Już mówię o co chodzi. Poniżej widzicie zdjęcia aktorek, bez głów. Waszym zadaniem jest odgadnąć kogo przedstawia dane foto - zazwyczaj charakteryzujące się okazałymi narządami do oddychania.
Zasady:
- Odgadujecie 20 nazwisk, które dopasowujecie do odpowiednich numerów i całą listę przesyłacie do mnie, na prywatną wiadomość.
- Literówki i drobne błędy nie będą przeszkodą w poprawnym uznaniu odpowiedzi, o ile całkowicie nie uniemożliwiają identyfikacji nazwiska.
- Jeśli już po wysłaniu listy ktoś uzna, że popełnił błąd, może wysyłać kolejną (każdy może wysłać maks 3 takie listy, więc proszę nie szaleć); będzie się wtedy liczyła jedynie ostatnia.
- Zabronione jest - chyba z oczywistych względów - na forum wymienianie uwag "po nazwiskach" (typu: "Ten z numerem 00 to chyba XX" - "A skąd, przecież to YY"). Dozwolona jest wymiana ogólnych opinii i wybuchy emocji w rodzaju "Dam głowę, że te cycki skądś znam" - byle nie wymieniać nazwisk
- są dwa etapy - pierwszy jest trudniejszy i dlatego prawidłowe odpowiedzi premiowane będą trzema punktami. Drugi ma być łatwiejszy, a za odpowiedź dostajecie jeden punkt.
Etap pierwszy.
Odgadujecie 20 nazwisk i przesyłacie do mnie.
Za każdą odgadniętą w ten sposób postać otrzymujecie 3 punkty.
Pierwszy etap upływa jutro (piątek) o północy. I nie chcę słyszeć wymówek o pracy, kocie i kochance/ku - wywalam każde PM przesłane minutę po wyznaczonej godzinie.
Etap drugi - rozpoczniemy go następnego dnia, w sobotę.
Podaję do ogólnej wiadomości listę wszystkich 20 nazwisk, ułożoną w kolejności alfabetycznej. Przypasowujecie nazwiska do zdjęć i listę przesyłacie do mnie. Za każdą odgadniętą w ten sposób postać otrzymujecie 1 punkt. Drugi etap upływa w sobotę, o pólnocy.
Po pierwszym etapie nikt z uczestników nie będzie wiedział, ile udzielił poprawnych odpowiedzi. Podanie prawidłowej, identycznej odpowiedzi w obu etapach oznacza zdobycie trzech punktów (a nie 3+1).
Jeśli w drugim etapie ktoś błędnie poda nazwisko (albo w ogóle nie poda żadnego), które odgadł w etapie pierwszym, punkty przepadają.
Z kolei, jeśli za pierwszym razem ktoś podał błędne nazwisko (licząc na trzy punkty), a w drugiej poprawił je na właściwe, dostaje jeden punkt.
Rachunek jest prosty: do zdobycia po pierwszej kolejce jest maks 60 punktów. Dla porównania, po drugiej już tylko 20 - zakładając, że w pierwszej nic nie trafiliście. Jak więc widzicie, warto się postarać i już w pierwszym podejściu odgadnąć jak najwięcej nazwisk.
Z drugiej strony, jeśli na tym etapie dalibyście głowę za któreś nazwisko (a więc zarobiliście 3 punkty), a w etapie drugim uznacie, że jednak jest to ktoś inny, powinniście się mocno zastanowić nad zmianą odpowiedzi...
Listę, o której wspominałem, zamieszczę w sobotę w niniejszym poście - będzie znaczek EDYCJA. Natomiast prawidłowe odpowiedzi, okraszone stosowną wizualizacją i ciętym podsumowaniem obnażającym szczegóły przebiegu zabawy, przedstawię w niedzielę po południu.
Zapraszam do zabawy. I zachęcam grać uczciwie, bez wyszukiwarek - bo wtedy zabawy i satysfakcji więcej. Aha, osoby które wiedzą o jakim forum mówiłem i te, które być może brały udział w tamtych zabawach mogą sobie darować powrót do źródeł, gdyż starałem się wybrać inne zdjęcia, aniżeli tam wklejone :twisted:
![[Obrazek: babushki.jpg]](http://jl20.w.interia.pl/babushki.jpg)
EDIT:
nazwiska - alfabetycznie właściwie imionami, ale olać:
Alyssa Milano
Amanda Peet
Angelina Jolie
Carmen Electra
Courteney Cox (Arquette)
Daisy Fuentes
Elisha Cuthbert
Halle Berry
Jaime Pressly
Jessica Alba
Kelly Brook
Kristanna Loken
Laetitia Casta
Lisa Kudrow
Monica Bellucci
Neve Campbell
Olga Kurylenko
Salma Hayek
Sandra Bullock
Scarlett Johansson
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
31-01-2008, 17:11

![[Obrazek: babushki2.jpg]](http://jl20.w.interia.pl/babushki2.jpg)