I ja jestem jedyną osobą z forum, która to ogląda...
11-01-2016, 04:49
|
Złote Globy
|
|
Się dzieje, Matt Damon ma Globa, mają go Ennio Morricone, Inside Out, Sylvester Stallone, a nawet Lady Gaga...
I ja jestem jedyną osobą z forum, która to ogląda... 11-01-2016, 04:49
Z piosenką popłynęli :/
11-01-2016, 04:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2016, 04:53 przez Gieferg.)
Ja miałem oglądać na żywo, ale Crov mi powiedział, że jestem gejem i że powinienem zamiast tego wziąć się za siebie. Więc obejrzę jutro cichaczem best of Gervais na YT :)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
11-01-2016, 05:16
Zajrzałem na twittera. Butthurt niektórych przedstawicieli mediów rozrywkowych z powodu wystąpienia Gibsona jest wspaniały.
11-01-2016, 05:23
Inarritu, nie widziałem jeszcze The Renevant, ale pewnie zasłużone, chociaż tak bardzo chciałem aby dostał George Miller za Mad Max: Fury Road.
11-01-2016, 05:27
Bardzo się cieszę z nagrody dla Ridley'a Scotta, ale to, że "The Martian" jest komedią, to... no... tak dziwnie. :/
11-01-2016, 05:48
OK, The Revanent zdominował nagrody i chyba dobrze się stało, a teraz idę się na 3 godziny przespać. Dobranoc i do usłyszenia
11-01-2016, 06:07 (11-01-2016, 05:16)Proteus napisał(a): Ja miałem oglądać na żywo, ale Crov mi powiedział, że jestem gejem i że powinienem zamiast tego wziąć się za siebie. Więc obejrzę jutro cichaczem best of Gervais na YT :)I co, żalujesz? ;) Bo przejrzalem wygranych i ziewnąłem. Zaskoczyl mnie Marsjanin i Matt Damon - LOL. Serio? Ale pozytywnie zaskoczyla mnie nominacja Millera i Mad Maxa w najwazniejszych kategoriach. Jeszcze Mr. Robot dostal za serial, zadnej nominacji dla YTW, Bojacka Horsemana czy R&M. Jakos nie potrafie sie ekscytowac tą galą. Juz sciagam relacje, zeby sobie zobaczyc ciekawsze momenty, ale ogladania tego na zywo nie rozumiem. IMO to bardziej ciekawostka niż coś, na co warto poswiecic pare godzin snu i w sumie wciaz zaskakuje mnie, ze komus sie chce. Ale co kto lubi :) 11-01-2016, 09:33 Cytat:Bo przejrzalem wygranych i ziewnąłemSerio? Bo w tym roku, wyjątkowo nawet jak na siebie, HFPA dokonała kilku bardzo zaskakujących wyborów, których mało kto się spodziewał. Z wygraną The Revenant na czele.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 11-01-2016, 11:09
Crov, same nagrody i nominacje to ja mam głęboko w dupie. Chciałem oglądać bardziej dla aspektu Hollywood Social, bo zabawnie jest oglądać na żywo jak krytycy, branżowe pismaki i celebryci dostają publicznego bólu dupy za to co ktoś na gali powiedział czy zrobił. Szczególnie jak ma się tam Gibsona i Gervaisa.
Najbardziej mnie śmieszy outrage wobec tego drugiego (bo ten pierwszy to wiadomo :). Już pomijam oficjalne wpisy newsowe jakichś dużych portali newsowych/popkulturowych, które oczywiście rozpoczeły noc biorąc totalnie niewinne dżołki Rickiego i robiąc z nich niewiadomo jakie publicne faux pax czy niedopuszczalną obrazę, bo wiadomo, że takie strony nigdy nie były miejscami do szukania inteligentnego/trzezwego podejścia. Ale rozbraja mnie wyrazna niechęć wobec Gervaisa ze strony ogarniętych publicystów i krytyków. Widać, że Ricky jest dziś uważany za damaged goods w wielu środowiskach, które powinny "know better". Pismaki reagują jak gdyby sama idea obrazliwego prowadzącego była so passe couse it's 2016 (i to pomimo tego, że większość żartów Gervaisa na tych galach to w sumie niewinny stuff, bez agresywnych konotacji)
11-01-2016, 14:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2016, 14:41 przez Proteus.) Gieferg musi sobie pluć teraz w twarz, że po tylu latach bycia fanem Sly'a w 2014 został "former Sly fanem", a ten akurat teraz dostaje najważniejsze nagrody. :) Brawo, brawo, brawo. Akurat wczoraj widziałem Creeda i nie wyobrażałem sobie niczego piękniejszego dzisiaj niż obudzić się i dowiedzieć, że Sylvester Stallone dostał globa za rolę Rocky'ego, jednego z moich ulubionych bohaterów filmowych, który towarzyszy mi od lat. Sly zasłużył i kibicuję mu w wyścigu po Oscara! Glob dla Matta Damona - zajebiście. Był bardzo dobry w Marsjaninie, uwielbiam go (na pohybel hejterom) i strasznie się cieszę z tej nagrody. Dla samego filmu mniej (aż taki dobry nie był, Agentka mogła dostać). Dominacja Zjawy zaskakująca. Na Oscarach pewnie będzie to wyglądać zupełnie inaczej. Niesmak po przyznanych nagrodach pozostawia tylko piosenka Smitha do Spectre (LOL, serio?), reszta - okej. 11-01-2016, 15:50
A ja nie żałuję, że oglądałem, gdyż dla paru żartów Ricky'ego było warto. Plus wszyscy reagowali dziwnie na nagrody dla Marsjanina jako komedii z Ridleyem Scottem na czele.
Plus zawsze można znaleźć jakieś fajne momenty, jak chociażby ten gif co Mierzwiak wkleił. Przy czym Glob dla Lady Gagi pozostaje dla mnie akurat jednym chyba z większych WTF tej Gali. A poza tym potajemnie liczyłem na jakieś nagrody dla Mad Maxa, ale w sumie, dobrze, że i nominacje były. 11-01-2016, 15:57 Cytat:Gieferg musi sobie pluć teraz w twarz, że po tylu latach bycia fanem Sly'a w 2014 został "former Sly fanem", a ten akurat teraz dostaje najważniejsze nagrody. :) Masz przedawnione dane. Odkąd Sly przyznał, że zjebał sprawę z Ex3 i obiecał poprawę, wrócił do łask. 11-01-2016, 17:09 (11-01-2016, 14:41)Proteus napisał(a): Najbardziej mnie śmieszy outrage wobec tego drugiego (bo ten pierwszy to wiadomo :).Serio? O co dokładnie przypierdalają się do Ricky'ego? Bo występ jak każdy inny jego. Jedyne, czego bym się czepiał to może tego, że był słabszy niż bym chciał. Najlepszy fragment z Gibsonem a poza tym na autopilocie. Ale i tak jest jedynym powodem, dla którego przejrzałem relację. No i może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z Lady Gagą? Poza tym, że śpiewa (i jak się okazała też grywa w serialach(?)), nie mam żadnej wiedzy o niej. Chodziło tylko o to, że nie zasłużyła na nagrodę i była tam trochę outsiderką czy o coś jeszcze? Bo ten fragment z Leo to wyglądał bardziej jakby skumał, że zaangażowany w żarty z kimś się zagapił i ją trącił/nie spodziewał się/skumał, że jest w centrum wydarzeń. Bez względu na to, kto przechodził. Ale w relacji rzeczywiście dało się wyczuć pewną niechęć do niej, zażenowanie może nawet. 11-01-2016, 17:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2016, 17:48 przez PropJoe.)
Abstrahując od tego, że takie "śmieszne" ustawki to więcej przypału niż chichotów, to nie mogę wyjść z podziwu jak bardzo broda postarzała Pitta.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy
11-01-2016, 19:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2016, 19:26 przez Persona non grata.)
@PropJoe
Większość relacji i recenzji branżowych z gali jednak trochę krzywi nos na Gervaisa. Troche przypomina mi to sytuację z Oscarami prowadzonymi przez McFarlane'a, może nie aż tak jednoznacznie negatywnie, ale sentymenty podobne. Jednak sporo dziennikarzy, blogerów i publicystów widzi w tym leniwy, niepotrzebnie agresywny, college frat-boy humor, który jest dla nich nieco wymuszony, żenujący. Wydaje mi się, że ten sentyment wychodzi poza galę Złotych Globów i bierze się raczej z ogólnego postrzegania Gervaisa jako przedstawiciela generacji outrage komików, którzy zdobywali popularność dekadę temu dzięki jechaniu po religii i ogólnej "edgy'owości", a dzisiaj przez wielu uważani są za leniwych, niepotrzenie obelżywych i niezamierzenie żenujących. Często powtarza się też zarzut, że Gervais tak mocno pokazywał jak zażenowany jest całym tym spektaklem i żę nieustannie dociskał ten motyw gali jako kompletnej straty czasu, że sprawił iż całość wydała się nieco niezręczna zarówno dla gości jak i widzów. Przy czym tak jak wkurza mnie to jechanie po Gervaisie jakby popelnil niewiadomo jakie faux pa, tak musze chociaż po części przyznać krytykom racje, bo wyraznie czuc było w tegorocznym występie lekkie zmęczenie materiału. Najlepszy Gervais na GG był w swoich dwóch pierwszych występach, bo to był wtedy taki powiew świeżości i nic nie było wymuszone. Teraz natomiast czuć, że ten cały skit zrobił się nieco zbyt "self-aware"dla jego własnego dobra. Wygląda to jakby Gervais zamiast rzucać docinkami naturalnie tak jak to robił przypierwszych dwóch występach, bardziej skupiał się na motywie tego jak bardzo znienawidzony jest przez prasę i śmietankę celebrycką. Trochę tak jak komik, który zamiast działać za bardzo odnośi się do własnej reputacji,
11-01-2016, 21:38
Wow, serio? To znaczy miałem świadomość, że pojawiały się krytyczne głosy, ale myślałem, że generalnie środowisko go lubi i ewentualne oburzenie jest częścią gry. No bo nie jest chyba tak, że goście czują się na gali niekomfortowo, gospodarze w sumie też, bo tym razem najbardziej pojechał po samej imprezie, a mimo to go zapraszają.
Inna sprawa, że rzeczywiście niepotrzebnie zamienił wyśmiewanie gwiazd w spektakl pod tytułem patrzcie to znowu ja wyśmiewam gwiazdy. Ale dla mnie to problem jedynie o tyle, że traci na tym poziom żartów a przynajmniej Ricky zapędza się w róg, z którego ciężko mu będzie wyjść, jeśli będzie to jeszcze prowadził w przyszłości. Bo o ile trochę mnie wkurza gwiazdorzeniem w ostatnich latach, tak tu wypadł zakakująco bezpretensjonalnie i był po prostu zabawny. 11-01-2016, 22:43 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Złote Maliny | Pelivaron | 117 | 22,508 |
12-03-2023, 17:14 Ostatni post: Pitero |
|
| Złote Kraby 2014 | desjudi | 29 | 9,122 |
16-01-2015, 01:11 Ostatni post: Mefisto |
|
| Oskary i Złote Maliny 2010 - wasze typy | Never Fuck With Me | 418 | 84,483 |
31-03-2010, 01:41 Ostatni post: Negrin |
|
| Złote Maliny 2008 | Snuffer | 24 | 5,403 |