Westworld (HBO, 2016-)
Tego się spodziewałem. Tego, że ten sezon też będzie mieć 8 odcinków. Co oznacza, że został jeden odcinek. Co oznacza, jeszcze bardziej, jak BEZNADZIEJNY jest ten sezon. Po prostu dno.

Nawet mi się nie chce wspominać o tym siódmym.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie marnuj więc czasu :)

Odpowiedz
al_jarid napisał(a):moim zdaniem ten serial nigdy nie był dobry

Nie tylko twoim. Ten serial był przechujowy praktycznie od samego początku, no może z wyjątkiem pilota.

Odpowiedz
Miałem dwa podejścia do tego serialu. Za pierwszym razem usnąłem jakoś w połowie pierwszego odcinka i na dłuższy czas sobie odpuściłem oglądanie, za drugim gdy wyszła już całość postanowiłem dać temu serialowi jeszcze jedną szansę, po czym... usnąłem mniej więcej w tym samym momencie pilota co za pierwszym razem :) Trzeciej szansy już nie było i nie będzie.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Nie no, serial był dobry przez cały pierwszy sezon, bo miał powiew świerzości. Jednak po nim twórcy zdali sobie sprawę, że w sumie to w pierwowzorze zasadniczo nie ma treści na kilka sezonów opowieśći, a zapełninie tego transhumanistycznymi popbzdetami o świadomości itp. odbiło się im czkawką. No ale robimy iNtEleKuAlnY seRiAl dla konserwów itp. Plus jeszcze to, że gdy wchodził na ekrany nie było jeszcze tylu serwisów streamingowych a HBO to jednak było coś o uznanej marce. No i oczywiśćie Hopkins i Harris robli dobrą robotę.

Odpowiedz
Pieprzycie. 1 sezon miał świetny klimat, zagadkę, nawet trochę mroku. I obietnicę, że cała tajemnica do czegoś prowadzi.
Tylko po drodze okazało się, że nie prowadziła do niczego albo inaczej - rozwiązanie nie dało satysfakcji a dołożono kolejnych zagadek.
I wypada go oglądać w porównaniu do oryginalnego filmu.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No. Pierwszy sezon jest dobry, taki larp dla bogaczy, ale z pewnym twistem, stojący aktorstwem oraz wykonaniem. Tutaj była szansa na to samo, ale w ciuszkach z lat dwudziestych, a zjebali ostro :)

Odpowiedz
Pierwszy sezon był całkiem spoko, dawał nadzieję, chociaż sam koniec to już był sygnał ostrzegawczy, no i Eda Harrisa w kapeluszu nigdy za wiele.
Drugi sezon..., wkurwiająca Dolores, wkurwiający Harris, wkurwiający Hopkins (i dosłownie cała reszta postaci), WTF końcówka zdzierały zasłonę i nie pozostawiały złudzeń co do tego, że ktokolwiek miał pomysł jak to dalej rozwinąć.

Po co się dalej męczyć?

Odpowiedz
Strong female characters. Yeah!
More strong female characters. Yeah!
Full diversity. Yeah!
A bit of LGBT. Yeah!

To już karykatura. I gdzie to zabrnęło. Brak słów.
SPOILERY...

Do Raju dla... androidów. Kto by przypuszczał w jak debilne strony to zajdzie. A mogę się założyć, że Westworld to będzie teraz takie miasto czyściec. Znajomy motyw?

Odpowiedz

Odpowiedz
No "Westworld" miał pewnie w zamyśle zastąpić "Grę o tron" jako sztandarowa produkcja i w sumie po pierwszym sezonie wydawało się to w zasięgu ręki. Następne sezony były hmm... nieco pretensjonalne. Teraz HBO szuka kasy na "Ród smoka" i robi porządki w swoich produkcjach więc nic dziwnego, że serial poszedł na odstrzał.

Poza tym ile można ciągnąc serial na podstawie pomysłu z filmu?

Odpowiedz
No ale zmarnowałem na to tyle lat to już mogli łaskawie to dokończyć, nawet jak słabo było. Niefajnie.

Odpowiedz
Rozumiem, że czwarty sezon nie zamyka tego w żaden sensowny sposób?

Odpowiedz
Nie. Jest zapowiedź "nowego świata". Zresztą tam był taki pierdolnik, od dwóch, czy nawet 3ch ostatnich sezonów, że nie wiadomo.

(04-11-2022, 22:05)RagnarMartens napisał(a): ‘WESTWORLD’ has been cancelled by HBO after 4 seasons.

Czyli się zesrali. Bo twardo prowadzili historię (to chyba wychodziło, co 2 lata) i 5 miał wszystko zamknąć. Mimo, że to był już chłam, obejrzałbym do jakich durnot doprowadzili. A tak? Znowu coś wprowadzili i nie skończą.
Dlatego jebać seriale.

Odpowiedz
Niby serial niedokończony, ale oglądając finał, zwłaszcza ostatnią scenę miałem wrażenie, że wiedzieli Nolanowie, iż może HBO skasować Westworld i dlatego skończyli jak skończyli, serial zatoczył koło. Finał oglądało się jak finał serialu. Przypomniało mi się teraz, że na reddicie po emisji finału fani wrzucili fragmenty z wcześniejszych sezonów sugerujące, że to co zrobiono w finale było dużo wcześniej zaplanowane.

Odpowiedz
Cytat:Poza tym ile można ciągnąc serial na podstawie pomysłu z filmu?
Co sezon to inny park i inne kłopoty, bohaterowie, fabuła, miejsce. To by się sprawdziło nawet lepiej, niż pierdolnik jaki dostaliśmy :) w końcu i tak dostaliśmy świat dzikiego zachodu, były też japońskie, feudalne wioski, była indyjska perła wiktoriańskiej Anglii, była nawet prohibicja i lata dwudzieste... można było iść w tym kierunku, tworząc coś w stylu True Detective, czyli różne opowieści pod jednym szyldem.

Odpowiedz
Ten serial zrobił Uroborosa z 10x przez te 4 sezony. Pierwszy sezon był ok, świeży, świetna muza, wizualia, wciągający scenariusz (chociaż już miał sporo mielizn nolanowskich), zajebiste aktorstwo, no i przekozacki wątek Maeve, jako narodzin technicznej osobliwości. Od drugiego sezonu wszystko zjebali, nie dało się tego w ogóle oglądać, w tym oczywiście techniczna osobliwość poszla w piździec.

Odpowiedz
Czyli nos mnie znowu nie zawiódł, że rzuciłem to wpizdu po pierwszym sezonie :)

Odpowiedz
Czyli nos mnie znowu nie zawiódł, że rzuciłem to wpizdu po pierwszym odcinku :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon