03-01-2013, 17:41
|
Złote Kraby 2012
|
(03-01-2013, 16:24)Craven napisał(a):Proszę bardzo, poniżej ci, którzy mi się podobali+ci o których głośno w kontekście nagród wszelakich(bez podziału na pierwszy i drugi plan):(03-01-2013, 16:18)simek napisał(a): Jedna z nielicznych kategorii w której nie trzeba sobie niczego na siłę przypominać i jest z czego wybierać, a jest tak zawężona... -Joaquin Phoenix z The Master -Philip Seymour Hoffman z The Master -Amy Adams z The Master -Michelle Williams z My Week with Marilyn -Meryl Streep z The Iron Lady -Jean Dujardin z The Artist -Javier Bardem z Skyfall -Emmanuelle Riva z Amour -Michael Fessbender z Shame -Ralph Fiennes z Coriolanus -Wybierz sobie kogo chcesz z obsady Carnage Ci zdominują kategorię młody aktor/aktorka: -Quvenzhané Wallis z Beast of the Southern Wild -Jared Gilman albo Kara Hayward z Moonrise Kingdom 03-01-2013, 18:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-2013, 19:04 przez simek.)
Mastera nie widziałem. Stąd u mnie pojawiają się własnie Streep, Fiennes, biorę pod uwagę Bardema, z Artystą IMO przesada - nic specjalnego. Carnage wrzuciłem w zespół aktorski, nikogo "solo" nie nominowałem. W drugoplanowych na pierwszym miejscu wylądował Christopher Walken za 7 psychopats.
03-01-2013, 18:13 (03-01-2013, 18:08)simek napisał(a): -Quvenzhané Wallis z Beast of the Southern Wild Dla mnie ona jest poza wszelką konkurencją. Czy Ezra Miller z "We Need to Talk About Kevin" to jeszcze młody aktor, czy już za stary?
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy
03-01-2013, 18:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-01-2013, 18:29 przez Persona non grata.)
Najlepsza scena:
- dźwiękowy sen z "Artysty" - czołówka "Dziewczyny z tatuażem" (jeśli można ją uznać za scenę) - pierwsze pojawienie się marsjańskiego psa w "Johnie Carterze" - finał "Przetrwania", czyli Liam Neeson z butelkowymi kastetami - końcowa rozpierducha z kultowymi horrorowymi monstrami w "Domu w głębi lasu" - akcja z lodówką - "Raid" - pierwsza scena "Niezniszczalnych 2" - Dorociński i zupa z głowy - "Obława" - finał na wrzosowisku - "Skyfall" - pierwsza projekcja w gabinecie Hawke'a - "Sinister" - atak na ambasadę - "Argo" - pomysł na film akcji według Sama Rockwella - "7 psychopatów" - ślub - "Moonrise Kingdom" Ot taka garść propozycji :) W kategorii zespół aktorski warto docenić znakomitą ekipę z "Moonrise Kingdom", gdzie znanych aktorów zaangażowano wbrew utartym wizerunkom, i - jeśli duet to też zespół - "End of Watch", gdzie między Gyllenhaalem i Peną wytworzyła się niesamowita chemia. Jeśli chodzi o zwiastun, to moim zdaniem nic w tym roku nie może się równać z pierwszym trailerem "Dziewczyny z tatuażem":
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast
03-01-2013, 19:32 (03-01-2013, 19:32)Motoduf napisał(a): - dźwiękowy sen z "Artysty"Heh, jedyna scena która mi się totalnie nie podobała. Ot taka garść propozycji :) (03-01-2013, 19:32)Motoduf napisał(a): Jeśli chodzi o zwiastun, to moim zdaniem nic w tym roku nie może się równać z pierwszym trailerem "Dziewczyny z tatuażem":Zupełnie zapomniałem, dzięki. 03-01-2013, 19:58 Craven napisał(a):Heh, jedyna scena która mi się totalnie nie podobała. Mnie bardzo zaskoczyła, zdecydowanie na plus, chociaż rozumiem, że może tam trochę nie pasować. Craven napisał(a):Zupełnie zapomniałem, dzięki. Cała przyjemność po mojej stronie :)
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast
03-01-2013, 20:26
Dużo filmów ze stycznia muszę podliczyć, gdyż przez te wszystkie Oscary, Globy i inne nagrody ciągle je do roku 2011 zaliczam.
03-01-2013, 21:41
Dobrze, że przeczytałem ten temat, bo bym nie zauważył, że mogę głosować :D Chyba czas zmienić maila na forum, bo aktualnie mam wpisanego spamboxa służącego do rejestracji na wszelakie strony :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
04-01-2013, 16:02
Głosy oddane. Zagłosowałem bardzo za głosem mojego fanbojsko-nerodwsko-geekowskiego serca. Całe szczęście, że głosowanie jest tajne :)
Ale jeżeli chodzi o kategorie Najlepsze Sceny, to spokojnie mogłoby być 6 okienek do wypełnienia. Całkowicie poległem w kategorii najlepszy/a młody/młoda aktor/aktorka ??? 05-01-2013, 00:30
Widziałem w tym roku tak żałośnie małą liczbę filmów, że nie jestem w stanie wskazać najlepszego scenariusza, żadnej (!!!) roli pierwszoplanowej czy choćby jednego filmu animowanego, a że nie chcę zmyślać ani głosować na siłę, odpuszczam te kategorie i głosuję tylko na to, co faktycznie uważam że mogę w danych kategoriach nominować.
05-01-2013, 02:35
Pytanie - jak nie mam 500 postów to nie mogę głosować (bo padło tu takie stwierdzenie)?
I jeżeli mogę, to jak? Są gdzieś wypisane wszystkie nominacje i kandydaci, na których można oddawać swój głos? 05-01-2013, 12:07
Nie dostałeś mejla ze szczegółami - dostałeś odpowiedź :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 05-01-2013, 12:09
Ja mam z kolei problem z pobraniem formularza, bo zdaje się, plik zniknął ze strony.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 05-01-2013, 13:20
Z filmem animowanym głupio, że "Wreck It Ralph" będę mógł dopiero w następnym konkursie zagłosować mimo, że już widziałem. Ale cóż zasady to rzecz święta.
A jak wspomniałem co do tych najmłodszych to tak myślałem i myślałem i jedyne co wymyśliłem to Olivię Thrilby i na tym się skończyło, a więc pominąłem kategorie. Tak samo jak tę kategorię serialową. 05-01-2013, 13:47 (05-01-2013, 13:47)Lawrence napisał(a): A jak wspomniałem co do tych najmłodszych to tak myślałem i myślałem i jedyne co wymyśliłem to Olivię Thrilby Jared Gilman, Kara Hayward (Moonrise Kindom), Ezra Miller (Musimy porozmawiać o Kevinie) i ewentualnie Dane DeHaan (Gangster, Kronika). Myślałem, że nie uzbieram 5 nieanglojęzycznych filmów, a ostatecznie wypisałem 8 i nie wiem czego się pozbyć :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
05-01-2013, 16:05
Ups, rzeczywiście nie pomyślałem "Musimy Porozmawiać o Kevinie", ale trudno ta kategoria przepadła.
A co do nieanglojęzycznych to i nawet ja znalazłem po głębszym namyśle. Zresztą i o dziwo znalazłem bez problemu 5 polskich filmów. 05-01-2013, 16:22
Jeszcze raz podbijam z pytaniem o seriale :D
Czy to koniecznie muszą być seriale, które w 2012 po raz pierwszy pojawiły się w polskiej telewizji (np. "Homeland"), czy może być serial, który miał w 2012 premierę czwartego sezonu np. "Breaking Bad"?
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy
05-01-2013, 16:28 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Hezekary/ Kraby | piczympoom | 5 | 2,508 |
08-01-2015, 02:33 Ostatni post: Mefisto |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |