Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Tytuł mówi już wiele. Polska podróba South Parku + Pinky i Mózg na dokładkę, choć autorzy zaklinają się że ich pomysł jest oryginalny - czwórka ośmiolatków, w tym jeden martwy, marzy o władzy nad światem. Stopklatka udostępniła czołówkę i dwa fragmenty serialu. Powiem tak: jeśli lubisz sraczko-buraczkową kolorystykę, beznadziejną animację (w South Parku była celowo beznadziejna, tutaj jest beznadziejna bo nie potrafili zrobić lepszej, a silili się na coś w rodzaju Invadera Zima), amatorsko podłożone głosy oraz iście błyskotliwy humor w rodzaju kolejnej nieudolnej polskiej podróby Pulp Fiction (długie rozmowy o niczym, wyjątkowo nieśmieszne) - wtedy ta kreskówka jest dla ciebie.
Kto finansuje takie badziewie i jeszcze puszcza je w dobrym czasie antenowym? Czy Polacy nie mogą WRESZCIE wpaść na jakiś oryginalny pomysł? Jak nie badziewne sitcomy na licencji, to badziewne animacje bez licencji, ale niemal plagiatujące oryginał...
Ocena (po obejrzeniu dwóch KOSZMARNYCH fragmentów oraz FATALNEJ czołówki z FATALNĄ i zupełnie niepasującą muzyką, tworzoną, jakoś mi się tak wydaje, przez kumpli reżysera): 0\10
13-11-2006, 08:48
Dużo pisze
Liczba postów: 399
Liczba wątków: 24
Muszę przyznać, że mnie zachęciłeś :D Muszę zobaczyc chociaż tą czołówkę :]
fb.com/bart.poznaniak
13-11-2006, 09:21
Początkujący
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Witam, chcialbym zaprosic was na stronke Wlatców móch. Niestety stronka jest uboga jeszcze w materialy ale bez pomocy kogos niestety nie dam rady szybko czegos zrobic. Jezeli macie ochote jakos pomoc to piszcie prosze. A reszte rowniez zapraszam na stronke.
Do sciagniecia pierwsze 2 odcinki
Zapraszam na:
http://wlatcymoch.cba.pl
01-12-2006, 12:09
Happy Face
Liczba postów: 2,007
Liczba wątków: 7
Marne ten serialik jest , nic mnie w nim nie urzeklo , humor wrecz denny , proszacy sie o popelnienie samobojstwa . Glosy postaci sa na tak niskim poziomie ze sie hafta chce puscic ;/ i to wszytsko kosztem odcinka MP ! Po co ja sie pytam ? TV4 powinna wrocic do puszczania Family Guy albo Futurama , no mogliby tez wznowic Tragikomiczne Wypadki z Zycia Christophera Titusa . Bylo by co wspominac .
01-12-2006, 13:16
Nowy
Liczba postów: 2,172
Liczba wątków: 13
Włatcy móch to śmieszny serial, który cenię sobie wyżej niż south park. Dlaczego? Dlatego, że to POLSKA produkcja, która w moim mniemaniu wcale nie ustępuje "oryginałowi". W dupie mam marną animację- odpowiada mi. Teksty mi się bardzo podobają i w dupie mam to, że to podróbka. Mi się podoba i tyle :)
18-02-2007, 20:48
Nowy
Liczba postów: 472
Liczba wątków: 6
Widziałem kilka odcinków, i żadnego nie mogłem skwitować inaczej niż "żałosne". Wyjątkowo nieśmieszne, przekombinowane, rażące sztucznością i najzwyczajniej nudne. A poziom tak humoru jak i animacji jest, że przekręcę słowa Don Vito, z dupy właśnie ;).
Gdzie temu do South Park?! Nie tyle pod względem humoru, ale też zwracania uwagi na ważne problemy społeczne (proszę się nie śmiać ;) ) - w wyjątkowo przerysowany sposób ukazując dany temat, unaocznia rozmaite absurdy i (ponownie proszę się nie śmiać ;) ) skłania do refleksji :). South Park zacny jest.
