13-01-2014, 06:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2014, 06:12 przez Lawrence.)
|
Złote Globy
|
|
Ludzie co z Wami szło Wam tak nieźle, a na koniec coś takiego??? Bardzo niesatysfakcjonujące zakończenie. :(
Ale ten film był najsłabszy z nominowanych kurwa (wyłączając Philomenę której nie widziałem). Poprawność polityczna wzięła górę :/
Ogólnie gala taka sobie. Cieszy Glob dla Leo, ale olali Bruhla i Wilka, a w głównych kategoriach zwyciężyły te przeciętniaki... 13-01-2014, 06:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2014, 06:05 przez Grievous.)
Ja na plus bym też dodał 2 Globy dla "Breaking Bad". Jak najbardziej zasłużone. W końcu Cranston się doczekał. Piękne uhonorowanie świetnego serialu.
Dobrej nocy wszystkim życzę.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy
13-01-2014, 06:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2014, 06:13 przez Persona non grata.)
Globy przyznane nieźle i w kilku nominacjach zupełnie dla mnie nieoczekiwanie. Największy minus to główna nagroda dla Zniewolonego (widziałem wczoraj film i z nominowanych podobał mi się najmniej). Największy plus to fakt, że po dzisiejszych laureatach nadal trudno powiedzieć kto jest faworytem w tegorocznych Oscarach.
Z komedii-musicali widziałem na razie tylko Wilka ale spodziewałem się, że zostanie olany na rzecz filmu Russella (którego jeszcze nie widziałem, kwestia kilku dni). Cieszą Oscary dla Matthew, Leo, Amy, i Jennifer. Leto na razie nie komentuje, bo film obejrzę dopiero jutro (póki co dla mnie z nominowanych najlepiej wypadł Fassbender), natomiast Sandra została trochę pokrzywdzona (widziałem dużo fragmentów Blue Jasmine w kinie i nie pamiętam nic nadzwyczajnego w roli Cate). Cuaron z nagrodą? Wolałbym Scorsese, ale nawet nie dali mu nominacji, więc Alfonso obok Greengrassa kibicowałem najbardziej. All is Lost już w drodze, bo nie mogę uwierzyć że coś zabrało miano najlepszej muzyki roku Grawitacji. Glob dla Krainy Lodu podkreśla jak słaby był to rok dla animacji. 13-01-2014, 09:33 Cytat:All is Lost już w drodze, bo nie mogę uwierzyć że coś zabrało miano najlepszej muzyki roku Grawitacji. Jest lepsza, choć oczywiście nie tak efektowna w obrazie. 13-01-2014, 11:30
Sandra pokrzywdzona?
Już pomijam, że nie oglądałeś Blue Jasmine w całości, jak sam napisałeś, ale stawianie po prostu fajnej/dobrej roli Sandry nad wybitnym, wielowymiarowym, totalnym występem Blanchett skomentuję krótko: serio? :D 13-01-2014, 11:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2014, 11:33 przez Dexter.)
To w sumie ciekawe. Bo zwykle Oscara dostawal film, ktory nie wygral Globa. Może można liczyć na Oscara dla Gravity.
13-01-2014, 12:25
Nie żałuję nieprzespanej nocy i pewnie tegoroczne Globy by mi się jeszcze bardziej podobały, gdyby nie to zakończenie.
A co do dywagacji oscarowych to sytuacja robi się klarowna. Nie zapominajmy, że odpada nam kategoria musicalowo-komediowa, a więc już sporo odpada, w tym niestety "Will z Wall Street", który jest chyba zbyt cool na takie nagrody, tak samo Leonardo DiCaprio też nie zgarnie, szczególnie jeżeli przy Oscarach miałby znowu wygłosić taką dobrą przemowę, yeah. 8) Chociaż nie będę zły jeśli statuetkę zgarnie Matthew McCounaghey. "Philomena" raczej nie ma szans, tak samo jak i "Gravity", który dostanie w kategoriach technicznych i to ma "wystarczyć". Akademia nie przepada za kosmosem i s.f. Dlatego też jak już to największe szanse miało "Gravity" przy Oscarach, tak jak swego czasu "Avatar". Finałowy pojedynek to będzie "American Hustle" vs. "12 Years a Slave", gdzie raczej wygra ten drugi, gdyż jest to w sumie film z kategorii, tych które Akademia lubi i jest on najbardziej skrojony pod nagrody. 13-01-2014, 14:16
Zarywać noc dla Globów to trochę tak, jakby jechać przez pół Polski, żeby zobaczyć Kutno ;)
A poza tym to fajnie, że Cuaron i Jenny.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast
13-01-2014, 16:51
Ogólnie jestem zadowolony z Globów, brawa dla McConaugheya i DiCaprio (między nimi teraz tylko będzie się toczyć gra o Oscara, obaj zagrali znakomicie i obaj na niego zasłużyli, ale cóż remis chyba nie wchodzi w grę). I ogólnie wszystko ok, tylko w jednej kategorii odczułem smutek. Brak nagrody dla Bruhla. Leto zagrał bardzo dobrze, ale powinno sie skończyć na nominacji.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
13-01-2014, 17:42 (13-01-2014, 17:42)Pitero napisał(a): Ogólnie jestem zadowolony z Globów, brawa dla McConaugheya i DiCaprio (między nimi teraz tylko będzie się toczyć gra o Oscara, obaj zagrali znakomicie i obaj na niego zasłużyli, ale cóż remis chyba nie wchodzi w grę). W grze o Oscara szansę mają tylko Ejiofor i McConaughey. Twierdzenie, że DiCaprio będzie się liczył w walce to pobożne życzenia i/lub niewiedza jak się sprawy mają w świecie nagród filmowych. Globy (a szczególnie te w kategoriach komediowych) nie są żadnym wyznacznikiem przy Oscarach. Sam brak nominacji do SAG w praktyce dyskwalifikuje Leo w walce o rycerzyka. Ba, sama nominacja będzie sukcesem (podobnie jak w przypadku Amy Adams). (13-01-2014, 17:42)Pitero napisał(a): I ogólnie wszystko ok, tylko w jednej kategorii odczułem smutek. Brak nagrody dla Bruhla. Leto zagrał bardzo dobrze, ale powinno sie skończyć na nominacji. Tu też bym pewnie odczuł smutek, gdyby nie to, że byłem na to przygotowany. Leto w tym roku = Hathaway w 2013, Plummer w 2012, Portman w 2011 itd. Zero realnej konkurencji. Nie żeby jego rola była najlepsza (nie wiem, nie widziałem), ale Globa miał w kieszeni już w momencie ogłaszania nominacji. Oscara ma jeszcze przed. 13-01-2014, 18:02
Zaraz ogłoszenie nominacji do Globów, nie ma ktoś namiarów na transmisję online z ich ogłoszenia?
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
11-12-2014, 14:50
Skoro duet z Detektywa dostał nominacje w kategorii miniserial/film telewizyjy wygląda na to, że Spacey dostanie w końcu Globa za HoC.
Fajnie, że aktorskie nominacje powędrowały do Affair + najlepszy serial. Dodatkowo Frances McDormand może szykować już kiecke i przemowe. Glob za Olive Kittridge gwarantowany.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
11-12-2014, 19:09
I bardzo dobrze, za tą rolę kobieta zasługuje na worek nagród.
Why are you firing wallnuts at me?
11-12-2014, 22:20
Kategoria najlepszy dramat wygląda wyjątkowo meh w tym roku. Jakieś smuty o Hawkinsie i ML Kingu, a Gone Girl (nominowane za reżyserię i scenariusz) zastępuje Foxcatcher. Kłuje w oczy brak prawdopodobnie najlepszego filmu roku czyli Wiphlash, co jest o tyle dziwne, że nominacje i nagrody dla J.K. Simmonsa sugerują, że ktoś ten film musiał widzieć ;).
Praktycznie jak co roku dziadki się skompromitowały i w kategorię komediową wrzucili Julianne Moore za Maps to the Stars. Chyba nawet jakbym zobaczył tam nazwisko Rosamund Pike to zaliczyłbym cichszego facepalma. Kategorie serialowe pół na pół. Wkurza olanie The Leftovers i Veep, a cieszy pominięcie paździerzy w stylu Modern Family i Big Bang Theory. 11-12-2014, 22:32
Ciekawe, że mocniej obsadzona dla aktorów pierwszoplanowych jest kategoria dla komedii/musicalu niż dla dramatu. Nominacja za scenariusz też kiepskie, o ile z nominacją dla Grand Budapest się po prostu nie zgadzam, tak dla Boyhooda to dla mnie kuriozum, bo gdyby taki sam scenariusz został zrealizowany normalnie podczas kilkudziesięciu dni zdjęciowych, to nikt by nawet nie pomyślał o nominacji, no ale widocznie zadziałało prawo serii, że jak już jakiś film jest faworytem, to dostaje nominacje w kategoriach, w których nie powinien.
To musiałbyś wyjątkowo słaby rok dla seriali, skoro na nominację załapał się Downton Abbey. Nawet Joane Froggatt się załapała. Nie ogarniam tych nagród. 11-12-2014, 23:15
kierowca autobusu N33
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 11-01-2015, 20:32 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Złote Maliny | Pelivaron | 117 | 22,788 |
12-03-2023, 17:14 Ostatni post: Pitero |
|
| Złote Kraby 2014 | desjudi | 29 | 9,179 |
16-01-2015, 01:11 Ostatni post: Mefisto |
|
| Oskary i Złote Maliny 2010 - wasze typy | Never Fuck With Me | 418 | 84,862 |
31-03-2010, 01:41 Ostatni post: Negrin |
|