inny sposób, ale mój kontakt z tą postacią w wersji komiksowej skończył się na Semicu.

Nie ma tu żadnych powodów do oburzenia.

[Obrazek: Carnage-marvel-comics-14651970-468-500.jpg]

No bez R-ki ani rusz.

Odpowiedz
Cóż. Jest tak jak sporo osób pisze. Wcale nie jest to tak złe jak niektórzy twierdzą. Ba. Można podtrzymać teorię, że gdyby był to czysty film Marvela +2 punkty od krytykantów.

Rzeczywiście kino komiksowe jak z lat 90, przy czym najbardziej kojarzyło mi się z "Żółwiami Ninja". Gorsze niż "Strange" czy "Ant-man 2" ale ciągle sympatycznie się ogląda.

6+/10
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(10-10-2018, 14:43)shamar napisał(a): Można podtrzymać teorię, że gdyby był to czysty film Marvela +2 punkty od krytykantów.
Zdajesz sobie sprawę jak KRETYŃSKA jest ta teza?

Odpowiedz
Od kretynizmów jestes ty więc to nie moja działka.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Tu bym polemizował.

Odpowiedz
(10-10-2018, 15:28)shamar napisał(a): Od kretynizmów jestes ty więc to nie moja działka.
Rozwinę myśl, może coś dotrze.

Twoja teza jest KRETYŃSKA, ponieważ sugerujesz że:
a) gdyby był on filmem Marvela zostałby nakręcony przez tych samych ludzi, ekipę, miałby tę samą obsadę itd., innymi słowy byłby to po prostu ten sam film a co za tym idzie...
b) ...na ocenę filmu nie wpływa reżyseria, scenariusz, bohaterowie, fabuła, emocje, zabawa itd. tylko obecność przed filmem loga Marvela.

Innymi slowy, przykładowo, Infinity War będąc tym samym filmem, ale z wklejonym logiem Sony zamiast Marvela, byłoby krytykowane i nikt nie byłby w stanie wskazać w nim żadnej konkretnej zalety poza czyjąś rolą / rolami?

LOL

Odpowiedz
Najbardziej absurdalna nie jest nawet ta bezsensowna teoria sama w sobie. Komedia pojawia się w sytuacji, gdzie shamar sobie wymyślił jakąś tezę, po czym nagle stwierdził, że jest ona prawdą i koniec - udowodnione :-D Faktycznie chyba trzeba mówić o "stanie umysłu" w takim wypadku.

Vibranium ma jakieś skutki uboczne? :-(
.

Odpowiedz
Pokaż mi, pierwsze, równie negatywne recenzje któregokolwiek z Marveli z ostatnich 10 lat.

(10-10-2018, 16:04)Mierzwiak napisał(a): Rozwinę myśl, może coś dotrze.

Nie musisz nic rozwijać. Moja teoria jest jak najbardziej słuszna, czego przykładem jest każdy (?) film Marvela, który z automatu jest chwalony. Przykładem choćby kupa "Black Panther".
Tak ciężko dostrzec tą normę, że filmy Marvela mają specjalne traktowanie?

Odpowiedz
Zgadza się, odkryłeś lewacki spisek. Tak naprawdę nienawidzę większości filmów z MCU, ale Feige dobrze płaci. Na twoim miejscu ubrałbym już czapeczkę foliową. :)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon