14-03-2012, 17:37
|
Zapowiedzi
|
|
Nie wiem za bardzo gdzie dać ten news, więc daję go tutaj, zważywszy, że większość filmów o jakich tutaj rozmawiamy jest po prostu zła:
Polskie Złote Maliny 16-03-2012, 18:10
POLSKIE KINO KONTRATAKUJE:
http://www.filmweb.pl/video/klip/Dyskusja+S%C5%82awomira+Idziaka+z+pomys%C5%82odawc%C4%85+W%C4%99%C5%BCy-28021 25-04-2012, 22:27 (12-03-2012, 20:24)Lawrence napisał(a): Strach się bać, Antoni Krauze kręci film o katastrofie smoleńskiej: mam nadzieje ze zrobi za swoje pieniodze a nie za publiczne czyli moje 30-04-2012, 05:11
o naiwny...
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 01-05-2012, 02:52
Oby zrobił to za publiczne pieniądze. Jeśli kultura nie będzie finansowana z publicznych pieniędzy, to niedługo upadnie i cofniemy się do średniowiecza, będą zamykać teatry, filharmonie, tvp kultura przestanie nadawać wartościowe programy. Smoleńsk to dobra okazja, by wydać pieniądze. Jestem nowoczesnym patriotą, płacę podatki na kulturę i kształcenie młodzieży. Takie będą Rzeczpospolite, jaki ich młodzieży chowanie.
3xTAK dla polskiej kultury i Komisji Ocalenia Filmowego! 01-05-2012, 12:16 (12-03-2012, 20:24)Lawrence napisał(a): Strach się bać, Antoni Krauze kręci film o katastrofie smoleńskiej:Ależ to ma potencjał. Jeden scenariusz a tyle możliwości! Sztuczna mgła, bomba próżniowa, Tusk na miotle, promień Gwiazdy śmierci... Jestem w kinie w dniu premiery. 01-05-2012, 12:32
Teraz serio:
Cała historia ma mega potencjał na film w stylu JFK, czyli de facto film spiskowy, gdzie jeden prezydent zamieszany jest w śmierć swojego konkurenta do tronu. Nie miałbym nic przeciwko, żeby na takiej samej zasadzie zbudowany był "Smoleńsk". Niestety dobrego filmu z tego nie będzie. 01-05-2012, 12:36
O w mordę! Ash to chyba nie jest oficjalny plakat, prawda? Prawda?
Twenty dollars! Let's go da movies!
------------ Sklep hand made sprzyja dobremu samopoczuciu. A najfajniejsza jest Tekstokracja, a także pierwszy taniec! 01-05-2012, 14:27 (01-05-2012, 12:36)Mental napisał(a): Cała historia ma mega potencjał na film w stylu JFK Błagam nawet nie porównuj tego do stone'owskiej ikony. Wystarczy, że naród zrobił już raz z siebie idiotów, robiąc z Kaczki drugiego JFK tuż po...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 01-05-2012, 15:17
Ale ja nie o Kaczyńskim mówię. Kaczyński jest/był dla mnie wart tyle samo co JFK. Mówię o samej historii, która ma mega potencjał na dobre kino spiskowo-szpiegowskie. Już sama liczba samobójstw wokół "smoleńska" powinna pobudzić wyobraźnię każdego dobrego scenarzysty.
02-05-2012, 01:09
Tyle tylko, że w przeciwieństwie do dżejefkej te polskie są zupełnie bez pokrycia. :)
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 02-05-2012, 03:24
Najlepsze jest w tym wszystkim logo TVN-u. Oświadczam, że od dzisiaj w tym kraju nie zdziwi mnie już nic. :)
02-05-2012, 05:23 Cytat:Tyle tylko, że w przeciwieństwie do dżejefkej te polskie są zupełnie bez pokrycia. :) Nie byłbym taki pewny co do tego. I ty myślisz, że JFK to zawiera same fakty z tzw. "pokryciem". Kluczowy dowód w sprawie zabójstwa, który Stone uczynił kołem zamachowym swojej teorii, czyli kilku strzelców, został już dawno obalony. Pisałem o tym w wątku o filmie. 02-05-2012, 11:36 (02-05-2012, 11:36)Mental napisał(a): Nie byłbym taki pewny co do tego. No proszę Cię - porównujesz zabójstwo w biały dzień, na oczach tłumów człowieka-ikonę, wielbionego przez gros narodu, do państwowego błazna, który rozbił się samolotem gdzieś w lesie przez przypadek. Cytat:I ty myślisz, że JFK to zawiera same fakty z tzw. "pokryciem". Nic nie myślę. Dopóki rząd nie ujawni w końcu wszystkich faktów i dowodów teorie można sobie wymyślać i obalać wedle życzenia, ale prawda jest taka, że faktyczna prawda zginęła wraz z prezydentem, wraz z ostatnim wystrzałem.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 03-05-2012, 03:05 (02-05-2012, 01:09)Mental napisał(a): Już sama liczba samobójstw wokół "smoleńska" powinna pobudzić wyobraźnię każdego dobrego scenarzysty. Que?
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 03-05-2012, 08:43
- tu masz trochę informacji. Poprzednie filmy też ciekawie analizują niektóre wydarzenia. Nie wiem ile w tym prawdy a ile sugestii, ale nawet jeśli połowa tego jest fałszywa to i tak o tę jedną połowę za dużo tu zgonów.
03-05-2012, 10:30 Mefisto napisał(a):porównujesz zabójstwo w biały dzień, na oczach tłumów człowieka-ikonę, Tak, porównuję, bo czemu nie? Ich bin ein Berliner to był cieć na ropę, błazen i idiota z dyplomem, a nie żaden człowiek-ikona. Człowiekiem-ikoną to on się stał dopiero po zamachu. Dlatego do zabijania polityków (zwłaszcza w biały dzień na oczach tłumów) podchodzę z rezerwą. Media robią z nich potem męczenników i kanonizują, oni sami zaś obrastają legendami. Mefisto napisał(a):Dopóki rząd nie ujawni w końcu wszystkich faktów i dowodów teorie można sobie wymyślać i obalać wedle życzenia Tak, bo jak rządy coś ujawniają, to są twarde fakty i czysta prawda i koniec dyskusji. Cytat:prawda jest taka, że faktyczna prawda zginęła wraz z prezydentem, wraz z ostatnim wystrzałem. Mowa jest nie o żadnej "faktycznej prawdzie" (motywacjach, grupach interesu) tylko o nagraniu. Nagranie jest dostępne i jego dokładna analiza wykłada całą teorię Jima Garrisona o kilku strzelcach, która Stone później zaadaptował na potrzeby filmu. 03-05-2012, 14:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-05-2012, 14:09 przez Mental.) |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |