Vlogi filmowe
To History Buffs nawet niezłe, ale cierpi niestety na ego własnego twórcy, który pławi się wręcz w tym, że on i jego badania mają rację, a filmowcy walą babole i jak mu się coś niespodoba, to taki ból dupy, że głowa mała. I tak na przykład recka Apocalypto jest nieoglądalna.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Nie sluchalem History Buffs, ale Hodges sprawial takie wrażenie, jak jeszcze dawno temu pisaliśmy na Spill.com. Nie wiem czy bylbym w stanie go wiecej sluchac.

Odpowiedz
No i co, Channel Awesome wzięło sprawę na przeczekanie? Cały czas pojawiają się nowe filmiki od Walkerów i kilku innych osób, a recenzje Infinity War na pewno są nagrywane na bieżąco. Filmiki dodajmy potwornie zminusowane. Aż dziwne, że skompromitowany szyld jest im nadal potrzebny.

Odpowiedz
Wczoraj oglądałem pogadankę Ichaboda i Unclemroowy nt. Channel Awesome i trochę rzucili nowego światła i odpowiedzi na twe pytania. Unclemroowa jest zdania, że na osobiste przeprosiny Douga nie ma co liczyć. Powiedział też, że Doug odczeka kilka miesięcy milcząc i wystartuje z nowym kanałem na youtube'a niezwiązanym z NC i np. bedzie gadać o filmach z Robem. Z kolei Ichabod wątpi, że Walkerowie będą się sądzić z Michaudem o prawa do NC, jako że są kumplami. 

Przy okazji Malcolm gdzieś napisał, że kolejne odcinki NC się robią. I gdy ktoś spytał, że po chu robią dla CA, to on odparł, że nie powiedział, że robią dla CA, tylko dla NC.

Odpowiedz
Z Ichabodem nie zawsze mi po drodze, mówi w 20 minut to co można byłoby załatwić w 10, a jego ego sprawi niedługo, że zostanie najmłodszym Polakiem w kosmosie, ale obejrzałem. Dobre podsumowanie, chociaż ja tam nie wierzę aby Doug gdziekolwiek się ruszał. Jeden wątek dyskusji był dziwny, że niby Walkerowie powinni sami iść na policję w sprawie JewWarrio, a ta na pewno coś by tam zrobiła. Tak, zlała ich ciepłym moczem, bo nie byli ofiarami.

Odpowiedz
Z wielkiej chmury, mały deszcz. Niby Channel Awesome jako agregator został kompletnie rozpieprzony, ale to i tak było już zdychające zwierzę. Walkerowie stracili kilku sponsorów, ale na YT subskrybenci raczej stabilni, a ilość dislaików zaczęła się stopniowo zmniejszać aż do recki "Infinity War", której się oberwało za byciem pierwszym nowym post-drama materiałem. Za kilka tygodni pewnie ludziom się znudzi, kanał może zmieni nazwę na "Nostalgia Critic" aby odciąć się od smrodku i pójdzie to dalej. Jedynie co tutaj mogło by teraz namieszać to jakiś zbiorowy pozew.

Odpowiedz
Zupełnie mnie to rozwaliło. Nastoletnia Julia Roberts pracowała jako maskotka na przyjęciu urodzinowym małego Richa Evansa z Red Letter Media :)

Odpowiedz
Pytanko do lepiej zorientowanych. Co się dzieje z Channel Awesome i Dougiem Walkerem?
Co z marką NC?

Odpowiedz
Pytasz o niedawną aferę? Rozeszła się po kościach i interes kręci się dalej.

Odpowiedz
Ale jakoś nie widziałem nowych publikacji NC

Odpowiedz
Nadal publikują regularnie, ostatnio były na przykład Wrinkle In Time i Jurassic World 2
https://www.youtube.com/user/achannelthatsawesome/videos

Odpowiedz
@Szaman

Julia MUSI wpaść na plan i wystąpić u nich chociaż przez 5 sekund :)

Odpowiedz
Tomasz Raczek otworzył kanał na You Tubie.
https://m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/tomasz-raczek-uruchomil-kanal-youtube-owy-szykuje-tez-radio-utrzymywane-z-wplat-internautow

Odpowiedz
Kolabo Raczek + Mietek, proszę <3
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Czy ktoś tu włada językiem Moliera?
Jest świetny kanał dotyczący popkultury. Głównie filmy i gry komputerowe. Gość robi staranny research i zawsze podaje w przystępnej formie mnóstwo faktów.
Tutaj materiał o "Last Action Hero":

O "Cutthroat Island":

I o "Jurassic Park":
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Sam nie dałem rady obejrzeć i w sumie nawet nie polecam. Co też może jest dziwne, zważywszy, że tutaj to wklejam, ale jakby co od samego materiału lepsze są komentarze. A w skrócie Doug Walker aka Nostalgia Critic postanowił "zrecenzować" The Wall, gdzie oczywiście nie ma żadnej recenzji, przemyśleń, Doug Walker sam "wykonuje" piosenki i... Ogólnie jak trzeba będzie pod koniec roku wybrać najgorsze rzeczy na youtubie z roku 2019, to mamy mocnego kandydata. Coś okropnego, nieśmiesznego, narcystycznego i niesmacznego w każdym calu:

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Co to za cyrk i co tam robi Corey Taylor :-D Niezły odlot
.

Odpowiedz
NC oglądam z przyzwyczajenia, ale musicalowe odcinki omijam szerokim łukiem. Cringe niepojęty. Recki "Upiora w Operze" też nie zdołałem obejrzeć.

Ogólnie jak się mierzy z czymkolwiek co nie jest powszechnie uważane za gówno, to często wypieprza się o beton. Brak jakiegokolwiek researchu, a i często podstawowego zrozumienia tego co się ogląda.

Odpowiedz
Nie do końca kumam hejt. Mnie by sie nie chcialo tego ogladac, ale to spoko, kreatywny pomysl na zrecenzowanie czegos.

(07-10-2019, 07:54)srebrnik napisał(a): Co to za cyrk i co tam robi Corey Taylor :-D Niezły odlot
On i jego syn bodajże są fanami NC.

Odpowiedz
Nie oglądałem. Ogólnie od dłuższego czasu nie śledzę NC tak regularnie, jak kiedyś i myślę, że to nie o tę niedawną aferę jedynie mi chodzi. Z drugiej strony zdążyłem się jeszcze przekonać, że najgorszy Critic to właśnie ten, który zamiast recenzji wciska jakąś przywdzianą szpanerstwem fabułkę osnutą wokół kultowości danego filmu ("Hocus Pocus", "Mad Max: Fury Road", "Upiór w operze"). W przypadku takiego "Moulin Rouge" czy "Alicji w Krainie Czarów" to jeszcze działało, a to z racji tego, że Doug nie zapominał wówczas że kręci głównie RECENZJĘ.

I tak, też wyłączyłem odcinek o "Upiorze..." po 5. minucie, gdy się zorientowałem, że nic nie prowadzi do tego, iż Doug zacznie wreszcie recenzować zamiast przeplatać musicalowych wstawek z nawiązującą do omawianego filmu historyjką.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon