Wałęsa według Wajdy
Chwila, czyli w filmie jednak jest współpraca z SB w latach 70? tak przynajmniej rozumiem z recenzji w filmwebie?

Odpowiedz
Jest motyw jak coś podpisuje nie czytając.

Odpowiedz
A jest też motyw jak gra w totka i ugrywa te wielkie sumy dla Danusi czy jak jej tam jest ?

Odpowiedz

Eeeee....
Nigdy nie sądziłem, że da się zabić tę piosenkę, ale cóż widać wszystko można.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
o, właśnie wrzuciłem to w temacie o piosenkach których nie słuchamy. ZŁO.

Odpowiedz
Masakra. Niesamowita masakra...

Odpowiedz
Większa profanacja niż

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mV5zwzUj_eo[/youtube] !!

Odpowiedz
Akurat dla mnie kawałek WYP3 to zadna profanacja, a hip-hopu raczej nie słucham. Co do Bednarka i tego klipu z "Wałęsy" to w oczy od razu rzuca się to, ze te motywy "survivalu stoczniowego" skręconego na potrzeby teledysku wyglądają jakieś milion razy lepiej niż urywki z filmu Wajdy ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(17-09-2013, 16:17)slepy51 napisał(a): Co do Bednarka i tego klipu z "Wałęsy" to w oczy od razu rzuca się to, ze te motywy "survivalu stoczniowego" skręconego na potrzeby teledysku wyglądają jakieś milion razy lepiej niż urywki z filmu Wajdy ;)

Ale akurat najmniejszym problemem jest teledysk, a sama piosenka. Powtarzam ten cover to jakiś gwałt na piosence Grechuty.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Mamy u nas przedpremierową recenzję.

Odpowiedz
(17-09-2013, 19:30)Lawrence napisał(a): Ale akurat najmniejszym problemem jest teledysk, a sama piosenka. Powtarzam ten cover to jakiś gwałt na piosence Grechuty.

Racja. Nie mogłem uwierzyć w to, co usłyszałem w tej przeróbce. Naprawdę takie rzeczy powinny być ścigane z urzędu i karane z całą surowością przez komando siepaczy. Potworne nieporozumienie.

Odpowiedz
Przecież ten Bednarek czy jak mu tam już dawno przerobił tę piosenkę na jakieś pseudo-reggae, chyba w Opolu czy Sopocie tym zabłysnął, teraz tylko jego wersję wpakowali do tego wiekopomnego filmu.

Odpowiedz
http://dorzeczy.pl/podrecznik-politruka-o-filmie-wajdy/

A nie mówiłem :), że będą spuszczać się przez pół roku?

Odpowiedz
Będą figurki, kubki i zestawy pościeli z wizerunkami bohaterów?

Odpowiedz
Cenckiewicz. Przewidywalny jak miłość Maciarewicza z Niesiołowskim.

Film nie jest zły. Naprawdę. Przedstawia Wałęsę jako ikonę, ale Wałęsa jest ikoną. Kłopot w tym, że nie uzasadnia, skąd ta ikoniczność - to po prostu kronika tych czasów, zekranizowana po myśli buńczucznego, pewnego siebie i bezczelnego Wałęsy. Bo tak.
Ale Więckiewicz... Klękajcie narody. Wielka rola. Nie ma w tym roku wiekszej, ba, nie było w ostatnich latach lepszej. Więcej w recenzji.

Odpowiedz
Nie uwierzę, póki nie zobaczę, a że nie zobaczę, to nie wierzę ;)

No chyba, że Więcek dostanie nominację do Oscara to wtedy się skuszę, chociaż po Katyniu obiecałem sobie, że więcej żadnego polskiego filmu nie obejrzę i jak na razie udało mi się dotrzymać słowa :).

Odpowiedz
Mogę ci tylko współczuć dość idiotycznych obietnic :)

Odpowiedz
Niestety po przeczytaniu Twojej jak zawsze bardzo dobrej i przyjemnej recenzji Drogi Des, rysuje mi się "Wałęsa" jako film z typowym polskim problemem - a mianowicie brakiem konkretnej fabuły. Sam napisałeś, że to połączone epizody z życia Wałęsy. Boję się, aby nie było tak samo jak z "W Imię..." gdzie mamy bardzo dobrego Chyrę w filmie, który jest zlepkiem przypadkowych scen.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Chciałbym obejrzeć Wałęsę, dlatego już jutro na Kickstarterze zaczynam zbiórkę na bilet do kina.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon