Złote Maliny
NAJGORSZY AKTOR DRUGOPLANOWY
Ben Affleck, The Last Duel

aha.

Odpowiedz
Dopiero teraz zauważyłem, że Affleck został nominowany. Ewidentnie widać, że chodzi tu o niechęć do aktora za słabsze role, a nie faktycznie o jakość kreacji u Scotta. Popłyneli z tym nieźle.

Odpowiedz
Benek Afleck i Jarek Leto dostali nomki. A ja, ich bym widział w nominacjach oscarowych. Cienka jest linia dzieląca kicz od genialności :)

Odpowiedz
Kategoria dla Willisa jest przezabawna, aż ma się ochotę obejrzeć wszystkie jego zeszłoroczne występy.

Z 2 nominacjami totalnie się nie zgadzam:
- Affleck - był bardzo ok w The Last Duel
- Sophie Cookson - jej występ w Infinite był jedyną rzeczą w tym filmie, która była w punkt. W zasadzie była jedyną aktorką, która COŚ tam grała.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Teraz zauważyłem - Amy Adams z dwoma nominacjami.

Wiadomo, że ZM chuja tak naprawdę znaczą, ale zawsze mi smutno, jak takie nazwiska są łączone z tą nagrodą. Nawet, jeśli "Kobieta w oknie" to gniot niesamowity, tak Amy mi szkoda. Tego drugiego nie widziałem, ale też mi szkoda.

Odpowiedz
To ktoś jeszcze patrzy na te bezbekowe nagrody?
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Cytat:Tego drugiego nie widziałem, ale też mi szkoda.
Ten drugi to też niezły kupsztal. Nie widziałem filmu ale ta analiza mi wystarcza :D

http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(07-02-2022, 10:49)Kryst_007 napisał(a): Dopiero teraz zauważyłem, że Affleck został nominowany. Ewidentnie widać, że chodzi tu o niechęć do aktora za słabsze role, a nie faktycznie o jakość kreacji u Scotta. Popłyneli z tym nieźle.

Tak przypominam, że Sly i Madonna dostawali masowo nomki/nagrody ZM też na zasadzie "bo tak" i ktoś dobrze wspominał, że w Malinach chodzi, by pastwić nad filmami które poległy w box-office'ie czy w recenzjach krytyków, a nie faktycznie złymi kupsztalami.

Odpowiedz
Snappik napisał(a):Kategoria dla Willisa jest przezabawna, aż ma się ochotę obejrzeć wszystkie jego zeszłoroczne występy.

Lepiej to obejrzeć:

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Leto nie obszedł się malinowym smakiem. Jak miło :)))

Cytat:NAJGORSZY FILM
"Diana: Musical"

NAJGORSZY AKTOR
LeBron James - "Kosmiczny mecz: Nowa era"

NAJGORSZA AKTORKA
Jeanna de Waal - "Diana: Musical"

NAJGORSZA AKTORKA DRUGOPLANOWA
Judy Kaye - "Diana: Musical"

NAJGORSZY AKTOR DRUGOPLANOWY
Jared Leto - "Dom Gucci"

NAJGORSZY WYSTĘP BRUCE'A WILLISA W FILMIE Z 2021 ROKU
Bruce Willis - "Kosmiczny grzech"

NAJGORSZE EKRANOWE NIEDOPASOWANIE
LeBron James i dowolny produkt Warner Bros. - "Kosmiczny mecz: Nowa era"

NAJGORSZY REŻYSER
Christopher Ashley - "Diana: Musical"

NAJGORSZY SCENARIUSZ
"Diana: Musical"

NAJGORSZY REMAKE, SEQUEL BĄDŹ ZRZYNKA
"Kosmiczny mecz: Nowa era"

NAGRODA ODKUPIENIA
Will Smith - "King Richard. Zwycięska rodzina"

Odpowiedz
Bezbeckie nagrody.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Nie kumam niechęci do tego Leto. Przecież on bardzo dobrze pasował do tego filmu.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
No spoko. Miała to być postać, ktora wprowadza trochę śmiechu do długiego metrażu. Tyle, że sama jego gra to była jakaś błazenada z rodem kreskówki.

Odpowiedz
Tu pewnie by trzeba pogadać o całym pomyśle Scotta, żeby aktorzy gadali z włoskim akcentem. Pomysł już w założeniu kuriozalny. Albo się stawia na realizm i autorzy mówią po włosku, albo na umowność i język nie ma znaczenia - jak choćby w Gladiatorze. Tutaj Scott stanął w połowie drogi. Pojedyncze sceny z House of Gucci wyglądają jak kabaret. Lepiej się to sprawdza w całym metrażu, bo koniec końców ten akcent dodał takiego włoskiego charakteru postaciom i specyficznej dla Włochów dynamiki, o które bez mocnego akcentu byłoby trudno. Rola Leto moim zdaniem się broni. Jednocześnie jest perfekcyjnym celem do wyśmiewania. Wycięcie np. fragmentu z kłótnią przy samochodzie i pokazanie tego komuś, kto nie zna filmu to gotowy przepis na skompromitowanie Leto.
.

Odpowiedz
https://www.filmweb.pl/news/Z%C5%82ote+Maliny+2023%3A+Sequele+%22365+dni%22+%22docenione%22.+%22Blondynka%22+liderem+nominacji-149267

Blonde faworytką. Ana ma szczęście, że mimo wszystko nie oberwała nominacją. Oby jednak Pinokio wygrał.

I tak - ponownie polski akcent ;)

Odpowiedz
Rozdano Maliny:
https://film.wp.pl/zlote-maliny-2023-rozdane-poznalismy-najgorszy-film-roku-6875262031735616a

Odpowiedz
Hanks taki tragiczny nie był. To bardziej wina bekowej charakteryzacji i tej całej wizji na płk. Parkera. Szacun za nagrodę dla aktorki pierwszoplanowej.

Odpowiedz
Ironią pewną będzie jak dzisiaj Oscara wygra Pinokio Del Toro ;)

Hanks nie "zasłużył", podobnie jak "Blondynka". Przecież te filmy walczą o Oscary dzisiaj.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon