Jest i Skinner;)
29-09-2015, 08:17
|
Z archiwum X
|
(29-09-2015, 08:54)Khet napisał(a): Nie tylko Skinner ;)Niby tyle czekania a jak się zacznie to nawet nie zauważymy kiedy sezon się skończy. Tutaj są obie części trailera i widać że głównie z 10x01 ale jedna scena to wyraźnie fragment trylogii Anasazi http://www.xfilesnews.com/news/latest-news/900-first-x-files-revival-trailer Nie porywający ale fajny trailer. Choć ja nie przypominam sobie rewelacyjnego trailera odcinków. Jest wiadoma postać ale jakoś nie potrafię kupić jego powrotu, który raz by ożywili go w serialu, ale Carter lubi takie numery stosować. Miałem nadzieje na retrospekcje z CSM ale wygląda że jednak nie i jak nawet pogodziłem się z faktem powrotu zmarłych innych bohaterów pomimo faktu że duchami byli w finale serialu to nawet jak wymyślą coś takiego co będzie miało w miare sens jak np. że sklonowali go to dla mnie jego rola się w serialu skończyła. Wiidzę nawiązania do drugiego filmu jak scena z napisem "nie poddawaj się" i można parę wniosków wyciągnąć co i jak mniej więcej co do fabuły i relacji M i S. Muza mi się podoba, ciekawe czy Snow czy jakaś kompozycja jedynie do zapowiedzi. Trochę za dużo tapety walneli na Scully i miejscami widać ze ma perukę (ale nie jestem pewien czy bym poznał jakbym nie wiedział o tym fakcie). Skinner jakie brodzicho, widocznie w FBI dyrekcja może się nie golić. Taka ciekawostka na koniec, że 10x02 Glena Morgana czyli Home Again i pojawiła sie plotka że kontynuacja słynnego Home z 4 serii ale zdementowali plotki takie. A właśnie wychodzi 11 sezon komiks i tam też CSM wrócił w 10 serii, podobno sklonowany, a w 11 serii komiksie jest odcinek o tytule takim samym jak 10x02 i to jest kontynuacja historii o rodzinie Peacockow. Wszystko wskazuje że biorą pomysły z serii komiksów a zaprzeczają że tak nie jest. 29-09-2015, 17:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2015, 17:52 przez michax.)
Mam nadzieję, że od komiksów będą się trzymać z daleka, bo to padaka jakich mało. Zresztą już dotychczasowe zapowiedzi i trailer sugerują, że wątek mitologiczny pójdzie w zupełnie innym kierunku, więc raczej się nie martwię.
30-09-2015, 09:54
A ja spotkałem się z pozytywnymi opiniami w większości o 10 serii komiksie pomimo faktu, że podobno wróciła większość zmarłych. A niedawno się dowiedziałem że wyszedł też jako komiks kolejny crossover Millennium i XF czyli Frank współpracujący z Foxem ale nie wiem czego dotyczy.
Ten długi trailer podoba mi się mniej jak ten dwuodcinkowy i niektóre ujęcia wydają mi się bardzo teatralne. A sceny z informatorem czy kto to jest to przypominają mi sceny z księdzem z drugiego filmu trailera co bodaj do Scully powiedział by nie poddawała się. A zauważył ktoś że ręka CSM wygląda na bardzo młodą, za młodą jak na jego wiek, zero oznak starzenia. 30-09-2015, 17:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-09-2015, 17:35 przez michax.) (30-09-2015, 17:29)michax napisał(a): A ja spotkałem się z pozytywnymi opiniami w większości o 10 serii komiksie pomimo faktu, że podobno wróciła większość zmarłych. Znowu wątek superżołnierzy, znowu temat syna Scully - nie, podziękuję. A powroty postaci były kompletnie od czapy. Sądzę, że w serialu wypadnie to lepiej. Mimo wszystko cieszy mnie powrót do motywu inwazji. 30-09-2015, 22:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-09-2015, 22:31 przez Khet.)
Co do superżołnierzy których nienawidzę to ja licze że nie będą nawet wspomniani a wierzę że tak będzie bo Carter lubi czasami olewać różne wątki. Co do daty wiadomej i Williama to jest prawie pewne że te wątki zostaną poruszone w jakiś tam sposób.
01-10-2015, 00:05
http://www.hollywoodreporter.com/news/mipcom-new-x-files-wows-829845
Cytat:The audience packed into Cannes' Grand Auditorium broke out in spontaneous applause multiple times — including when Duchovny and Anderson first appeared — and the crowd whooped and cheered as the closing credits rolled. But perhaps the biggest applause came earlier, when the opening credits — with The X-Files' trademark intro music — hit the screen. Plus w końcu X-Files oficjalnie na Blu-ray! http://www.blu-ray.com/news/?id=17711 08-10-2015, 01:49
Zaraz... czyli będzie tylko 6 nowych odcinków?
W sumie, mnie to obojętne ale pamiętam, co czułem kiedy Beavis i Butthead wrócili tylko na 1 krótki sezon...
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 11-10-2015, 00:04
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 15-10-2015, 20:11
A ja nadrabiam Archiwum (dają od początku na FOX) i stwierdzam że serial nic się nie zestarzał, gdybym był totalnym laikiem mógłbym myśleć że to jakaś nowość.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 19-11-2015, 01:34
Wszystko mi się podoba, tylko standardowo: ta cholerna cyfra i oświetlenie, które może robić pałkę X-Filesom sprzed 20 lat. No i najważniejsze: Gillian nie jest ruda, poważny błąd.
30-12-2015, 22:11
Wiadomo że z rudym kolorem włosów się kojarzy jej postać ale przecież czasami kolor włosów może kobieta zmienić. Scully mogłaby być nawet łysa, najważniejsze by odcinki dobre były i wtedy raczej nie będziemy zwracać uwagi że nie jest ruda albo tak jak ja na materiale ciągle zastanawiałem się po co ta peruka.
http://www.ew.com/article/2015/06/26/x-files-gillian-anderson-why-im-wearing-wig-play-scully W sumie artykuł wyjaśnia niby i zrozumiałbym gdyby to był rudy, bo chcieli fanów zadowolić i dlatego peruke nosi, ale to nie jest rudy, chyba że dla amerykanskich fanów to rudy jest skoro nie protestują a ja jestem daltonistą:-) Mogli zostawić aktorke z jej włosami w takim kolorze jaki miała skoro jej szkodziła zmiana koloru włosów, zrozumiałe, i wyglądałaby jak na koncercie Duchovnego gdzie gościnnie się pojawiła. Po obejrzeniu widać że 10 seria powstała niby by zyskać nowych widzów, ale bardziej jednak skierowana jest do starych, hardcorowych fanów co zresztą showrunner mówi na samym początku i bardzo dobrze że fani najważniejsi., a pierwsze wypowiedzi przed kręceniem były trochę inne, że równie ważne jest pozyskanie nowych widzów. No i jednak ściśle powiązana jest z poprzednimi sezonami a zwłaszcza widać że z wątkami z 8 i 9 serii (choć na szczęście nie będzie podobno wątku super żołnierzy) które bardzo spoilerują w materiale. A powrót też dlatego mnie cieszy bo wielu fanów dzięki 10 serii obejrzy chociaż 8 sezon po raz pierwszy teraz (i z tego co wiem wielu ogląda ), który nie zasługuje na hejt jaki spadł na ten sezon po emisji 9 serii, bo za emisji 8 serii sezon ten oceniano pozytywnie jak pamiętam. Sezon 8 jest dobry i warto obejrzeć, 9 średni, ale wygląda na to że jednak lepiej zaznajomić się z nimi plus filmem przed emisją serialu., a nie z góry przekreślać. Zaskakująco dużo jednak zdradza ten klip z 10 serii a raczej wiele można się domyślić np. jeden fragment wyraźnie sugeruje, że napewno kogoś uśmiercą w 10 serii bliskiego agentom a za dużego wyboru nie mają bo mało kto się ostał jeszcze. Ja akurat się cieszę że pomimo hejtu na ostatnie serie i filmu nie odrzucają scenarzyści tego co się działo w tych seriach całkowicie i filmie, zachowują ciągłość i będą wydarzenia z 8, 9 i filmu miały wpływ na M i S co pokazują już fragmenty gdy wyraźnie sugeruje się, że rozstali się czyli ciąg dalszy tego co sugerowano w kinówce, że M i S oczekują czego innego od życia, Mulder ma swoje życie, Scully swoje. Dość kontrowersyjne i fani już narzekają odkąd takie ploty pojawiać się zaczeły ale mi się podoba taki rozwój wydarzeń, bo w sumie ma to sens jak się bierze pod uwage to co przeszli bohaterowie, a pewnie się skończy 10 seria tak, iż będą jednak ze sobą. Nie cierpię za to ożywiania postaci poza wyjątkami bo jak ktoś nie żyje to nie żyje, inaczej napięcie szlag trafia w serialu/filmie bo wiadomo że każdy może wrócić i nie mogę się przekonać do powrotu pewnych postaci co zabito w 9 serii a piszę bez spoilerów by nie oberwało mi się, choć materiał zdradza kto wraca z dawnej obsady. Inna sprawa że ci co zza grobu wracają to nic nowego nie można o nich powiedzieć, ich rola sie skończyła w serialu. Wydaje mi sie że 10 seria będzie to takie przeproszenie się showrunnera z fanami za chamówy z 9 serii, bo fani w większości nienawidzą np. odcinka 9x15, udają że nie istnieje 9x15, ale akurat mnie nie przeszkadza 9x15. Wcale nie zdziwię się jak podobnie Carter będzie próbował się przeprosić z fanami wątkiem dotyczącym dziecka i pewnie wiele wątków się skończy tak jak fani tego chcą, może nie happy endem, ale słodko gorzkie zakonczenie tego wątku bedzie. 10 seria zapowiada się trochę taki odniosłem wniosek po materiale jak epizod 7 Star Wars czyli by jak najbardziej zadowolić fanów tych najstarszych i będzie jechał tak jak Przebudzenie mocy na nostalgii i sentymentach ale nie zaryzykują niczym za bardzo, więc raczej eksperymentów może poza Darina odcinkiem nie ma co liczyć i zresztą za mało odcinków jest, mają być 4 standalony i 2 mytharcy. Choć nie oczekuje odcinków co przejdą do klasyki jak np. Clyde Bruckman, Home, Triangle, Milagro czy choćby takie moje ulubione jak Via negativa, This is Not Happening, Improbable i wiele, wiele innych, tylko dobrej roboty oczekuje. Podobne oczekiwania miałem po wznowieniu 24 godzin gdy nie oczekiwałem jednej z najlepszych serii, ale dobrej zabawy i dostałem tyle co oczekiwałem. No i żeby 10 seria miała zakończenie bez cliffhangera że może równie dobrze być zakończeniem serialu a nie jak powrót Bauera co był fajny, ale skończył się tak że fani chcą kontynuacji. Ale braku Doggetta nie mogę odżałować wciąż i coś mi się wydaje że w scenach z Reyes to pewnie on miał być razem z Gish albo zamiast Moniki. Chciałbym by powiedzieli przynajmniej co u niego słychać np. pracuje w FBI albo odszedł skoro jego partnerka będzie ale jakoś nie liczę na to specjalnie że wogóle wspomną o nim. 31-12-2015, 00:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2015, 01:41 przez michax.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |