Mam nadzieje, że jeszcze kiedyś zobaczymy ten duet na wielkim ekranie w ostatniej odsłonie słynnego serialu.
Directed by James "THE KING" Cameron
19-07-2013, 20:20
|
Z archiwum X
|
|
Słodkie:)
Mam nadzieje, że jeszcze kiedyś zobaczymy ten duet na wielkim ekranie w ostatniej odsłonie słynnego serialu.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 19-07-2013, 20:20 (19-07-2013, 20:20)Danus napisał(a): Mam nadzieje, że jeszcze kiedyś zobaczymy ten duet na wielkim ekranie w ostatniej odsłonie słynnego serialu. Raczej na to szans nie ma, choć chciałbym sie mylić. Zwłaszcza po tym co mówią na panelu z Comic- Con z okazji 20lecia serialu. Pojawił się Darrin Morgan, normalnie szok, bo nie przypominam sobie by wcześniej się kiedykolwiek pojawiał. Wogóle go nie poznałem i może dlatego bo widziałem go ostatnio bardzo dawno temu. A to ten scenarzysta co odpowiadał a Humbuga i Clyde Bruckmana i później w Milenium napisał z dwa odcinki i od tej pory chyba w żadnym serialu się nie udzielał. Pewnie jest producentem jakiegoś innego serialu i stąd się pojawił na panelu XF, tak jak Shiban, Gilligan czy Howard Gordon, którzy współtworzą albo są twórcami seriali o których mówi prowadzący zapowiadający gości. Sporo się uśmiałem a fajny jest m.in. moment jak pojawił się chłopak co wystąpił w Existence tylko tam był brzdącem i żart Anderson :-D Ciekawa jest wypowiedź Duchovnego albo źle zrozumiałem, że nie miałby nic przeciwko serialowi i pewnie tak mówi bo kiedyś przecież Californication będzie musiał skończyć. Choć kiedyś to on popsuł serial odchodząc, bo nie chciał nigdy więcej w tv grać, to on fochy strzelał, ale po tym jak kariery zbytnio nie zrobił to chyba pogodził się z faktem, że zostanie zapamiętany z ról w tv ale nie tylko w XF i Californication, bo też TP. W sumie z niego lepszy scenarzysta i reżyser niż aktor. Anderson stanowcze NIE serialowi i choć wolałbym taki powrót jak z 24 godziny, w limitowanej edycji, ale co się dziwić jak prawie 10 lat grało się. Najwazniejsze jest to co mówi Carter i odniosłem wrażenie, że on jest pogodzony z faktem że raczej szans na film nie ma. Choć skoro FOX nie chce wznawiać serialu a Anderson by się nie zgodziła a filmu nie chce kręcić FOX to może prawa do serialu by Carterowi odsprzedali i wtedy byłoby łatwiej i w końcu filmu byśmy się doczekali, ale nie wydaje mi się by tak było. Wogóle choć może się nie znam, prawa do serialu powinni mieć twórcy serialu, a nie telewizje, podobne problemy z Twin Peaks jak pamiętam miał Lynch przez telewizje, robili mu sporo problemów jak pamiętam, tak samo przy innych serialach co chciał kręcić. Ja po tym panelu całkowicie straciłem nadzieje na kontynuacje serialu w jakiejkolwiek formie innej jak komiks, choć tak szczerze przed panelem też za bardzo nie wierzyłem już, że jeszcze kiedyś zobaczy się w tv albo w kinie XF. 20-07-2013, 00:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-07-2013, 00:37 przez michax.)
no w końcu, niech tylko nie odwalą kichy z 4:3, a szykuje się powtórka pierwszego sezonu :)
27-07-2013, 00:06
mam nietypowe pytanie w którym mniej więcej momencie scully zacznie wierzyć hankowi czy to w ogóle nastąpi?
a i jeszcze jedno, obejrzałem póki co 8 odcinków z pierwszej serii i nie za bardzo wiem, które to niby są odcinki mitologiczne? The Jersey Devil np.? czym się cechuja :D ? 29-08-2013, 23:17
Mitologiczne - wątek ufo, spisek rządu, Palacz itp.
Tu masz ładnie rozpisany podział na mitologiczne/standalony - http://film.org.pl/prace/z_archiwum_x/sezony.html A kiedy zacznie wierzyć? Ciężko mi sobie przypomnieć, po prostu stopniowo będzie się przekonywać. Pamiętam tylko, że w 8-smym sezonie przejmie niejako pałeczkę od spooky Muldera i to ona będzie tą wierzącą (Doggett - niedowiarek). Tak czy siak, przyjemnego, bo przed tobą rewelacyjny serial. 29-08-2013, 23:23
Norton mnie wyprzedził ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 29-08-2013, 23:27 (29-08-2013, 23:23)Norton napisał(a): Mitologiczne - wątek ufo, spisek rządu, Palacz itp. oo, o takie coś mi chodziło, dzięki wielkie 29-08-2013, 23:28
http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/1oad13/gillian_anderson_here_ive_brought_david_duchovny/
AMA z Mulderem i Scully, którzy "na żywca" prowadzą podobne dialogi, jak w serialu. Piękne.:) 12-10-2013, 22:57
Próbuję ogladać serie 9. Ale chyba nie warto?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 12-10-2013, 23:43
Jak tylko 9 seria Ci została, to warto wymęczyć. Ewentualnie przeskoczyć od razu do Improbable (9x13) i do finału :).
13-10-2013, 00:16
Oczywiście, że warto - ma parę dobrych odcinków, a poza tym jeśli widziałeś wszystkie poprzednie serie, głupio byłoby zrezygnować na sam koniec. Największą wadą dziewiątego sezonu jest hipisowska agentka Jakjejtam, której po prostu nie mogłem zdzierżyć - miała być chyba żeńska wersja Muldera, a wyszła nawiedzona jaraczka. Chyba twórcy zapomnieli, że Mulder "wierzył" i szukał tajemnic, opierając się na naukowych podstawach i dowodach, a babce kazali "wierzyć", bo tak. I wyszła kretyńska, wkurzająca postać.
13-10-2013, 07:04
słodziaki :D
ja natomiast jestem już w środku czwartego sezonu no i wkręcam się coraz mocniej. wszystko zaczęło się od filmu pełnometrażowego na C+ puszczanego (teraz będzie czekała mnie powtórka, bo z tego co pamiętam to między 4 a 5 sezonem jest uplasowana fabuła) już ocena weszła na 9 i serduszko. piękna rzecz 13-10-2013, 19:30
5 guziczkow mnie i bylbym w niebie hehe :D
Przyznam sie bez bicia, ze z Archiwum X widzialem malo odcnikow, teraz mam ochote nadrobic serie :) 13-10-2013, 20:55
Kiedyś byłem największym fanem tego serialu w Polsce. Ale to było w poprzednim życiu, czyli jakieś 10 lat temu. Powiedzcie mi, czy jak po 10 lat zrobię sobie powtórkę, będę zażenowany czy zachwycony? Wiem, że parę osób stąd doświadczyło już "powrotu do przeszłości" z tym serialem.
20-10-2013, 12:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2013, 13:03 przez Mental.)
Zachwyt zmieszany z zażenowaniem ;) Ale ja mogę tak powiedzieć o seriach od 5 do 9 bo tyle widziałem a tam są nieraz zarąbiste odcinki śledcze ale zmieszane z absurdalnymi odcinkami mitologicznymi.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 20-10-2013, 13:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2013, 13:10 przez SonnyCrockett.)
Napiszę tak - będąc dzieciakiem zachwycałem się odcinkami mitologicznymi (tymi z ufokami;), a po latach okazały się one mocno naciągane (ale w ramach konwencji nawet fajne) i teraz dużo bardziej lubię stand-alone'y, spośród których wiele nawet teraz (a może zwłaszcza teraz) daje radę.
Z tym, że serial się trochę rozkręca - w 1 sezonie raczej sensowniejsze są właśnie odcinki mitologiczne (chociaż takie "Beyond the Sea" czy "Ice" jak najbardziej godne polecenia), ale im dalej w las, tym bardziej proporcje się odwracają. W okolicach 8 sezonu mitologia już tak ewidentnie zjada własny ogon, że wręcz nie da się jej oglądać :) Jak ktoś lubi bajki, ale inteligentnie zrobione (przepełnione grą gatunkami, schematami i konwencjami) to jak najbardziej, nawet po latach, się nie rozczaruje. I technicznie też się nie postarzał, bo imo "X-Files" to do dziś ścisła czołówka seriali jeśli chodzi o zdjęcia. Swoją drogą znów bym sobie powtórzył, ale obiecałem, że zrobię to, gdy wyjdzie na Blu. Wydadzą to w końcu czy nie? 20-10-2013, 14:18 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |