Złote Kraby 2012
Ja mam takie pytanie. Po co wrzucać aktorów i aktorki do jednej kategorii? To zupełnie nie ma sensu. Równie dobrze nie dzielcie filmów na anglojęzyczne, nieanglojęzyczne, polskie i animowane tylko do jednego wora. To już aktor/ aktorka nie mają osobnej kategorii, a np rekwizyt ma? Zupełnie niezrozumiałe.

Odpowiedz
(05-01-2013, 16:47)piczympoom napisał(a): Ja mam takie pytanie. Po co wrzucać aktorów i aktorki do jednej kategorii?

Równouprawnienie.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
(05-01-2013, 16:54)Azgaroth napisał(a):
(05-01-2013, 16:47)piczympoom napisał(a): Ja mam takie pytanie. Po co wrzucać aktorów i aktorki do jednej kategorii?

Równouprawnienie.

Tylko komu to potrzebne? Niech w takim razie rekwizyty też będą jako aktorzy:)

Odpowiedz
(05-01-2013, 16:58)Phil napisał(a): Kolega właśnie porównał aktorki do rekwizytów? Dobrze, że to tylko nasze forum.

Nie porównałem lecz po co ta zmiana? Dwa lata temu jeszcze było tip top.

Odpowiedz
(05-01-2013, 16:47)piczympoom napisał(a): To już aktor/ aktorka nie mają osobnej kategorii, a np rekwizyt ma?

Uważasz, że rekwizyty powinny być w jednej kategorii z aktorami? Hm..

(05-01-2013, 16:47)piczympoom napisał(a): Po co wrzucać aktorów i aktorki do jednej kategorii? To zupełnie nie ma sensu.

Zastanów się chwilę, proszę, i powiedz w takim razie jaki sens ma podział na aktorów i aktorki. Hm? My najwyraźniej uznaliśmy - wbrew tradycjom przeróżnych festiwali -, że 'parytetowanie' płci nie ma sensu, liczy się przecież najlepsza kreacja, nieważne czyja. Dlaczego poza tym trzeba dzielić aktorów akurat według płci, a nie np. koloru skóry lub wyznania?

Rozumiem, że takie rozwiązanie może się komuś nie podobać, jest to także kwestia dużego przyzwyczajenia itd. Ale zanim określi się go jako zupełnie bez sensu, warto by poprzeć swoje zdanie przynajmniej jakimiś argumentami.

Oczywiście, mając na uwadze powyższe założenie, funkcjonowanie takich kategorii jak filmy anglojęzyczne i nieanglojęzyczne, faktycznie może wydać się niekonsekwentne. W tym przypadku uznaliśmy jednak, że te swego rodzaju parytety warto z różnych względów pozostawić.

Odpowiedz
Dzięki za wyjaśnienie. Mimo wszystko coś pachnie to poprawnością polityczną. Mężczyźni i kobiety się różnią. Nie róbmy z wszystkich takich samych na siłę:) Pozdrawiam
PS. Jaka jest ta gorsza kategoria?

Odpowiedz
(03-01-2013, 14:36)Craven napisał(a): 15. NAJCIEKAWSZY REKWIZYT 
- Piesek (Artist)

Jebłem. :)

Odpowiedz
Może najlepsza scena drapania się pod pachą?:)

Odpowiedz
(03-01-2013, 19:32)Motoduf napisał(a): Najlepsza scena:
- finał na wrzosowisku - "Skyfall"

Kapitalna, ale chyba jednak trochę za długa. Dlatego ja promuję pojedynek w Szanghaju, a poza Bondem z fajnych scen przypominają mi się również: scena ze znikającymi palcami z Loopera, pojedynek w motelu z Teda oraz ta poniżej, która mnie najbardziej w zeszłym roku rozbawiła (w skróconej wersji):

Odpowiedz
(05-01-2013, 16:17)simek napisał(a):
(05-01-2013, 13:20)nawrocki napisał(a): Ja mam z kolei problem z pobraniem formularza, bo zdaje się, plik zniknął ze strony.

Z jakiej strony? Odsyłasz arkusz excela do desa i koniec, nie?
Już nieważne i tak nie zamierzam głosować. Jak to się mówi, nic na siłę - za mało w tym roku dobrych filmów widziałem.

Odpowiedz
Co do premier od razu na DVD, jedyne co przychodzi mi do głowy to "Warrior", "50/50", "30 Minutes or Less", "J. Edgar" i "Medium", a i tak nie wiem czy dobrze celuję czy coś zjebałem, bo może koniecznie musi być rok produkcji 2012, to raczej zbyt dużo hitów to nie znajdziemy. Chyba odpuszczę tę kategorię, choć chętnie bym nagrodził czymś "Warriora", a przez brak oficjalnej kinowej premiery nie bardzo jest gdzie go wcisnąć.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Ze "Skyfall" to już teraz mogę zdradzić, dałem pojedynek w Szanghaju. I wcale bym się nie pogniewał, gdyby inni tak zrobili :)

Jestem ciekaw ile osób jako rekwizyt da flet space jockeya? :)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Mi już tylko trailery zostały i mogę wysyłać. ale to ciężki wybór.
Jak mogłem zapomnieć o tym :D

Odpowiedz
uff, no nie powiem, mam problem z zapełnieniem drugiego planu - ktoś ma jakieś ciekawe pomysły, oprócz czterech oczywistości?

Poza tym wszystko raczej ogarnięte - została scena, postać i ta przeklęta kategoria 20, którą chyba jednak odpuszczę #$%$%@^%^
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Moich fanbojskich propozycji pewnie nie chcesz poznać? :P
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Christopher Walken (Seven Psychopats) koniecznie :D

Odpowiedz
Gerard Butler (Koriolan), Lena Headey (Dredd) - takie moje pierwsze skojarzenia.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
O ja właśnie dałem Lenę Headey. :)

Za to nie wiedziałem, czy Tom Hardy (Bane) i Anne Hathaway (Catwoman) to pierwszy czy drugi plan i chyba do drugiego dałem.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ja tam wpisałem Hardy'ego za całokształt. Było nie było w tym roku zagrał w "Lawless", "Warrior" i "The Dark Knight" - w żadnym z tych filmów nie dostał pierwszego planu, a mimo wszystko był najbardziej wyrazistą postacią i kradł każdą scenę.

Podobnie za całokształt wyróżniłem (pewnie jako jedyny :D) Dorocińskiego - na polskim podwórku to był jego rok. "Róża", "Obława" i "Lęk wysokości" - trzy najlepsze polskie filmy w każdym grał pierwsze skrzypce.

Drugi plan mam wypełniony rolami z "Mistrza" i "Seven Psychopaths", poza tym wysoko też Nick Nolte i jego rola życia w "Warrior".

Cały czas nie wiem co zrobić z rekwizytami...
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
a to można za role z filmów dvd? bo za całokształt raczej nie - konkretną rolę musisz wpisać. Gdzie jest kurnia regulamin?!
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon