Wiedźmin / The Witcher - seria
Mnie rozwala pytanie "Z kim mają się identyfikować?" i kompletny brak swiadomosci, jak rasistowskim mysleniem jest to, ze czarny moze sie identyfikowac tylko z czarnym (niewazne skad jest, wazne, ze kolor sie zgadza), biały tylko z białym, a kobieta tylko z kobieta.

Odpowiedz
To prawda.

A ilu potencjalnych graczy wykluczył CDPR pozwalając na grę wyłącznie sprawnym Geraltem, a nie np. jeżdżącym na wózku inwalidzkim? Żenujące.

Odpowiedz
Ja po wyjściu tego drugiego artykułu Polygona autorstwa Moosy (który zabolał mnie bardziej od tekstu Giesa, bo Moosa sprzedaje większe idotyzmy, pod fałszywą przykrywką wnikliwej analizy oczami Person of Colour), przez trzy dni, zamiast grać w Wiedzmina, to wykłócałem się z debilami na forach i w komentarzach. Wiem, że to głupie, ale takie miałem zboczenie w tym momencie. Szlag mnie trafiał szczególnie z tego powodu, że ci idioci w swej ślepocie atakowali Redów, za brak rzeczy które przecież oni w tych grach omawiają i pokazują lepiej i subtelniej niż ktokolwiek inny w tej branży. Już mi przeszło na szczęście, no i fajnie widzieć, że ludzie się jednak ogarniają i w sieci i zachodnich mediach pojawia się kontrartykuł za kontrartykułem, no i ludzie w komentarzach, jednak generalnie propsują, więc wciąż mam nadzieję, że po całej tej aferze pozostanie jedynie opinia Polygona jako siedliska pretensjonalizmu i głupoty.

Ale podzielę się z wami jednym smaczkiem, jaki mnie trafił w jednej z tych dyskusji, bo jest za dobry :)
W tych dyskusjach zawsze prędzej czy później, któryś z oburzonych postanowi obalić argument, że "gra jest oparta na polskiej kulturze", poprzez próbę udowodnienia światu, że Polska w okresie historycznym, na którym bazuje Wiedzmin, była prawdziwym tyglem rasowo-kulturowym. Jeden z takich kolesi, za przykład swojej teorii podał to, że polacy wielbili kiedyś "czarną Madonnę". Gdy ludzie się go zapytali o co mu chodzi, wytłumaczył, że chodzi mu o "Black Madonna of Czestochova". Czaicie? Koleś myślał, że Czarna Madonna Częstochowska, jest "czarna" czarna :)

Albo przypadek, w którym ktoś po kilku postach dyskusji (jeżeli tak to można nazwać), zauważył w profilu moje nazwisko i wyleciał mi z tekstem, że tym bardziej nie rozumie mojej postawy, bo według niego, jako człowiek o azjatyckich korzeniach urodzony w Polsce, powinienem być tym bardziej wyczulony na postawę Redów. Głowa mnie boli od tych ludzi.

Oczywiście ci kolesie to przykłady skrajnej głupoty, ale smuci, że nawet rozgarnięci ludzie w jakimś mniejszym czy większym stopniu ulegają takiemu myśleniu.

Meanwhile, people are fighting the good fight (Chmielarz nawet wkleił do jednego ze swoich wpisów, mały fragment mojego komentarza, więc chyba wystarczająco głośno się tłukłem pod tymi tekstami ;)
Forbes:Why Feminist Frequency Is Dead Wrong About 'The Witcher 3
Forbes: should-the-witcher-3-feature-people-of-color
http://thegonzologist.tumblr.com/
Love letter to person who demands racial quotas in witcher
Chmielarz: Feminist frequency and the Witcher 3
Chmielarz: Feminist Frequency and the Witcher 3 part deux
Chmielarz: On the Witcher 3 and racial quotas is art
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Cytat:Hitch, widzę że lubisz stylówę a la Jared "Kochajcie mnie, czternastki!" Leto.:)

Nie, to najkrótsze włosy do wyboru po prostu (no, poza jedną fryzurą, z krótszymi, ale wieśniacko zaczesanymi do tyłu). W ruchu lepiej to wygląda. Mi to przypomina nieco bardziej zapuszczonego Joela z TLoU :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
A propos tego jak REDzi sie skompromitowali rasizmem na zachodzie:

[Obrazek: CHGDP2mWoAEbBcb.png]

http://www.nytimes.com/best-sellers-books/mass-market-paperback/list.html

Odpowiedz
Czxy miejsca pierdolenia o rasiżmie nie jest aby w takim jednym szambo-wątku? :P Wyjazd z czarnuchami z wątku o Wiedźminie, tam ich nie ma :P

Odpowiedz
Są na świecie ejszcze ludzie, którzy nie mają zrytych beretów :)  Oby nie w mniejszości.

http://www.reddit.com/r/witcher/comments/38xy5q/love_letter_to_person_who_demands_racial_quotas/
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Już było wklejane.

Odpowiedz
Zwiedzam Skellige, łażę gdzie się da i oglądam widoczki, od czasu do czasu robiąc jakiegoś questa i chyba czas w końcu stwierdzić: It's official. To najlepsza gra w jaką kiedykolwiek grałem.  :) (do tej pory tytuł ten przez dłuuuugie lata dzierżył Final Fantasy VII). Oczywiście mówię to z punktu widzenia fanatycznego wyznawcy wiedźmińskiej sagi, ale przy poprzednich częściach jakoś nie przyszło mi to do głowy, więc to jednak coś znaczy :)

Odpowiedz
Dzisiaj po zaliczeniu questu na Spikeroog Geralt poszedł w góry z zamiarem zdobycia najwyższego z tamtejszych szczytów, szkoda, że nie miał ze sobą nart :P

Niestety, jak widać pod koniec filmiku, po wielu trudach, tuż przed szczytam natrafiłem na odcinek nie do przejścia i cel wyprawy nie został osiągnięty :(
Wie ktoś, jaka jest najwyższa góra w grze? :)

Odpowiedz
Dobra, kto spróbuje to powtórzyć? :)

Odpowiedz
Pierwszy raz w życiu podłączyłem pada PS3 do peceta. Różnica w sterowaniu jest olbrzymia. Wszystko to co pisałem o kierowaniu Geraltem jak pijaną kobyłą, nie tyczy się sterowania padem. Nie ma tu jakichkolwiek problemów z responsywnością ruchów, a i same animacje nie mają tych okazjonalnych przeskoków, przez które bieganie Geraltem na klawiaturze wydawało się takie "twarde". Nie znam się na tym, nie wiem co jest przyczyną tego, że sterując klawiaturą w Wieśku jest wyczuwalne opóźnienie w ruchach, ale jeżeli to jest do naprawienia, to powinien być to priorytet w patchach, a nie jakieś chujowe DLC z nowym wyglądem dla Triss, który jest tak idiotyczny, że moderzy Skyrima by się go wstydzili.

Jedyny minus to to, że nawigacja ekwipunku na padzie jest odrobinę uciążliwa, ale jak dla mnie spoko cena za płynniejsze poruszanie się.

Odpowiedz
[Obrazek: 0vEJcmu.jpg]

Odpowiedz
Huntersky napisał(a):Pożegnanie przy statku sprawiło, że już chciałem wczytywać sejwy,

Wczytałem w tym miejscu dwa razy nie mogąc się zdecydować, co chcę zrobić :)

Cytat: no ale zakończenie tej sceny pozytywnie mnie zaskoczyło. :) Kolejne brawa dla CDPR za poprowadzenie tego wątku w taki sposób.

Akurat za prowadzenie wątku Triss to im się należą baty.
Sam się spodziewam zobaczyć
Jaki mieliście team w scenie

Odpowiedz
No, skończyłem:

Odpowiedz
No i przeszedłem Kaer Mohren a wszystkie moje fabularne fetysze są maksymalnie wypieszczone.
Co do Triss: szkoda, że gra tak bardzo faworyzuje Yennefer. Po latarni morskiej jest chyba tylko jeden moment w którym widać, że Geralt jest z nią w związku, tzn przed znalezieniem Filippy.

Przy okazji - przegrałem już trochę gier, ale to pierwsza w której tak bardzo przejmowuję się postaciami i fabułą. Dość powiedzieć, że

http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Wiesz ile łącznie nabiłeś godzin na liczniku?

Odpowiedz
Licznik w grze się zepsuł bo pokazuje mi ponad 6 dni. Wydaje mi się że od premiery nabiłem jakieś 70-80 godzin nieregularnego grania, ale kto wie czy nie więcej. GTA V skończyłem w niecałe dwa tygodnie z wynikiem 50 godzin. ;)

Odpowiedz
To ja jestem wolny, bo pokazuje mi ponad 70 godzin, a jestem w miejscu, w którym dowiedziałem się, że należy odebrać Umę od Sierżanta.

Odpowiedz
W takim razie nie jesteś daleko ode mnie. Zależy, czy zrobisz jeszcze questy poboczne, czy pojedziesz od razu po Umę.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon