![[Obrazek: Wolf-Creek.jpg?resize=620%2C285]](http://i1.wp.com/www.mangaforever.net/wp-content/uploads/2016/03/Wolf-Creek.jpg?resize=620%2C285)
6-cio odcinkowy mini-serial wyprodukowany przez McLeana, kontynuujący filmowe przygody Micka Taylora, który dalej robi gnój na australijskim zadupiu:)
Całość już dostępna z różnych źródeł jakby kogoś interesowało;) Obejrzałem sobie właśnie 1 ep i jest spoko - klimacik Australii wiadomo, nawiązanie do "Rogue" check, kręcili zresztą w znanych i lubianych miejscówkach z tego co widać, nawet Robert Taylor się pojawia. Główna bohaterka na razie taka se, chociaż ta cała Lucy Fry całkiem nieźle gra, zobaczymy co z nią zrobią dalej. Jarratt klasa, no ale to było wiadomo od samego początku. Jest gor, chociaż CGI krew w slo-mo raczej cienko wygląda, ogólnie tych slo-mo scenek trochę dali różnych za dużo jak na moje, w każdym bądź razie bałem się, że będzie serialik tv-friendly a jest gnój, Mick się w tańcu nie pierdoli i nie bierze jeńców;)
Nic, oglądam dalej, na razie bardzo pozytywnie. Na plus też klimatyczna czołówka trochę w stylu "True Detective":
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
18-05-2016, 12:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2016, 12:28 przez slepy51.)

Spoiler