Black Women Forever
Liczba postów: 2,864
Liczba wątków: 4
Ja lubię jedynkę. Nawet wolę od takich filmów jak sequele Ant-Mana, jeśli tylko do innych superhero porównujemy. Z pewnością też bardziej ze mną rezonowała niż jakiś Black Adam. Nie rozumiem natomiast jak dla kogoś dwójka może być lepsza XD że niby więcej frajdy? Zmarnowany potencjał praktycznie wszystkiego, zmarnowany Carnage, bez potrzeby ciągną wątek z ex Eddiego, nieśmieszne, nie daje rozrywki, nie daje jakiejś trykociarskiej pseudo epy, nie daje nic. Jedynka miała dobre podstawy, Fleischer chciał nakręcić coś między superhero a horrorem i mam absolutną pewność, że jakby Sony nie zmusiło go do przeróbek, to by nakręcił coś fajnego. Hardy mówił że jego ulubione sceny z jedynki to wycięte pół godziny kiedy Brock i symbiont się poznają.
Nie widziałem trójki, jakoś przykro mi było jak zobaczyłem recenzje. Oczekiwałem że Sony weźmie to co działało - komediową relacje z symbiontem, wyciśnie z niej maks, i tym razem sprzeda w bardziej kompetentnym filmie. A oni po Serkisie, jak widać który powinien zostać przy małych projektach, dają taką markę scenarzystce debiutantce. No japierdole, co za ludzie. Jako fana superhero najbardziej mnie bolą filmy w których widać w jakiejś części potencjał, ale potem widać że studio zarżnęło. To samo było z F4 Tranka - naprawdę ktoś powie że te pierwsze 40 minut to słaby film? Zapowiadało się na ładnie nakręcone, mroczniejsze sci-fi. Jakby ta F4 wypaliła, to by była piękna alternatywa w tamtych czasach na śmieszkowe MCU.
I Trank też miał kiedyś Venoma zrobić, ale Sony uznało że jego wersja była zbyt mroczna.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
13-12-2024, 01:30
Captain Skullet
Liczba postów: 20,389
Liczba wątków: 128
(13-12-2024, 01:30)Ted napisał(a): Ja lubię jedynkę. (...) Nie rozumiem natomiast jak dla kogoś dwójka może być lepsza XD że niby więcej frajdy? Zmarnowany potencjał praktycznie wszystkiego, zmarnowany Carnage, bez potrzeby ciągną wątek z ex Eddiego, nieśmieszne, nie daje rozrywki, nie daje jakiejś trykociarskiej pseudo epy, nie daje nic.
Dokładnie. Jedynka jest fajna, widziałem trzy razy, będę wracał.
Dwójka to takie dramatycznie rzadkie gówno, że ledwo przebrnąłem. Trójki mi się jakoś nie chce oglądać.
Ogólnie to poza pierwszym Venomem chrzanię to całe bieda Spider-man-less-sony-verse.
13-12-2024, 02:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2024, 11:46 przez Gieferg.)
Don Sinatio
Liczba postów: 2,953
Liczba wątków: 11
Ja od początku uważałem, że to powinna być epicka saga o pojedynku Venom v Spider-Man wprost z komiksów. Potencjał był na trzy długie filmy. Pierwszy o konflikcie ich dwóch, w dwójce dołożyliby Carnage a Venom przestałby być czarnym charakterem. Trójka to mógł być super finał i próba zatarcia złego wrażenia po tym co z Venomem zrobił Raimi.
Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
13-12-2024, 08:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2024, 08:10 przez Pitero.)
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
No jak dwójka jest gównem, to sorry, ale jedynka też xD
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
13-12-2024, 09:05
Oskarmeister
Liczba postów: 6,855
Liczba wątków: 18
Jedynka to dobre guilty pleasure, dwójka to już tylko guilty
13-12-2024, 09:29
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Jedynka jest generyczna, nic się nie dzieje, jest przewidywalnie, dwójka to rasowy vhs 80s action movie, bez trzymanki, bez kompleksów, scena z Venomem widzącym Carnage'a i mówiącym "fuck no" jest złotem, a motyw rozłamu pomiędzy dwoma przyjaciółmi, którzy nie mogą bez siebie żyć pomimo różnic, jest wyjątkowy na tle filmów komiksowych.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
13-12-2024, 09:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2024, 09:47 przez marsgrey21.)
Stały bywalec
Liczba postów: 18,669
Liczba wątków: 149
Dwójka to rzadkie gówno, ktore wygląda jeszcze gorzej niż jedynka.
Lepszy generyczny przeciętniak niż parująca sequel-kupa.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
13-12-2024, 09:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2024, 09:47 przez Pelivaron.)
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
(13-12-2024, 01:30)Ted napisał(a): A oni po Serkisie, jak widać który powinien zostać przy małych projektach, dają taką markę scenarzystce debiutantce.
Kurcze. Wyparłem, że dwójkę zrobił Andy. Anyway tu scenariusz wygląda jakby pisał to niedorozwinięty pięciolatek. Zastanawiam się jak do tego doszło, bo jest tu tyle randomowego szitu, rzeczy z czapy, że to obstawiam, jakieś dzikie akcje na stole montażowym. Scenariuszowo nie wygląda jak produkcyjniakowe gówno tylko jakby ktoś puścił na plan first draft scenariusza, takiego gdzie ten pięciolatek kilka razy gubił wątek.
13-12-2024, 14:54
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,545
Liczba wątków: 30
Ta trójka jest w końcu bez cenzury? tak zapowiadali
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
13-12-2024, 15:42
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,545
Liczba wątków: 30
Venom 3
Najbardziej zaskakujące w tym filmie jest, ze ma czas 1 godzina i 48 minut. Z czego 18 minut to napisy koncowe. Tak, dobrze czytacie, sam film ma dokladnie 1h 30min + 2 sceny "po napisach" takie na ok. 2 minuty razem.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
27-12-2024, 03:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-12-2024, 11:34 przez shamar.)
Black Women Forever
Liczba postów: 2,864
Liczba wątków: 4
Nie mają złudzeń, jakie kino tworzą.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
27-12-2024, 04:09
Stały bywalec
Liczba postów: 9,495
Liczba wątków: 29
trójka to wygląda jak odcinek jakiegoś serialu, no dosłownie jakbym miał serial na 4 sezony i wziął z niego losowy odcinek
ten film nie wie czym ma być, masa wątków zbędnych i nie do końca wyjaśnionych, oczywiście wrzucona losowo jakaś rodzinka poszukująca przygód
scenariuszowo bardzo słabo, kupa straszna, na co to było SONY i ogólnie po co to zrobione? ogólnie to uniwersum spidermanowe od SONY pogrzebane na amen
30-12-2024, 10:20
Captain Skullet
Liczba postów: 20,389
Liczba wątków: 128
Nie wiem po co to obejrzałem, ale było nawet bardziej gówniane niż się spodziewałem, pisali to chyba po pijaku albo na jakichś mocnych ziołach. No i oglądać na trzeźwo się nie da, więc browarki wjeżdżały po drodze i ze dwa razy się chwilę pośmiałem, choć już nie pamiętam z czego.
Jedynka to wciąż jedyna część, która się do czegokolwiek nadaje, a o tym syfie nawet mi się pisać nie chce.
09-04-2025, 11:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-04-2025, 11:17 przez Gieferg.)
|