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."
19-02-2007, 20:08
Nowy
Liczba postów: 2,172
Liczba wątków: 13
Włatcy Móch to dla mnie śmieszna kreskówka. I to jest najważniejsze:!: Nie obchodzi mnie, że "nie porusza problemów społecznych" i że "animacja jest marna". Gdzieś mam, że jest "przerysowane". Spełnia swoje zadanie- rozśmiesza mnie. Reprezentuje dokładnie ten typ humoru, jaki lubię i to mi się w tym podoba. Wszystko inne nie jest dla mnie ważne.
20-02-2007, 16:38
Nowy
Liczba postów: 2,376
Liczba wątków: 12
Oooo jest temat o tym serialu. :)
Fajnie, że Wam się nie podoba, naprawdę. :)
Bo ja mogę powiedzieć, że to dla mnie najzabawniejsza kreskówka ostatnich lat. Poznałem ją niedawno (kumpel mnie namawiał, ja się długo się opierałem, ale w końcu...).
Ryję z niej bez przerwy, zwłaszcza z wtrętów Czesia, z sytuacji w klasie, z teorii Konieczki. Naprawdę, przypasowali mi. ;)
Na początku września ma wyjść pierwsza seria na DVD. Już ją widzę u siebie na półeczce. :)
Miś Przekliniak rulez!
"Panie żulu do chuja wacława, to jest pralka a nie telewizor!". :D
24-08-2007, 12:49
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Włatcy to żenujące dziełko... Fatalnie podłożone głosy, kretynskie teksty i Czesio zombie. Nie to nie dla mnie.
South Park pozostaje niedoscigniony.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
24-08-2007, 13:03
Nowy
Liczba postów: 101
Liczba wątków: 1
Może ja jestem nie na czasie, ale ten serial w ogóle mnie nie bawi ani nie wciąga. Jedyne co wywołuje uśmiech na moim ryju jest Czesiu i tylko dla niego obejrzałem aż 3 odcinki :wink:
Poziom prostackiego humoru i chamstwa jest jeszcze większy niż w South Parku- który też był by nieciekawy gdyby nie postać Cartmana.
Naprawde śmieszne i absurdalne seriale to Family Guy albo Cow & Chicken czy I am Weasel, gdzie mamy do czynienia też z dużą ilością chamstwa i obleśnego humoru, ale świetnie to się wplata w ogólny absurd. Z czego jeszcze w Family Guyu mamy poruszone i wyśmiane problemy społeczne.
A osobiście polecam taką serie ja "Mroczne przygody Billy'ego i Mandy", bajka absurdalna z fajnym i mrocznym klimatem czarnego humoru- Niedorozwinięty dzieciak i 8letnia dziewczynka, w różowej koszulce pragnąca być wcieleniem zła zniewoliły ucieleśnienie śmierci o imieniu Ponury, któy okazuje się życiowym dupkiem.
Szczerze, to moim zdaniem talentu do kreskówek Polacy nie mają.
Pozdr.
Coppola 12... Pfff
24-08-2007, 18:29
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
A wg. mnie serial jest conajmniej niezły. przynajmniej postacie czesia i higienistki :wink:
29-08-2007, 18:46
^^
Liczba postów: 5,286
Liczba wątków: 73
Czesio jest fajny, reszta średnia :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
29-08-2007, 22:20
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
Higienistyczny blues cię nie porywa? :)
29-08-2007, 22:56
^^
Liczba postów: 5,286
Liczba wątków: 73
Tylko parę scen, jako całość nie jak zresztą cały serial.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
29-08-2007, 23:45
Nowy
Liczba postów: 320
Liczba wątków: 29
Na wstępie powiem tak, szanuje zdanie osób którym ten serial się podoba, bawi je i coś w nim widzą... U mnie niestety serial wywołuje nic innego jak zażenowanie i niesmak.
Już sam pomysł iż to niby będzie Polski "South Park" ostre kontrowersje u mnie wywołał ale by nie było obejrzałem sobie jakieś 4 odcinki nim podjąłem jaką kolwiek opinie... Niestety było gorzej niż sądziłem.
"South Park" żarty o pierdzeniu, sikaniu czy sraniu, owszem ma ale wbrew pozorom nie ma ich tak wiele [przeciętny odinek ma 2 na cały], tu niestety nie widziałem nic innego. Zero satyry i inteligentnych żartów jakie miał SP, postacie wyglądają okropnie, głosy drażnią a bluzg jest za wiele na raz na moje delikatne uszy a by jeszcze zwiększyć poziom zażenowania u mnie, twórcy w najnowszych wywiadach twierdzą iż SP się wcale nie inspirowali... JASNE!
Czesio (postać którą wszyscy fani owego serialu najbardziej chwalą) był zabawny tylko przez minute potem wszystkie jego kwestie typu "Czesio chce siusiu..." robiły się bardziej wkurzające niż reszta postaci.
Nie zgrywam świętoszka - humor wulgarny bywa niekiedy zabawny i to nawet bardzo ale osobiście lubię go gdy pada "raz na jakiś czas" a tu serial nie ma nic innego do zaoferowania...
"Włatcy Móch" i filmy typu "Testosteron" utrwaliły mnie tylko w przekonaniu iż Polacy niestety taki humor preferują... Szkoda.
Ogólnie 2-/10 (bo coś tam próbowali)
10-09-2007, 02:13
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Fakt, South Park jest zabawny i inteligentny przy tym, ale nie przesadzajmy mówiąc że ma tak subtelny humor. Miłośników ultrazdrowego żywienia wyśmiano, pokazując przez cały odcinek ludzi jedzących tyłkiem i wypróżniających się ustami. Ale i tak było to bardzo śmieszne. :)
A propos bluzgów - w south parku nie ma bluzgów. Fucki są wybeepowane, shit pojawia się rzadko (oprócz odcinka, w którym wypowiedziano to słowo ok. 150 razy), a przeklinanie dzieci polega głównie na puszczaniu soczystych, aczkolwiek pozbawionych wulgaryzmów wiązanek. To tylko polscy tłumacze w swej bezgranicznej genialności "damn dildo" tłumaczą jako "jebany skurwysyn".
10-09-2007, 07:43
Nowy
Liczba postów: 320
Liczba wątków: 29
Cytat:ale nie przesadzajmy mówiąc że ma tak subtelny humor. Miłośników ultrazdrowego żywienia wyśmiano, pokazując przez cały odcinek ludzi jedzących tyłkiem i wypróżniających się ustami. Ale i tak było to bardzo śmieszne.
No, tak racja :wink:
Było w South Parku kilka odnków które mnie zniesmaczyło, główie "Bloody Mary"... Jednak przyrównując do "Włatców" trzyma i tak wysoki poziom.
10-09-2007, 08:56
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=40825
Ja nie czekam do 2009 i już wystawiam temu 0/10.
Już sobie wyobrażam średnie IQ na sali kinowej :lol:
10-10-2007, 19:39
Nowy
Liczba postów: 2,376
Liczba wątków: 12
Nie wiem jak Ci to napisać Mierzwiaku, ale chyba mnie obrażasz. Bo ja naprawdę lubię ten serial, ale kto wie, może będę zaniżał to IQ?
Aczkolwiek pomysł filmu kinowego podoba mi się średnio.
10-10-2007, 20:10
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
romeck napisał(a):Nie wiem jak Ci to napisać Mierzwiaku, ale chyba mnie obrażasz.
Chyba czy obrażam? :twisted: Ale na serio, w takim razie mogę cię tylko przeprosić jeśli poczułeś się urażony, ale takie mam zdanie i nie mam zamiaru udawać że jest inaczej.
10-10-2007, 20:46
|