(23-07-2024, 11:02)Melvin27 napisał(a): To też prawda, bo przecież jego czwarty najlepszy film, czyli Dawn of the Dead, to też przecież nie jego pomysłMasz na myśli jego pierwszy najlepszy film :)
23-07-2024, 11:58
|
Zack Snyder
|
(23-07-2024, 11:48)shamar napisał(a): Jaki jest kurva sens wypuszczać ocenzurowaną wersję filmu na streaming? Słowami Snydera, producenci, biorąc pod uwagę "focus group" decydują, jakie elementy się sprzedadzą, a jakie nie, wypuszczają ich zdaniem lepszą wersję, a w razie czego następnie kolejną reżyserską reklamowaną sloganem "dłuższa, nowe nigdy niewidziane sceny!" i tak mają podwójny content. Nie jestem wielkim fanem DotD, Watchmen i 300 są o wiele lepsze.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 23-07-2024, 11:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2024, 12:00 przez marsgrey21.)
No i co z tą reżyserską wersją "Rebel Moon"? Miała już chyba wyjść, no nie? Oglądał ktoś? W internecie dziwna cisza, nigdzie tego nie ma, nawet na cda nikt nie wrzucił. Tajemnicze.
08-08-2024, 16:53
Jest od piątku. Widziałem tylko Part 1. Drugi obejrzę dziś albo jutro.
Dla mnie tak jak podstawowa 6/10, przy czym takie mocniejsze, bo wczesnej trochę naciągane było. Napiszę tak... Nieprzekonanych raczej nie przekona ta wersja :D Narracyjnie to nadal bida z nędzą, ale DirCut, ze względu na większą ilość materiału, wydaje się zdecydowanie klarowniejszy. No i Rka, mimo wszechobecnego, paskudnego CGI, nadaje całości takiego.. pazura? Na pewno lepiej brać się od razu za DirCuta Part1 niż za podstawkę, bo ewidentnie widać, że pierwotna została wykastrowana. Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
08-08-2024, 17:00 Hmm, jakis powiew wiatru zmian w Holly:
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
16-10-2024, 02:25
Wyłączyłem po 20 sekundach, więc jaki powiew i czego?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 16-10-2024, 17:01
Też w sumie nie widzę tego powiewu. Mamy znowu strong female characters, a duża ilość krwi nie zaskakuje, bo i tak jest kierowane dla dorosłych. Przynajmniej postacie są rodowitymi Skandynawami.
I nie wiem czemu ostatnio w amerykańskiej animacji się kurczowo trzymają tego, żeby aktorzy odzwierciedlali etniczność swych postaci. Filmy fabularne to jeszcze rozumiem, ale animacje, gdzie potrzebny jest tylko dobry głos? Zwłaszcza, że w zagranicznych dubbingach na pewno nie będą na to patrzeć i postacie będą szprechać z czystymi językami. 16-10-2024, 17:14
Strong female characters to nie problem, nigdy nie byl, chodzi zawsze o sposob ich przedstawienia. Wiatr zmian poruszony jest w materiale, o to jakie przeslanie unosi sie nad produkcja, tym bardziej, ze to Netflix. Wokeizm w Holly ostatnio trze piachem po trybach, takze produkcje idace w pewnym duchu, jezeli dobrze przyjete moga przyniesc dobre zmiany w narracji kulturowej. Nie musza, ale moga. Archetypy maja znaczenie, maja znaczenie uniwersalne prawidla i wartosci. Czekam na Pasje 2 zrobiona z kasy Netflixa.
(16-10-2024, 17:01)Mefisto napisał(a): Wyłączyłem po 20 sekundach, więc jaki powiew i czego? Powiew zaczyna sie od 21 sekundy i wszystko jest ladnie wyjasnione :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
16-10-2024, 18:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-10-2024, 19:19 przez Bucho.) (16-10-2024, 18:22)Bucho napisał(a): Wokeizm w Holly ostatnio trze piachem po trybach, takze produkcje idace w pewnym duchu, jezeli dobrze przyjete moga przyniesc dobre zmiany w narracji kulturowej. Nie musza, ale moga.Ocieplają chrześcijan, bo muszą mieć wsparcie dla Izraela i tyle :). 16-10-2024, 22:51 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |