13-07-2010, 21:31
|
Wpadki filmowe
|
|
W sumie to raczej wpadka zamierzona, ale... dopiero dziś zauważyłem, że w czołówce Planet Terror, w lustrze za tańczącą Rose McGowan w wielu ujęciach widać ekipę z kamerą.
13-07-2010, 21:31
Hejka, w dniu dzisiejszym dział Wpadek filmowych KMF zyskał zupełnie nową szatę graficzną, nową nawigację i dwóch nowych prowadzących w postaci Ciuńka i jego brata. Tym samym chcemy ostro ruszyć z wpadkami - mamy nadzieję, że ten temat odżyje i będziecie podsyłać mnóstwo nowych wpadek. Jednocześnie prosimy o podsyłanie wpadek wraz ze zdjęciami, bo takie wpadki mają większą szansę na publikację na stronie KMF. Po prostu nie zawsze dysponujemy kopią filmu z opisaną przez Was wpadkę oraz czasem, by tej wpadki w filmie szukać
. Dziś przejrzałem cały temat i wyłowiłem stąd kilka wpadek (ze zdjęciami i bez), które postaramy się w najblizszym czasie wrzucić do działu, Czekamy oczywiście na więcej i zapraszamy do współtworzenia nowego działu Wpadek na KMF!http://kmf.org.pl/wpadki/index.php?page=
"It's alive!"
26-07-2010, 14:04
Wpadki zawsze były świetnym działem, ale zniechęciłem się do niego, kiedy wprowadziliście losowe wyświetlanie. Rozumiem - ograniczenia transferu itp., ale mimo wszystko to bez sensu.
26-07-2010, 14:23
Teraz próbujemy odpalić dział z całym archiwum dostępnym - oczywiście wszystkie dotychczasowe tytuły będą dodawane do bazy regularnie przez parę tygodni pewnie, ale docelowo wszystko ma byc dostępne bez ograniczeń. Zobaczymy, czy transfer nas nie przytłoczy
.
"It's alive!"
26-07-2010, 14:43
Ode mnie, spodziewajcie się któregoś dnia sporej ilości z czwartej części "Gwiezdnych wojen" : )
26-07-2010, 17:28
Nie strasz, tylko podsyłaj
![]() Tymczasem baza wpadek rośnie z dnia na dzień - zapraszamy do regularnego odwiedzania działu i nadsyłania nowych wpadek! Planowo NOWE wpadki mają być dorzucane w każdą niedzielę.
"It's alive!"
28-07-2010, 14:55
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die." 01-08-2010, 10:35
Nie wiem czy jeszcze kogoś to drażni, ale według mnie wycięte i powiększone fragmenty ujęcia mogłby znaleźć się w czerwonej ramce.
Na przykład tutaj http://kmf.org.pl/wpadki/zdjecia/indy/raiders_gostek.jpg bardzo się to zlewa z resztą. :wink: 01-08-2010, 12:24
I jeszcze w Władcy Pierścieni
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die." 15-08-2010, 06:21
mam pytanie które dręczy mnie od dłuzszego czasu w filmie hancok w scenie walki głównego bohatera w 1.12.52 sekudzie widać jakiegoś stwora miedy uciekającymi ludzmi kosmita ? szukałem na różnych forach związanych z wpadkami w filmach ale nie znalazłem nic na ten temat zastanawiam sie czy reżyser celowo wprowadził tego "obcego" do sceny czy to jakieś przeoczenie czy może prawdziwy he he
arturosa, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Nov 2012.
29-11-2012, 23:08
End of Days
Rod Steiger pokazuje Arnoldowi i Robin Tunney numer 999, będący odwróceniem 666, liczby Szatana. Gdy po cięciu ujęcie wraca, widać, że ta sama liczba jest już zapisana w inny sposób albo nawet czyjąś inną ręką. Środkowa dziewiątka to już w ogóle nie przypomina cyfry, tylko jakiś kulfon... ![]() ![]() 27-01-2013, 12:36
Czy wpadki serialowe też podchodzą? Czy tylko z filmów?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-01-2013, 13:49 ![]() Z przyjemnością informuję, że po kilkumiesięcznej stagnacji, dział wpadek powróci wkrótce w nowej odsłonie na stronę FILM.ORG.PL. Zdejmiemy z serwera dotychczasowe archiwum i startujemy od zera - codziennie będzie publikowana jedna wpadka, na razie same świeżynki, a jakby brakowało materiału będziemy sięgać do archiwum i wyciągać najciekawsze rzeczy. Nowy dział wpadek będzie jednak opierał się głównie na nowych wpadkach, liczymy w tej kwestii na Waszą pomoc i podsyłanie nam wpadek wyłapanych PRZEZ WAS, bo te sa najcenniejsze i mamy poniekąd gwarancję, że takich wpadek nie będzie miał nikt poza KMF . Zapraszam do współpracy, wpadki można słać na adres wpadki@film.org.pl lub tak jak dotychczas, zamieszczać na forum. Prosimy jednocześnie o podsyłanie wpadek ze zdjęciami (rozmiar najlepiej 720 pikseli szerokości lub większe), gdyż takie mają największą szansę trafić na stronę. Opisy w stylu: "W filmie x, w scenie y jest widoczna linka - sprawdźcie sami, bo nie mam filmu..." itp. będa brane pod uwagę tylko w przypadku gdy wyczerpie się nam zapas wpadek podesłanych od razu z konkretnym opisem i zdjęciami. Już na tę chwilę mam przygotowane wpadki na 17 dni, a na dysku zapas na kolejne 25 . Pozwoliłem sobie przejrzeć niniejszy temat i kilka waszych wpadek już trafiło do kolejki. Odpowiadając na pytanie Shamara ze stycznia - tak, z seriali też.
"It's alive!"
04-06-2013, 10:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-2013, 15:45 przez DUX.)
Bez sensu - nie prościej wystartować z nową formą bez gotowego zaplecza? Przecież te wpadki się nie zdezaktualizowały i znając życie będą pewnie podsyłane na nowo.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 04-06-2013, 19:36
Hehe, fakt, pierwsze zdanie nia ma sensu - chodziło o to, po co od razu zlewać te wpadki, które już zostały spisane i są w bazie? Zwłaszcza, że bez takiego spisu już istniejących wpadek, czytelnicy na pewno będą podsyłać to samo, co już było.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 05-06-2013, 17:35 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Filmowe ciekawostki | romeck | 270 | 116,356 |
26-05-2024, 17:11 Ostatni post: Pitero |
|
| Moje Znalezione Ciekawostki i wpadki | Pablo1989 | 1 | 3,305 |
07-09-2008, 13:57 Ostatni post: Pablo1989 |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |