Zapowiedzi
http://www.tvn24.pl/0,1673165,0,1,skolimowski-nagrodzony-i-wygwizdany-w-wenecji,wiadomosc.html - nagroda polityczna czy filmowa ? ;)

Odpowiedz
Fajnie że doceniono Skolimowskiego ale mnie osobiście najbardziej ucieszyła wygrana Coppoli, wygląda na to, że zwiastun nie kłamie i po małej wpadce w tematyce historycznej, znowu zrobiła kawał porządnego kina.

Odpowiedz
najciekawsze to jest zupełne pominięcie Dark Swan którym się tak wszyscy podniecają.

A na Essential Killing czekam. Oczekuje takiego współczesnego Apocalypto, z wszystkimi jego wadami i zaletami

Odpowiedz
<do wywalenia, powtorzony post>

Odpowiedz
soldamn napisał(a):najciekawsze to jest zupełne pominięcie Dark Swan którym się tak wszyscy podniecają
Nie zupełne, bo Mila Kunis dostała nagrodę dla "Młodego aktora/aktorki", natomiast co do najważniejszych nagród - dla mnie to akurat dobry znak.

Odpowiedz
A to nie było tak, że Black Swan, który otwierał festiwal był poza konkursem głównym?

Odpowiedz
Był w konkursie głównym.

Odpowiedz
Cieszy nagroda dla Essential Killing, bo zwiastun zapowiada dobre kino. Wygrana Coppoli mnie specjalnie nie dziwi, bo podejrzewałem, że Tarantino będzie chciał nagrodzić swoją byłą ;)

Odpowiedz
"Śluby panieńskie" czyli największa komedia wszech czasów:

http://film.onet.pl/zwiastuny/0,7531370,267,1,filmy.html

Odpowiedz
Czarny czwartek, reż. Antoni Krauze.

Zwiastun:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kK-R6-o77-k[/youtube]

Teledysk:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-uR4pkAZSik&[/youtube]

Odpowiedz
Jak lubię Kazika, to piosenka w ogóle nie pasuje. A film zapowiada się na jeszcze gorszy. Taka typowa polska hagiografia.

No ale czego spodziewać się po filmie, za który aktorom chyba jeszcze (?) nie zapłacili pieniędzy.

Odpowiedz
To chyba standard u nas. W wspomnianym wyżej filmie "Historia Roja" kasy nie dostali statyści. Podobnie było w niesławnym "Westerplatte". Ogólnie filmy bogoojczyźniane nie mają szczęścia.

Odpowiedz
Zakładam, że w "Czarnym Czwartku" Polak dzielnie otwierający swą kurtkę i krzyczący: "No to strzelaj do Polaka!" nie zarobi kulku, hmm? Ech.

Odpowiedz
Utwór Kazika bardzo dobry - rzadko coś polskiego wpada mi w ucho.

Cholera, Jakub Kamieński jako milicjant daje czadu, mimo że pojawia się tylko na ułamek sekundy. Wreście rola odpowiednia dla jego "charakteru/talentu", choć pewnie będzie to tylko epizod.

Odpowiedz
"Zwerbowana miłość" - reż. Tadeusz Król, wczoraj była premiera tego filmu, myślę, że może to być dobre kino gatunku w polskim wykonaniu, kolejne po "Różyczce".

Odpowiedz
Za to "Weekend" Pazury zapowiada się na niezłą kupę. Parodie Matrixa i komedie gangsterskie śmieszyły może 10 lat temu...

Odpowiedz
Kojarzy mi się bardzo z takim gniotem sprzed kilku lat 'Dublerzy'..

Odpowiedz
Czuję dokładnie to samo! Ale obejrzę jaki rip za kilka miesięcy, w końcu Pazura mógł się czegoś nauczyć między innymi od Macieja Ślesickiego sto lat temu.

A przy okazji to cholernie czekam na "Trzy minuty" właśnie Ślesickiego. "Tato" genialny, "Sara" i "Show" świetny, "13 posterunek" kultowy. Premiera za kilka miesięcy, a tu nawet zwiastuna nie było tylko same reportaże. Bardzo lubię filmy tego reżysera. Nie nudne, ciekawe, zabawne i poruszające (tak, "13 posterunek" też), więc jestem pewnien że "Trzy minuty" też będą bardzo dobre.

Odpowiedz
Co do "Tato" to się mogę jeszcze zgodzić, ale już nazwanie "Sary" i "Show" filmami świetnymi to ogromne nadużycie. Dalej nie rozumiem również fenomenu "13 posterunku". Nie śmieszyło mnie to, ani jako dzieciaka, ani tym bardziej teraz - mimo, co trzeba przyznać kilku fajnych motywów.

Więc niech Ślesicki idzie w ślady Żamojdy i nic już nie kręci.

Co do Weekendu - mam identyczne odczucia co Snuffer. Jak widzę zajawki w tv i zwiastuny to po prostu wiem, że to nie może być dobre. I jeszcze Pazura mówiący w każdym wywiadzie, że:
- Bilet do kina nie jest tani i polak wydając te 20 zł, chce mieć pewność, że się będzie dobrze bawił, a ja mu to gwarantuję !

Tap Żenadl !

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości