Złote Kraby 2012
Użytkownicy powyżej 500 postów chyba.

Odpowiedz
(03-01-2013, 16:24)Craven napisał(a):
(03-01-2013, 16:18)simek napisał(a): Jedna z nielicznych kategorii w której nie trzeba sobie niczego na siłę przypominać i jest z czego wybierać, a jest tak zawężona...

To chętnie usłyszę propozycje.
Proszę bardzo, poniżej ci, którzy mi się podobali+ci o których głośno w kontekście nagród wszelakich(bez podziału na pierwszy i drugi plan):
-Joaquin Phoenix z The Master
-Philip Seymour Hoffman z The Master
-Amy Adams z The Master
-Michelle Williams z My Week with Marilyn
-Meryl Streep z The Iron Lady
-Jean Dujardin z The Artist
-Javier Bardem z Skyfall
-Emmanuelle Riva z Amour
-Michael Fessbender z Shame
-Ralph Fiennes z Coriolanus
-Wybierz sobie kogo chcesz z obsady Carnage
Ci zdominują kategorię młody aktor/aktorka:
-Quvenzhané Wallis z Beast of the Southern Wild
-Jared Gilman albo Kara Hayward z Moonrise Kingdom

Odpowiedz
Mastera nie widziałem. Stąd u mnie pojawiają się własnie Streep, Fiennes, biorę pod uwagę Bardema, z Artystą IMO przesada - nic specjalnego. Carnage wrzuciłem w zespół aktorski, nikogo "solo" nie nominowałem. W drugoplanowych na pierwszym miejscu wylądował Christopher Walken za 7 psychopats.

Odpowiedz
(03-01-2013, 18:08)simek napisał(a): -Quvenzhané Wallis z Beast of the Southern Wild

Dla mnie ona jest poza wszelką konkurencją.

Czy Ezra Miller z "We Need to Talk About Kevin" to jeszcze młody aktor, czy już za stary?
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Najlepsza scena:

- dźwiękowy sen z "Artysty"
- czołówka "Dziewczyny z tatuażem" (jeśli można ją uznać za scenę)
- pierwsze pojawienie się marsjańskiego psa w "Johnie Carterze"
- finał "Przetrwania", czyli Liam Neeson z butelkowymi kastetami
- końcowa rozpierducha z kultowymi horrorowymi monstrami w "Domu w głębi lasu"
- akcja z lodówką - "Raid"
- pierwsza scena "Niezniszczalnych 2"
- Dorociński i zupa z głowy - "Obława"
- finał na wrzosowisku - "Skyfall"
- pierwsza projekcja w gabinecie Hawke'a - "Sinister"
- atak na ambasadę - "Argo"
- pomysł na film akcji według Sama Rockwella - "7 psychopatów"
- ślub - "Moonrise Kingdom"

Ot taka garść propozycji :)

W kategorii zespół aktorski warto docenić znakomitą ekipę z "Moonrise Kingdom", gdzie znanych aktorów zaangażowano wbrew utartym wizerunkom, i - jeśli duet to też zespół - "End of Watch", gdzie między Gyllenhaalem i Peną wytworzyła się niesamowita chemia.

Jeśli chodzi o zwiastun, to moim zdaniem nic w tym roku nie może się równać z pierwszym trailerem "Dziewczyny z tatuażem":

"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
(03-01-2013, 19:32)Motoduf napisał(a): - dźwiękowy sen z "Artysty"
Heh, jedyna scena która mi się totalnie nie podobała.

Ot taka garść propozycji :)

(03-01-2013, 19:32)Motoduf napisał(a): Jeśli chodzi o zwiastun, to moim zdaniem nic w tym roku nie może się równać z pierwszym trailerem "Dziewczyny z tatuażem":
Zupełnie zapomniałem, dzięki.

Odpowiedz
Craven napisał(a):Heh, jedyna scena która mi się totalnie nie podobała.

Mnie bardzo zaskoczyła, zdecydowanie na plus, chociaż rozumiem, że może tam trochę nie pasować.

Craven napisał(a):Zupełnie zapomniałem, dzięki.

Cała przyjemność po mojej stronie :)
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Dużo filmów ze stycznia muszę podliczyć, gdyż przez te wszystkie Oscary, Globy i inne nagrody ciągle je do roku 2011 zaliczam.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Dobrze, że przeczytałem ten temat, bo bym nie zauważył, że mogę głosować :D Chyba czas zmienić maila na forum, bo aktualnie mam wpisanego spamboxa służącego do rejestracji na wszelakie strony :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Głosy oddane. Zagłosowałem bardzo za głosem mojego fanbojsko-nerodwsko-geekowskiego serca. Całe szczęście, że głosowanie jest tajne :)

Ale jeżeli chodzi o kategorie Najlepsze Sceny, to spokojnie mogłoby być 6 okienek do wypełnienia.

Całkowicie poległem w kategorii najlepszy/a młody/młoda aktor/aktorka ???
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Widziałem w tym roku tak żałośnie małą liczbę filmów, że nie jestem w stanie wskazać najlepszego scenariusza, żadnej (!!!) roli pierwszoplanowej czy choćby jednego filmu animowanego, a że nie chcę zmyślać ani głosować na siłę, odpuszczam te kategorie i głosuję tylko na to, co faktycznie uważam że mogę w danych kategoriach nominować.

Odpowiedz
Pytanie - jak nie mam 500 postów to nie mogę głosować (bo padło tu takie stwierdzenie)?

I jeżeli mogę, to jak? Są gdzieś wypisane wszystkie nominacje i kandydaci, na których można oddawać swój głos?

Odpowiedz
Nie dostałeś mejla ze szczegółami - dostałeś odpowiedź :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Ja mam z kolei problem z pobraniem formularza, bo zdaje się, plik zniknął ze strony.

Odpowiedz
Z filmem animowanym głupio, że "Wreck It Ralph" będę mógł dopiero w następnym konkursie zagłosować mimo, że już widziałem. Ale cóż zasady to rzecz święta.

A jak wspomniałem co do tych najmłodszych to tak myślałem i myślałem i jedyne co wymyśliłem to Olivię Thrilby i na tym się skończyło, a więc pominąłem kategorie. Tak samo jak tę kategorię serialową.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(05-01-2013, 13:47)Lawrence napisał(a): A jak wspomniałem co do tych najmłodszych to tak myślałem i myślałem i jedyne co wymyśliłem to Olivię Thrilby

Jared Gilman, Kara Hayward (Moonrise Kindom), Ezra Miller (Musimy porozmawiać o Kevinie) i ewentualnie Dane DeHaan (Gangster, Kronika).

Myślałem, że nie uzbieram 5 nieanglojęzycznych filmów, a ostatecznie wypisałem 8 i nie wiem czego się pozbyć :)

Odpowiedz
(05-01-2013, 13:20)nawrocki napisał(a): Ja mam z kolei problem z pobraniem formularza, bo zdaje się, plik zniknął ze strony.

Z jakiej strony? Odsyłasz arkusz excela do desa i koniec, nie?

Odpowiedz
Ups, rzeczywiście nie pomyślałem "Musimy Porozmawiać o Kevinie", ale trudno ta kategoria przepadła.

A co do nieanglojęzycznych to i nawet ja znalazłem po głębszym namyśle. Zresztą i o dziwo znalazłem bez problemu 5 polskich filmów.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ja z polskich widziałem tylko Różę :)

Odpowiedz
Jeszcze raz podbijam z pytaniem o seriale :D

Czy to koniecznie muszą być seriale, które w 2012 po raz pierwszy pojawiły się w polskiej telewizji (np. "Homeland"), czy może być serial, który miał w 2012 premierę czwartego sezonu np. "Breaking Bad"?
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon